• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Perde Arkası Eğitim

Berkay4555

Aktif Üye
Erkek muhabbet kusum var 1 aylıkken almıştım 7 aylık oldu hâlâ bana tam alışamadı parmagıma felan geliyir ama omuza kafaya konmuyor pek
Acaba perde arkası egitimde kafama omzuma koysam alısırmı yoksa dahamı çok korkar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Erkek muhabbet kusum var 1 aylıkken almıştım 7 aylık oldu hâlâ bana tam alışamadı parmagıma felan geliyir ama omuza kafaya konmuyor pek
Acaba perde arkası egitimde kafama omzuma koysam alısırmı yoksa dahamı çok korkar
Gidecek kaçacak yeri olmadığı için mecburen size gelecek. Korkudan konması yerine. Önce kafes içi eğitim verin. Sevdiği şeyleri ikram edin avcunuzda daldarı olur sebze meyve olur. O zaman yavaş yavaş sizden zarar gelmediği anlayacak ve sonrası sizi fazlasıyla sahiplenecek ☺

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Size güvenmeyi değil, istese de sizden kaçamayacağını, sizin istediğiniz yerde durmak 'zorunda' olduğunu öğrenir. Bu sizinle arasında kuracağı sevgi ve güven bağını sonsuza dek yok eder

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Pek doğru bir yöntem değil. Zaman verin, eğer olmuyorsa karakteri öyledir. Yaş aldıkça eğitim zorlaşır ama imkansız değildir.

Maviş Paşa

Tutkulu
Kuş sesi aç sürekli tepki verir gelir illaki 😄

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Size güvenmeyi değil, istese de sizden kaçamayacağını, sizin istediğiniz yerde durmak 'zorunda' olduğunu öğrenir. Bu sizinle arasında kuracağı sevgi ve güven bağını sonsuza dek yok eder
Bu da bir bakış açısı ama bende şöyle düşünüyorum. Perde yönteminde sizin üzerinizde durduğu zaman başta korksada onunla kısık sesle ve güzelce konuşursanız ani hareketler yapmaktan kaçınarak beklerseniz sizden ona zarar gelmeyeceğini bir süre sonra anlar. Açık alanda gideceği kaçacağı çok alan olduğu için sizin ona zarar verip vermeyeceğinizi bilemez. Perde yönteminin amacı bu. Ona zarar vermeyeceğinizi kanıtlamak. :)

Berkay4555

Aktif Üye
Bu da bir bakış açısı ama bende şöyle düşünüyorum. Perde yönteminde sizin üzerinizde durduğu zaman başta korksada onunla kısık sesle ve güzelce konuşursanız ani hareketler yapmaktan kaçınarak beklerseniz sizden ona zarar gelmeyeceğini bir süre sonra anlar. Açık alanda gideceği kaçacağı çok alan olduğu için sizin ona zarar verip vermeyeceğinizi bilemez. Perde yönteminin amacı bu. Ona zarar vermeyeceğinizi kanıtlamak. :)
Bende öyle düsünüyorum

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Katılıyorum

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kübra bana biraz şey gibi geliyor, hani fili bir yere zincirle bağlarlar, ve uğraşsa da gidemez ve bunu öğrenir, sonrasında zincir bir yere bağlı olmasa bile gidemeyeceğini öğrendiği için denemez bile, zincir boynumda diye bekler öyle. Perde eğitimi bana bunun kuş modeli gibi geliyor. Korkuyor gitmek istiyor ama kaçacak yeri yok, mecbur sahibine konuyor. Tamam zarar vermeyecek sahibi zaten vermek istese perdeye gerek yok tabii ki 🙄 ama küçücük bir kuşun hissettiği bunun gibi psikolojik bir şiddet bence 😔 sonunda sahibine alışması da psikolojik olarak başka yere gidemeyeceğini öğrenmesi den kaynaklı, koşullu bir alışkanlık 🤷

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kübra bana biraz şey gibi geliyor, hani fili bir yere zincirle bağlarlar, ve uğraşsa da gidemez ve bunu öğrenir, sonrasında zincir bir yere bağlı olmasa bile gidemeyeceğini öğrendiği için denemez bile, zincir boynumda diye bekler öyle. Perde eğitimi bana bunun kuş modeli gibi geliyor. Korkuyor gitmek istiyor ama kaçacak yeri yok, mecbur sahibine konuyor. Tamam zarar vermeyecek sahibi zaten vermek istese perdeye gerek yok tabii ki 🙄 ama küçücük bir kuşun hissettiği bunun gibi psikolojik bir şiddet bence 😔 sonunda sahibine alışması da psikolojik olarak başka yere gidemeyeceğini öğrenmesi den kaynaklı, koşullu bir alışkanlık 🤷
Dediğim gibi farklı bakış açılarındam bakıyoruz. Bana görede verdiğin örnekle hiç ilgilisi yok arkadaşım. 😊 Eğer tecrübe edipte olumsuz bulduğum bir uygulama olsaydı zaten bende karşı çıkardım ama uyguladığım kuşlarımda hiçbir sorun yok. Perde altında olsada konmak istemeyen kuş yine konmuyor sahibine. Biraz karakterine bağlı kuşun.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Dediğim gibi farklı bakış açılarındam bakıyoruz. Bana görede verdiğin örnekle hiç ilgilisi yok arkadaşım. 😊 Eğer tecrübe edipte olumsuz bulduğum bir uygulama olsaydı zaten bende karşı çıkardım ama uyguladığım kuşlarımda hiçbir sorun yok. Perde altında olsada konmak istemeyen kuş yine konmuyor sahibine. Biraz karakterine bağlı kuşun.
Tabii ki, ben denemedim hiç, denesem belki senin açından bakma şansım olur ama benimki de biraz fazla duygusallık işte 😅 bebek bezi reklamlarında bebeğin annesiyle olan mutluluğunu görüp duygulanan gözü dolan manyak tiplerdenim ben, her olaya aşırı duygu yüklenip öyle bakıyorum belki de ondan 🤷

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Ben, benimkileri perde yöntemi ile alıştırdım bence hiç bir sakıncası yok sadece ürkütmemek ve ani hareketler yapmamak gerek kontrol kuşta olsun.. Ya da o öyle sansın

VeyselCoskun

Aktif Üye
Perde yöntemini bende denedim. Ama pek etkili olmadi. Benim kuşun karakterine bağlı olarak ele geliyor fakat omuz ve kafaya konmuyor. Birde kendini asla sevdirmiyor. Kimi kuşlar gelir kendini sevdirir ama benim oğlan keyfi gelince geliyor. Oda koluma veya elime geliyor. Pek nadir omzuma gelir 😊 ne yapalim bende boyle alıştım. Bir kac kez avucuma aldim ama baktim istemiyor artik zorlamiyorum 😊

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Arkadaşları yazdığının aksine 2 kuşumuda bu şekilde eğittim ikiside bana çok bağlı.Biri odadan çıktığım zaman öter beni çağırır,yanında olmadığım zaman doğru düzgün yemek yemez.Diğeri saldığım zaman omzumdan kafamdan inmez.Bence hiçbir zararı yok sadece dikkatli olmalısınız ama önceliğiniz kafes içinde alıştırmak olsun

Mert.

Eski Forumcu
BENDE PERDE ARKASİ EGİTİM YAPTİM BİR ARA kafesteki eğitim Kısıklı gibi geliyor bana perde arkası daha uygun bence

Üst Alt