• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Piyasada satılan sahte ürünler

Doğacı

Eski Forumcu
Trendyoldan da ürün alınabilir fakat önemli olan satıcının kim olduğu.. Eğer bildiğiniz güvenilir firmanın resmi hesabı ise yani satıcı ,ordan alabilirsiniz Trendyoldan,fakat Trendyolda bazı ürünler ,resmi mağaza veya markanın web sitesine göre daha ucuz da olabiliyor daha pahalı da olabiliyor. Ben Trendyoldan kaç bin TL lik alışverişler yaptım birçoğundan memnunum,memnun kalmadığımız az şey vardır zaten iade edebiliyoruz.Laptop bile aldım 🤣 Önemli olan satıcı... Trendyol aracı olduğu için orda yamuk yapamaz satıcılar.. Güvenilir sitelerden alışveriş yapılmalı.Her siteden alışveriş olmaz..

Bu arada bu Trendyoldaki mamaist hesabı size mi ait @Şehmus BAKIR abi?Screenshot_2023-11-30-15-48-30-656_com.brave.browser.jpg

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Trendyoldan da ürün alınabilir fakat önemli olan satıcının kim olduğu.. Eğer bildiğiniz güvenilir firmanın resmi hesabı ise yani satıcı ,ordan alabilirsiniz Trendyoldan,fakat Trendyolda bazı ürünler resmi yerlere göre daha ucuz da olabiliyor daha pahalı da olabiliyor. Ben Trendyoldan kaç bin TL lik alışverişler yaptım birçoğundan memnunum,memnun kalmadığımız az şey vardır zaten iade edebiliyoruz.Laptop bile aldım 🤣 Önemli olan satıcı... Trendyol aracı olduğu için orda yamuk yapamaz satıcılar.. Güvenilir sitelerden alışveriş yapılmalı.Her siteden alışveriş olmaz..

Bu arada bu Trendyoldaki mamaist hesabı size mi ait @Şehmus BAKIR abi?Ekli dosyayı görüntüle 55742
Evet kardeşim oraya dükkan açmıştım ama pişmanım çünkü orda da gördüğün gibi fiyatları yüksek tutmak zorunda kalıyoruz 😅mesela gerwit 110 tl ordaki fiyatı bana kalan 50 tl 60 tl sağolsun trendyol komisyon, kargo ücreti, ek ücret olarak alıyor 🤣 Dükkanı kapatmaktansa markamı tanıtmak bana daha mantıklı geliyor ☺👍

Brcbrtny

Aktif Üye
Konuyu bugün fark ettim. Kuşuma aldığım vitaminlerin hepsi bölünmüş olarak trendyoldandı. Şimdi mamaistten sipariş verdim. Yazılanları okuyunca şok oldum. Evdeki vitaminlerin hepsi çöpe 🙁
Bende burak petten aldım ve dişi kuşum bir gün sonra ishal oldu 3 yaşında ve ilk defa ishal oldu bende attım çöpe aldıklarımı, mamaistten sipariş verdim Benim aldıklarım şu an ulaşmadı maalesef sürat kargo azizliğine uğradım maaistten aldığım ürün kargom kayıp şu an haber bekliyorum şikayet oluşturdum BTK ya 😬 hemen gelsinde kullanayım istemiştim halbuki kuşum hasta diye 😔

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Trendyoldan,fakat Trendyolda bazı ürünler ,resmi mağaza veya markanın web sitesine göre daha ucuz da olabiliyor daha pahalı da olabiliyor.
Bunun sebebi de şöyle oluyor satış hilesi diyorum ben 😅ayda bir iki kez trendyol bizlerden habersiz ürünümüzü indirime koyuyor tüketiciye farklı bir fiyat yapıyor ve benden aliş veriş yapmasını sağlıyor peki bunu niçin yapıyor beni kaybetmemek için lakin bende havalar aynı değişen birşey yok kazançlı olan yine onlar ürünün fiyatından çok komisyon alıyorlar bizlerden👍
Not:Uygulamalardan aldığınız ürünlerde kargo bedeli uygun olarak sanmayın diğer yarısını satıcı ödüyor 😂

