• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Piyasada satılan sahte ürünler

hazaly

Paylaşımcı
Herkese iyi günler bugün önemli olduğunu düşündüğüm bir konuda sizlerle bir durumu paylaşmak istiyorum. 5-6 aydır bir çift muhabbet kuşu bakıyorum. Hiçbir takviye kullanımı yapmamıştım fakat önemini öğrendikten sonra trendyol üzerinden bir firmadan yakın zamanda gerwit, bt amin forte ve entrobac ürünlerini satın aldım. Kullanmaya başladıktan birkaç gün sonra kuşlarım hastalandı ishal oldular ilk kez. Ben de ürünlerde bir bozukluk olacağını düşünüp güvendiğim bir yerden mamaistten ürünlerin aynılarını yeniden satın aldım. Bana gelen ürünler ve önceden bende olan ürünler arasında hem görsel hem yapı olarak dağlar kadar fark olduğunu gördüm. Paylaştığım görsellerde soldaki orijinal olan ürünler mamaistten, sağdaki de trendyolda bir satıcıdan aldığın ürünler. Sıvı ürünler suyla seyreltilmiş gibi yapıları çok ince ve renkleri daha açık. Veya başka ürünleri orijinalmiş gibi satmış, tarihi geçmiş ürünleri satmış bile olabilirler. Entrobac bozuk olan pütür pütür ve rengi sapsarı. Diyeceğim şu ki bu tarz ürünleri alırken lütfen bilindik ve güvenilir yerlerden almaya çalışalım. Hiç hasta olmayan kuşlarım hasta oldular sizler de dikkatli olun.
Ekli dosyayı görüntüle 46069Ekli dosyayı görüntüle 46070

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Bazı röhnfried ürünlerini muadili ile değiştirip satanlar var birde şöyle bir yanlış bilgi var üzerinde 2 sene sonraya son kullanım tarihi yazmışlar bu hesap kapalı kutu için geçerlidir açıldığında etkileşim başlar ve geri sayar örneğin satıcı 01.01.2023 de ürünü açtı ve böldü 06.06.2023 de sattı hangi tarihi esas almalıyız kapalı kutunun ilk açıldığı tarihi esas almalıyız ürün alırken güvenilir ve referans üzere almak lazım satıcıya bu ürünü ne zaman böldün diye de sormak lazım böldüğü tarih itibari ile 6 ay kullan at 6 ay kullanacağın vitaminler maksimum 150tl tutar hiç bir şey hastalanıp ilaç aramak daha maliyetlidir.

Birde referans mevzusuna açıklık getirmek istiyorum bakın siz mamaistten almış ve memnun kalmışsınız siz ürünü ve satıcıyı önermek ile kötü bir iş mi yapmış olursunuz Hayır ben aldım kullandım memnun kaldım dersiniz sonuçta üzerimizde o canların vebali var.. Bu son yazdığım cümlelerde anlayana... 😉

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Herkese iyi günler bugün önemli olduğunu düşündüğüm bir konuda sizlerle bir durumu paylaşmak istiyorum. 5-6 aydır bir çift muhabbet kuşu bakıyorum. Hiçbir takviye kullanımı yapmamıştım fakat önemini öğrendikten sonra trendyol üzerinden bir firmadan yakın zamanda gerwit, bt amin forte ve entrobac ürünlerini satın aldım. Kullanmaya başladıktan birkaç gün sonra kuşlarım hastalandı ishal oldular ilk kez. Ben de ürünlerde bir bozukluk olacağını düşünüp güvendiğim bir yerden mamaistten ürünlerin aynılarını yeniden satın aldım. Bana gelen ürünler ve önceden bende olan ürünler arasında hem görsel hem yapı olarak dağlar kadar fark olduğunu gördüm. Paylaştığım görsellerde soldaki orijinal olan ürünler mamaistten, sağdaki de trendyolda bir satıcıdan aldığın ürünler. Sıvı ürünler suyla seyreltilmiş gibi yapıları çok ince ve renkleri daha açık. Veya başka ürünleri orijinalmiş gibi satmış, tarihi geçmiş ürünleri satmış bile olabilirler. Entrobac bozuk olan pütür pütür ve rengi sapsarı. Diyeceğim şu ki bu tarz ürünleri alırken lütfen bilindik ve güvenilir yerlerden almaya çalışalım. Hiç hasta olmayan kuşlarım hasta oldular sizler de dikkatli olun.
Bölünmüş ürünler risklidir. Her şey satıcının insafına kalır. Dediğiniz gibi çok bilinen online satış siteleri üzerinden, sahte ürünler gönderen, ana ürünü açtıktan sonra ısı, ışık, nemden korumayan, son kullanım tarihi aylar önce bitmiş ürün gönderen bir çok kişi var. Ben de hem özenine, hem hayvanseverliğine, hem de bilgisine çok güvendiğim şehmus beyin sitesi mamaist i öneriyorum her zaman.

