• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Pelet Yem Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Emre A.

Tutkulu
Merhaba,
Şu sıralar çokça pelet yem duyuyorum. İşte veteriner hekimlerden ünlü üreticilere kadar pelet yemin faydalı olacağını ve kesinlikle verilmesi gerektiğini söylüyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz? Üretim yapan arkadaşlarında bu konudaki fikirlerini merak ediyorum.
Ayrıca bi beslenme tablosu gördüm ne kadar doğru bilmiyorum. %60 pelet yem %20 tohum %20 meyve sebze şeklinde beslenme olması gerektiğini söylüyorlar. Fiyatlarıda oldukça tuzlu bi ürün onu geçtim bu ürünün temini tohuma nazaran ülkemizde rahat mı yurtdışından gelen ürünler olduğu için bu konuya da değinmenizi isterim. yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Sadece bir soru sorayım sana kardeşim
Sen doğal mı istersin yoksa bir başkasının veya makinenin işlediğini mı tercih edersin? Pellet yemin artılarını ve eksilerini soyliyim artılar bir çok karışımın işlenerek tek bir bilişimde oluşturulmuş ve tüketicinin yemesine mecbur kılınmış sindirimi kolay makine üretimi
Eksileri içinde ne olduğunu bilmiyoruz şuan iyiyse bile onunda bokunu çıkarırlar affedersiniz içine dışkı da koysalar bilemeyiz

Emre A.

Tutkulu
Sadece bir soru sorayım sana kardeşim
Sen doğal mı istersin yoksa bir başkasının veya makinenin işlediğini mı tercih edersin? Pellet yemin artılarını ve eksilerini soyliyim artılar bir çok karışımın işlenerek tek bir bilişimde oluşturulmuş ve tüketicinin yemesine mecbur kılınmış sindirimi kolay makine üretimi
Eksileri içinde ne olduğunu bilmiyoruz şuan iyiyse bile onunda bokunu çıkarırlar affedersiniz içine dışkı da koysalar bilemeyiz
Orası öyle ve türkiyede biraz bulunması zor

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bende son zamanlarda çok görüyorum bu tarz paylaşımlar. O yüzden biraz denemek için aldım. 🤭
Amacım tamamen pelet yeme geçmek değil hem kuş sayısı fazla olduğu için hemde doğaldan yana olduğum için. Pelet yemi ödül yemi ya da mamalara biraz koymak için aldım. Aldığım gün bir deneme yapayım dedim. Kuşlar mama sanıp gidip geldiler yemlikte ama bir tanesi bile yemedi. 🥲🤣

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Pelet Yem İle İlgili Sorunlar:
  • Tedarik sorunu olabiliyor. İnternette bile bir bulunuyor bir bulunmuyor.
  • Alıştırma sorunu var. Kuşa buna alıştırmak zaten zor. Tohumdan pelete geçip bir de pelet yem bulamazsan büyük bir risk oluyor. Kimse bu riski almak istemiyor.
  • Dayanıklık sorunu var. Fazla alayım dersen çok dayanıklı bir ürün değil.
  • Tek düze besleme sorunu. Fiyatta gelince mama vs vermene gerek kalmayacak belki oradan maliyetler birbirini kapatacak belki ama içinde her şey var diye sırf pelet yemle tek düzenle beslemek kuşların pek hoşuna gitmeyecektir. Bir de kuşlar doğada tohumu kabuğundan çıkarıp yiyiyor.
Sonuç: Pelet yemin sağlıklı olduğu konu ile ilgili bilirkişiler tarafından söylenir. Ancak her şeyin doğalı daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Her yemin kabuklusu doğaldır. Doğadaki kuşlar kabuklu tohumlardan beslenirler. Yaptığım bir testte de ağzımda çiğnediğim pelet yemin ağzımı boya içinde bıraktığını gördüm. Diğer taraftan kavanoza koyduğum pelet yemi 15 gün içinde çok katı olduğunu ve birbirine yapışmış olduğunu gördüm. Dolayısıyla bana göre sağlıklı değil. Ancak gönlün rahat edecekse bir sefere mahsus 1 kg (100 TL) al ve bir dene. Ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Pelet Yem İle İlgili Sorunlar:
  • Tedarik sorunu olabiliyor. İnternette bile bir bulunuyor bir bulunmuyor.
  • Alıştırma sorunu var. Kuşa buna alıştırmak zaten zor. Tohumdan pelete geçip bir de pelet yem bulamazsan büyük bir risk oluyor. Kimse bu riski almak istemiyor.
  • Dayanıklık sorunu var. Fazla alayım dersen çok dayanıklı bir ürün değil.
  • Tek düze besleme sorunu. Fiyatta gelince mama vs vermene gerek kalmayacak belki oradan maliyetler birbirini kapatacak belki ama içinde her şey var diye sırf pelet yemle tek düzenle beslemek kuşların pek hoşuna gitmeyecektir. Bir de kuşlar doğada tohumu kabuğundan çıkarıp yiyiyor.
Sonuç: Pelet yemin sağlıklı olduğu konu ile ilgili bilirkişiler tarafından söylenir. Ancak her şeyin doğalı daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Her yemin kabuklusu doğaldır. Doğadaki kuşlar kabuklu tohumlardan beslenirler. Yaptığım bir testte de ağzımda çiğnediğim pelet yemin ağzımı boya içinde bıraktığını gördüm. Diğer taraftan kavanoza koyduğum pelet yemi 15 gün içinde çok katı olduğunu ve birbirine yapışmış olduğunu gördüm. Dolayısıyla bana göre sağlıklı değil. Ancak gönlün rahat edecekse bir sefere mahsus 1 kg (100 TL) al ve bir dene. Ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.
Değerli editörümüzden nokta atışı 😊 Eline emeğine sağlık abi

Paşacım

Yeni Üye
Ben yetişkin kuşuma pelet yemi kırmadan yediremedim.Şu şekilde yapıyorum:Bir yemliğine sırf pelet yem koyuyorum.Arada gdip gagalıyor belki de yiyor.Pelet yemi robottan geçirip toz haline getirip tohum yemle karıştırıyorum.Bunu yapmamın sebebi benim kuşum meyve sebze yeşillik yeterince yemiyor.Çok taktikler denedim ama yok alıştıramadım. yeterince beslenmesi ve karaciğer yetmezliği yaşamaması için böyle bir yol izliyorum ne kadar doğru bilmiyorum ama ne yerse kar diyorum

Paşacım

Yeni Üye
Vitaminler yeterli olur mu?Karaciğeri ufakmış benim kuşumun.1 ay önce başka bir sebepten veterinere götürdüm.Röntgende karaciğerinin ufak olduğunu gördü veteriner karaciğer yetmezliği yaşar dedi

Mkforpus

Aktif Üye
arasıra çerezlik olabilir ama ana besin yerine geçmez kuşlar ı ALLAH tohum kırması için gaga vermiş gen lerinde tohum kırma var