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bende burak petten aldım ve dişi kuşum bir gün sonra ishal oldu 3 yaşında ve ilk defa ishal oldu bende attım çöpe aldıklarımı, mamaistten sipariş verdim Benim aldıklarım şu an ulaşmadı maalesef sürat kargo azizliğine uğradım maaistten aldığım ürün kargom kayıp şu an haber bekliyorum şikayet oluşturdum BTK ya 😬 hemen gelsinde kullanayım istemiştim halbuki kuşum hasta diye 😔
Bunu neden mamaist whatsap hattına bildirmiyorsunuz? Lütfen ulaşın yardımcı olalım 😊

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Sürat kargoyla çalışmanızı önermem ama tabi siz bilirsiniz ,bana da geç gelmişti kargo.. Oysa İstanbul Eskişehir yakın.. Doğuda otursak kaç günde gelecek acaba..
bana 3 günde gelmişti işin güzel yanı sabah mahallemde ki petshopa yem almak için gidiyordum tam petshopa yaklaştım kargocu gördüm sorayım mı kararsız kaldım geri dönüp sorduğumda kargomu hemen almıştım çok da şaşırdım 1200+ km 3 günde gelmişti bir bu kadar hızlı olan sadece trendyol express kargo var ama birdaha bu kadar hızlı gelir mi bilemem 😄

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Sürat kargoyla çalışmanızı önermem ama tabi siz bilirsiniz ,bana da geç gelmişti kargo.. Oysa İstanbul Eskişehir yakın.. Doğuda otursak kaç günde gelecek acaba..
Sürat kargo bu ay çok saçmaladı ama malesef diğerlerine göre en uygun o olduğu için devam ediyordum sanırım artık onlarla da yolumuzu ayırcaz birde aras kargoyu deneyeceğim😅 aslında en iyisi yurtiçi lâkin 45-55 tl kargo ücretine itiraz eden arkadaşlar 75 tl kargo ücretine linçlerler😄

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Sürat kargo ve aras kargodan memnunum ben. Yurtiçiden uzak duruyorum. 😒

Trendyolu sildim komple o yüzden kafam rahat. 😃 Mamaist öncesinde trendyolda yorumları çok olan ve olumlu olan mağazalardan alıyordum. Şimdi çoğunlukla mamaistten alıyorum ve grpetten de arada alışveriş yapıyorum. Grpetin tek sıkıntısı kargonun geç gelmesi ama Barbaros beye buradan birebir ulaşabiliyor olmak iyi bence. 😊

Mamaistte zaten bugün verdiğim kargo, yarın elimde oluyor. Tabi bunun mamaiste yakın konumda olmamla alakası da olabilir belki bilemiyorum. 😃

Burada sürekli mamaiste yönlendirmemiz, bazılarına reklam ya da alışveriş yapsın diye öneriyoruz gibi gelebilir ama sitenin sponsoru olmasa bile önerirdim ben.Memnun kaldığımız ve güvendiğimiz bir yerden alışveriş yapıyoruz gönül rahatlığıyla. Bir kere alışveriş yapanlar zaten ne demek istediğimi anlayacaktır. 🤗
Konudan, başka yere kaydı biraz yazım ama olsun. 😁

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Sürat kargo bu ay çok saçmaladı ama malesef diğerlerine göre en uygun o olduğu için devam ediyordum sanırım artık onlarla da yolumuzu ayırcaz birde aras kargoyu deneyeceğim😅 aslında en iyisi yurtiçi lâkin 45-55 tl kargo ücretine itiraz eden arkadaşlar 75 tl kargo ücretine linçlerler😄
mng hariç hepsi olsun bence abi hayatımda gördüğüm en iğrenç kargo şirketi

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Ben mamaistin kargo hızından çok memnunum 1-2 günde geliyor. Sağ olsun şehmus bey, çok özenli davranıyor hız konusunda.
Sürat kargo ve aras kargodan memnunum ben. Yurtiçiden uzak duruyorum. 😒

