• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Papağanımın yaşı ve cinsiyeti

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kendi kendine kurur ellemeyin ☺ Maşallah yerim ben onu 😍 Benim bebekler yüzünden boyun kısmın hep çizik 🤣🤣🤣

baran_055

Aktif Üye
Kendi kendine kurur ellemeyin ☺ Maşallah yerim ben onu 😍 Benim bebekler yüzünden boyun kısmın hep çizik 🤣🤣🤣
Şuanda kafesini elma sirkeli su ile temizliyorum her köşesini içten dıştan sirkeli bezle sildim tabanlığını sildim süpürdüm tünekleri yemliği falan da silicem yerine koyucam. Her hafta böyle sirkeli bezle silmek yeterli oluyor mu? Ek bir işlem yapmama gerek var mı?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Şuanda kafesini elma sirkeli su ile temizliyorum her köşesini içten dıştan sirkeli bezle sildim tabanlığını sildim süpürdüm tünekleri yemliği falan da silicem yerine koyucam. Her hafta böyle sirkeli bezle silmek yeterli oluyor mu? Ek bir işlem yapmama gerek var mı?
Ben virkon s ile haftada bir detaylı temizlik yapıyorum iyi oluyor alabilirsiniz öneririm ☺

baran_055

Aktif Üye
@Burçak A. Artık kuşa yumurta, sebze meyve falan vermek istiyorum. Yarın sabah haşlanmış yumurta veresim var. İyice haşlayıp mamalık içerisine rendelesem kendisi yer mi? Sarısından mı vermeliyim beyazından mı?

baran_055

Aktif Üye
@Burçak A. @mortsvivants benim kuşum kalsiyum kemiğini bolca tüketen bir kuş ama bazıları yumurtayla beraber yumurta kabuğu da veriyor. Vermeli miyim sizce? Şöyle normal bir tabağın içinde kafesin dışında yedirtirim yumurtayı.

baran_055

Aktif Üye
Ayrıca sebze meyve olarak ne verilmeli ne verilmemeli bununla alakalı bir konu falan var mı? Kırmızı elma vericem bir de.

mortsvivants🥈

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
@Burçak A. @mortsvivants benim kuşum kalsiyum kemiğini bolca tüketen bir kuş ama bazıları yumurtayla beraber yumurta kabuğu da veriyor. Vermeli miyim sizce? Şöyle normal bir tabağın içinde kafesin dışında yedirtirim yumurtayı.
Yani gerek yok bana kalırsa, kalamar kemiğini yeterince tüketiyormuş zaten.

baran_055

Aktif Üye
Tamamdır o zaman az miktar sarı ve az miktar beyazı rendeleyip kuşa vericem yarın sadece.

mortsvivants🥈

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Ayrıca sebze meyve olarak ne verilmeli ne verilmemeli bununla alakalı bir konu falan var mı? Kırmızı elma vericem bir de.
Sebze salatası da yapabilirsiniz.

baran_055

Aktif Üye
Sebze salatası da yapabilirsiniz.
Bu konuyu gördüm de yumurta maması gerekli değil mi? Elimde yok yumurta maması.

baran_055

Aktif Üye
Watch unnamed | Streamable arkadaşlar kuşu böyle dışarı çıkarttığımda koyduğum yerden başka bir yere kıpırdamıyor. Elime aldığımda ve bazen tünekteyken hafif sallanma titreme oluyor kuşta. Esneme haraketi yapıyor bazen çok olmasada. Ayrıca kafesten ben çıkarmadığım sürece çıkmıyor ve çıkardığımda kafesine girmeye çalışıyor. Bir hastalık belirtisi falan olabilir mi?

Üst Alt