hazaly

Paylaşımcı
Bölünmüş ürünler risklidir. Her şey satıcının insafına kalır. Dediğiniz gibi çok bilinen online satış siteleri üzerinden, sahte ürünler gönderen, ana ürünü açtıktan sonra ısı, ışık, nemden korumayan, son kullanım tarihi aylar önce bitmiş ürün gönderen bir çok kişi var. Ben de hem özenine, hem hayvanseverliğine, hem de bilgisine çok güvendiğim şehmus beyin sitesi mamaist i öneriyorum her zaman.
Evet ben de sonradan keşfettim mamaisti ama iyi ki erken fark etmişim diyorum şimdi

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye

Durun tahmin edeyim satıcısı B.... P.. mi? Çünkü maalesef bende düştüm o hataya😕 aslında nasıl memnun kaldığımızı söylüyorsak böylelerinide ifşa etmek gerek.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ürünün sahteligi belli oluyor satıcı bunu kasti yapmıyor olsa bile ürünü aldıktan sonra incelemesi gerekiyor ben şahsen tedarik ettiğim ürünleri güvenilir yerden ediyorum ve öyle bildiğim halde ürünler elime geçince inceliyorum test ediyorum sonra satışa sunuyorum şüphe ettiğim ürünü iade ediyorum bizlerde ilk satıcı değiliz neticede bu markaların bayileri olur toptancıları olur ve ürünlerin piyasada sahteleri var çok dikkat etmek gerekiyor. Konu sahibi bana özelden yazdı ve memnuniyetini belirtti bende kendisine memnuniyetinizi belirttiğiniz gibi şikayetlerinizi de belirttinki canlar hasta olması ölmesin ve yanlış anlaşılmasın burada konu açın gibi söylemlerde bugüne kadar hiç bulunmadım ve bulunmam 👍 Desteğiniz ve doğruluğunuz için hepinize teşekkür ediyorum saygılarımla 😊

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Daha önce sahte ürüne denk gelmedim bende ama aldıklarım gerek probiyotik gerek vitamin vs çabuk bozuluyordu. Mamaistten aldıklarımdan memnunum. Probiyotiği temmuz ayında aldım, cam kavanozda, mutfakta saklamama rağmen hiçbir şey olmadı. Hala kullanıyorum.

BerkeMetin

Aktif Üye
Merhaba, benim trendyol üzerinden aldığım entrobacta da 2 ay önce ilk aldığımda olmasa da şimdi karıştırınca üstünde minik topaklanmalar oluştuğunu farkettim ama rengi beyaz-sarı arası daha çok. Sizce bu ürün de bozulmuş mudur?

Son düzenleme:

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba, benim trendyol üzerinden aldığım entrobacta da 2 ay önce ilk aldığımda olmasa da şimdi karıştırınca üstünde minik topaklanmalar oluştuğunu farkettim ama rengi beyaz-sarı arası daha çok. Sizce bu ürün de bozulmuş mudur?
Topaklanma olunca sanırım nem aldı demek oluyor zaten ürün sıvı ile temas edince etkileşime geçiyor benim bildiğim bu

MUGUET

Yeni Üye
Merhaba bu tarz sağlık ürünlerinde topaklanma oluştu ise o ürünün kullanılmaması gerektiğini biliyorum. Topakları ayırıp kalan kısmı kullanmak bile bir risktir ve ben şahsen o riske girmem.
Ayrıca bu tarz sağlık ürünleri mutlaka cam kavanozda muhafaza edilmeli..

BerkeMetin

Aktif Üye
Topaklanma olunca sanırım nem aldı demek oluyor zaten ürün sıvı ile temas edince etkileşime geçiyor benim bildiğim bu
Ben bu tarz topak gibi birleşmelerinden, parça oluşturmalarından demiştim ama anlamı öyle evet. Topaklanma görsellerine bakınca da benzer bir durum gibi ama çok daha küçüğü bunlar, başlangıcı gibi.

BerkeMetin

Aktif Üye
Merhaba bu tarz sağlık ürünlerinde topaklanma oluştu ise o ürünün kullanılmaması gerektiğini biliyorum. Topakları ayırıp kalan kısmı kullanmak bile bir risktir ve ben şahsen o riske girmem.
Ayrıca bu tarz sağlık ürünleri mutlaka cam kavanozda muhafaza edilmeli..
Tamamdır hocam, ciddi bir topaklaşma yok gibi o yüzden sorun oluşturmayacaksa şimdilik topaklaşan minik kısımları alıp cam kavanoza koymayı düşünüyorum, eğer bu süreçte daha da arttığını görürsem hemen atacağım.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Daha önce sahte ürüne denk gelmedim bende ama aldıklarım gerek probiyotik gerek vitamin vs çabuk bozuluyordu. Mamaistten aldıklarımdan memnunum. Probiyotiği temmuz ayında aldım, cam kavanozda, mutfakta saklamama rağmen hiçbir şey olmadı. Hala kullanıyorum.
Ayrıca şöyle bir şey önerebilirim size; hap türü insan ilaçlarının içinden üzerinde yenmez yazılı, nem alıcı şaseler çıkar. Bu şaseleri atmayın, ambalajı bozulmamış olsun yalnız. Tüm toz takviyelerinizin içine eklerseniz, kapak her açılıp kapandığında alacağı nemi azaltmış, ürünün bozulma süresini uzatmış olursunuz
Ekli dosyayı görüntüle 46113Ekli dosyayı görüntüle 46114