Trendyolu sildim komple o yüzden kafam rahat. 😃 Mamaist öncesinde trendyolda yorumları çok olan ve olumlu olan mağazalardan alıyordum. Şimdi çoğunlukla mamaistten alıyorum ve grpetten de arada alışveriş yapıyorum. Grpetin tek sıkıntısı kargonun geç gelmesi ama Barbaros beye buradan birebir ulaşabiliyor olmak iyi bence. 😊

Mamaistte zaten bugün verdiğim kargo, yarın elimde oluyor. Tabi bunun mamaiste yakın konumda olmamla alakası da olabilir belki bilemiyorum. 😃

Burada sürekli mamaiste yönlendirmemiz, bazılarına reklam ya da alışveriş yapsın diye öneriyoruz gibi gelebilir ama sitenin sponsoru olmasa bile önerirdim ben.Memnun kaldığımız ve güvendiğimiz bir yerden alışveriş yapıyoruz gönül rahatlığıyla. Bir kere alışveriş yapanlar zaten ne demek istediğimi anlayacaktır. 🤗
Konudan, başka yere kaydı biraz yazım ama olsun. 😁
Ayrıca Kübra hanıma katılıyorum. Forumdakileri mamaiste yönlendirmemiz, tamamen güvendiğimiz bir yer olması. Bölünmüş ürünlerde ben şehmus beyden başkasına güvenmem. İyi bilinen ve aslında iyi olan bilindik, internet üzerinden satış yapan pet toptancıları bile, bölünmüş ürünlerde rahat davranabiliyor. Bir örnek vereyim, kapalı paket 500-600 gr elle besleme maması aldığımda son kullanma tarihinin geçmiş olduğunu görmüştüm. Firmayla görüşüp iade ettim ama bu süreçte tepkileri, "biz bunu geri alalım, bölünmüş olarak nasılsa satıyoruz" oldu. Duyduklarıma üzülmüş, firmaya olan güvenimi de kaybetmiştim.

Doğacı

Eski Forumcu
Ben mamaistin kargo hızından çok memnunum 1-2 günde geliyor. Sağ olsun şehmus bey, çok özenli davranıyor hız konusunda.

Ayrıca Kübra hanıma katılıyorum. Forumdakileri mamaiste yönlendirmemiz, tamamen güvendiğimiz bir yer olması. Bölünmüş ürünlerde ben şehmus beyden başkasına güvenmem. İyi bilinen ve aslında iyi olan bilindik, internet üzerinden satış yapan pet toptancıları bile, bölünmüş ürünlerde rahat davranabiliyor. Bir örnek vereyim, kapalı paket 500-600 gr elle besleme maması aldığımda son kullanma tarihinin geçmiş olduğunu görmüştüm. Firmayla görüşüp iade ettim ama bu süreçte tepkileri, "biz bunu geri alalım, bölünmüş olarak nasılsa satıyoruz" oldu. Duyduklarıma üzülmüş, firmaya olan güvenimi de kaybetmiştim.
Delil varsa şikayet edilmeli hocam.. Tarihi geçik ürün satamazlar,kanunen suç. Böylesinin ocağına incir ağacı dikilmeli

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Delil varsa şikayet edilmeli hocam.. Tarihi geçik ürün satamazlar,kanunen suç. Böylesinin ocağına incir ağacı dikilmeli
2-3 sene önce olmuş bir olay. Şu da var, tarihi geçmiş ürünler bir süre daha kullanılabiliyor. Savaş gibi durumlar düşünülerek, ürün skt leri prosedür gereğince kapaklara, erken basılabiliyor. Ama her zamanda böyledir diye genelleme de yapamayız. Tarihlere yine de dikkat etmek de fayda var, özellikle de kapak açıldıysa. Ama kapağı kilitli olup skt i geçmiş ürünü sorunsuz kullandığım da oldu. Bahsettiklerim kapalı, orjinal kutulu ürünler bu arada. Neyse bu da böyle bir durum, biz yine de tarihlere ve saklama koşullarına dikkat edelim.

Üst Alt