• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Probiyotik ve vitamin

cimennnn

Tutkulu
Merhaba kuşum rahatsızlanmıştı ateşi çıkmıştı veterinere götürdüm kuşum da yumurtlamaya bağlı kansızlık vitamin eksiği minarel eksiği vardı dışkısı yemliydi ve ateşi vardı havale geçirme tehlikesi vardı çok şükür veterinerin verdiği antibiyotik ilaç ve vitamin desteği ve yanında ekstra elma yumurta maması ile düzeldi şuan durumu çok iyi dün kontrol amaçlı götürdüğüm de iyi olduğunu veteriner hekim de söyledi fakat dün bana vitamin ve probiyotigi her gün vermeye devam etmemi ve ikisini birden suyuna aynı anda koyabilirsiniz dedi o an sormak aklıma gelmedi ama ikisini aynı anda suya koymam ve her gün suya koymam sorun olur mu ikisini birden suyuna koyup birer gün ara verim mi ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz? İki ay boyunca böyle kullanicam.

Bahar Y.

Müdavim
Genelde ikisi birden verilmez, 1 gün probiyotik 1 gün vitamin leklinde verebilirsiniz, kalsiyum için kalamar kemiği kullanıyor musunuz

cimennnn

Tutkulu
Genelde ikisi birden verilmez, 1 gün probiyotik 1 gün vitamin leklinde verebilirsiniz, kalsiyum için kalamar kemiği kullanıyor musunuz
Kalsiyum için doktorun öneri ile haşlanmış yumurta kabuğunu iyice toz geline getirip yemine koyuyorum

cimennnn

Tutkulu
Evet o da olur fakat yinede kalamar kemiği bulunması lazım kafeste çok faydalı kuşlarımız için
Kalamar kemiği de alırım en yakın zamanda
Bencede ikisini karıştırma bir gün öyle bir gün öyle kullan. Vitamin ve probiyotik olarak ne kullanıyorsun
Veteriner hekim bunları verdim probiyotik kaşığın ucuyla suya katıyorum vitamini de 7 günlük ağızdan 3 damla damlattim şimdide suyuna 10 damla damlatiyorum. Bu probiyotik bitince öncekine dönücem probiacti bird kullanıcam

Bahar Y.

Müdavim
İkisinide ilk defa gördüm keşke probiyotiğimiz ve multivitaminimiz var deyip röhnfried marka bölünmüş temin etseydiniz, kediler için yazıyor artı olarak probiyotikte

cimennnn

Tutkulu
İkisinide ilk defa gördüm keşke probiyotiğimiz ve multivitaminimiz var deyip röhnfried marka bölünmüş temin etseydiniz, kediler için yazıyor artı olarak probiyotikte
Kediler için olduğunu görünce bende sordum kediler için bu diye o yüzden kaşık ucuyla vermenizi söyledim dediği için tamam dedim.

Bahar Y.

Müdavim
Eğer imkanınız varsa bölünmüş ürün temin etmenizi öneririm, kuşun genel durumu nasıl

cimennnn

Tutkulu
Eğer imkanınız varsa bölünmüş ürün temin etmenizi öneririm, kuşun genel durumu nasıl
Şöyle soylim tuhaf ama probiacti bird kullanırken dışkısı bu kadar normal değildi :) şuan kuşun durumu gayet iyi uçuyo ötüyo konuşuyo çok şükür. Bende bölünmüş ürün kullanıyodum zaten vitamin gerwit w kullanıyodum ama şuan bu vitamine devam etmeyi düşünüyorum ama probiyotik için de bunlar bitince eski probiyotige dönücem

Bahar Y.

Müdavim
Faydası olduysa sorun yok o zaman, normal olmayan bir durumla karşılaşırsanız çekinmeden sorabilirsiniz nurdan çok geçmiş olsun sağlıkla yaşasın :)

cimennnn

Tutkulu
Ben bisey sorucam da kuşum şimdide sadece su dışkılıyo sebebi nedir anlam veremedim hareketleri uçması vs herseyi normal canlı yani öyle halsizlik fln yok ama su dışkı yapıyo

Bahar Y.

Müdavim
Kafes dışında mı yapıyor su dışkıyı

Bahar Y.

Müdavim
Kafeste de yapıyo kafes dışında da yem pek yemiyo ondan olabilir mi
Eğer ki bu durum çok enerji harcadıktan sonra ortaya çıkıyorsa gayet normal bir durum, bütün kuşlar efor sarf edince dışkıları değişir, kafes dışına çıktıklarında ilk dışkıları normal katılıkta olduğunu, sonradan sıvılaşmaya başladığını bazende sırf su olduğunu görürüz normal bir durumdur, siz yinede dışkı fotoğrafı atın bakalım

cimennnn

Tutkulu
Eğer ki bu durum çok enerji harcadıktan sonra ortaya çıkıyorsa gayet normal bir durum, bütün kuşlar efor sarf edince dışkıları değişir, kafes dışına çıktıklarında ilk dışkıları normal katılıkta olduğunu, sonradan sıvılaşmaya başladığını bazende sırf su olduğunu görürüz normal bir durumdur, siz yinede dışkı fotoğrafı atın bakalım
Tamam yaptığı zaman çeker yollarım sağolun içimi rahatlattınız çok uçuyo bir hafta rahatsızdı şimdi keyfi yerine gelince enerjisini atiyo sanırım deli gibi uçuyo ötüyo oraya gidiyo buraya gidiyo takılıyo öyle

Bahar Y.

Müdavim
Tamam yaptığı zaman çeker yollarım sağolun içimi rahatlattınız çok uçuyo bir hafta rahatsızdı şimdi keyfi yerine gelince enerjisini atiyo sanırım deli gibi uçuyo ötüyo oraya gidiyo buraya gidiyo takılıyo öyle
Sağlıkla yaşasın inşallah :) rica ederim lafı bile olmaz

cimennnn

Tutkulu
Merhaba tekrar aynı konu üzerinden devam ediyorum çünkü ne yaptığımı bilmeniz için. Tekrar rahatsız ediyorum ama kuşum bildiğiniz dışkısı su hep sebebini anlamıyorum probiyotik ve vitamin veriyorum kalamar kemiği veriyorum kumunu veriyorum. Yem yemesi düzeldi yiyo bir sorunu yok ama neden böyle su yapıyo anlamıyorum hareketleri normal oynuyo ediyo bir sıkıntısı yok gibi duruyo emin olun ufacık bir rahatsızlığı olsa direk anlayabiliyorum aşırı düşkünüm ve ailem bile bu yüzden bana kızıyo gözünü ayırmıyosun fln diye bunu deme sebebim bir halsizligi vs olsa farkederim ama neden böyle oluyo anlamıyorum yeşillik de vermiyorum ki ishal olmaması için. Ne yapmam lazım ishal olduğunu poposuna dışkı yapışması ile anlaşılıyosa oda yok dışkı fln yapışmıyo poposuna. Sadece popo kısmı iyice şişti yakın zamanda yumurtlayacak büyük ihtimalle. İki dkya dışkısını da çekip yollucam. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Üst Alt