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ayrıca şöyle bir şey önerebilirim size; hap türü insan ilaçlarının içinden üzerinde yenmez yazılı, nem alıcı şaseler çıkar. Bu şaseleri atmayın, ambalajı bozulmamış olsun yalnız. Tüm toz takviyelerinizin içine eklerseniz, kapak her açılıp kapandığında alacağı nemi azaltmış, ürünün bozulma süresini uzatmış olursunuz
Ekli dosyayı görüntüle 46113Ekli dosyayı görüntüle 46114
Bunu bilmiyordum teşekkür ederim aklımda olsun. Bizde hap şeklinde ilaç kullanan yok ama komşulara sorarım. 🤭

Grpet

Müdavim
Üretici
ne versele laga nede röhnfried ürünlerinde kesinlikle piyasada sahte ürün yok bulamazsiniz bir satıcı olarak bunun garantisini veririm piyasaya ürün cıkaran belli baslı firmalar var ben suana kadar yüzlerce şişe ürün bölüp sattim hiç sahtesine denk gelmedim saydıklarımın cünkü ne kokusu tutar ne rengi tutar ne kıvamı tutar Renk farklılıkları olabilir bu ürünün tazeliği ile alakalıda olabilir ürün iceriği ilede alakalı olabilir ürün ne kadar cok rafta durursa ağzı acık durursa o zman renkte sararma olur ama entrobac gibi ürünler satıcıda bozulmaz o sizin tamamen kullanımınız ile alakalı ürünler yanlıs depolama sürekli kullanımda nem alması vs. satıcıda rafta sadece rengi degisir entrobac suan kremsi rengi var ama uzun süre rafta durursa koyu sarı olur ama yeni entrobaclar icerik güncellemesi yapıldı rengi cok koyu sarı suan o biraz kafa karıstıracak keza gervitte öyle renklerinde degisiklik var fakat kıvamı koyu yine öyle acık kıvamlı ürünler sulu renkli vs ürünler sahte değil baska üründür bt amin yerine örnek icine baska bir ürün koyup gönderirler

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
ne versele laga nede röhnfried ürünlerinde kesinlikle piyasada sahte ürün yok bulamazsiniz bir satıcı olarak bunun garantisini veririm piyasaya ürün cıkaran belli baslı firmalar var ben suana kadar yüzlerce şişe ürün bölüp sattim hiç sahtesine denk gelmedim saydıklarımın cünkü ne kokusu tutar ne rengi tutar ne kıvamı tutar Renk farklılıkları olabilir bu ürünün tazeliği ile alakalıda olabilir ürün iceriği ilede alakalı olabilir ürün ne kadar cok rafta durursa ağzı acık durursa o zman renkte sararma olur ama entrobac gibi ürünler satıcıda bozulmaz o sizin tamamen kullanımınız ile alakalı ürünler yanlıs depolama sürekli kullanımda nem alması vs. satıcıda rafta sadece rengi degisir entrobac suan kremsi rengi var ama uzun süre rafta durursa koyu sarı olur ama yeni entrobaclar icerik güncellemesi yapıldı rengi cok koyu sarı suan o biraz kafa karıstıracak keza gervitte öyle renklerinde degisiklik var fakat kıvamı koyu yine öyle acık kıvamlı ürünler sulu renkli vs ürünler sahte değil baska üründür bt amin yerine örnek icine baska bir ürün koyup gönderirler
Merhabalar, ben gerwit , BT amin vs aldım ama hiçbirisi mamaistten aldığım gibi değil. Gerwit bildiğiniz su gibi hiç yoğunluğu yok. Sizin yazdığınızı yanlış anlamadım umarım. Keza başka ürün olmasıda sahte olduğu anlamına gelmez mi. Ben onu gerwit diye aldım içinde başka ürün varsa bu yine sahtekarlıktır bana göre. Yine bir üreticide gördüm. Yıllardır bölünmüş alıyordum kuş sayım artınca bütün ürün aldım aradaki fark diye yayınlamış. Yıllardır ben ne kullanmışım diye. Bende onu görünce baktım gerçekten kıvam falan yok, renk yok demekki bende bu zamana kadar sahte kullanmışım oldum 😥 giden paraya asla acımamda kuşlara verdiği zarar varsa kendimi dahi affedemem. 😔

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
@Grpet şunu demeye çalışmış yani röhnfried ve versele laga ambalajinin sahtesini bulamazsınız Lakin satıcı bölünmüş olarak satıyorsa içinde ne olduğunu nereden bileceksiniz? Orijinal Kutuyu gösterse ne olur bölünenin içinde başka bir şey varsa 👍ve satıcının içinde başka birşey varsa👍

Üst Alt