• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Papağanımın ayağı mı kırıldı?

mangovebulut

Yeni Üye
iki gün önce papağanimin ayağına bir şey olduğunu fark ettim,tek ayağını yere basmiyor ve tutunamiyor.Odem de var sanki.Kirik mi acaba, etrafımda anlayan fazla kimse yok bu konulardan,çok çaresizim.Ne yapmam gerekiyor,yardımcı olur musunuz? Küçük bir kafese alıp tabana karton koydum düz yerde dursun diye.Fotograf ekliyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Ayağında şişiklik mi var bana mı öyle geliyor Tünekte video ekler misiniz👍 basamıyorsa kırıktır tabana hamster talaşı koyun yem ve suyu aşağı yanaştırın ve yemezse elle besleyın biraz geç olur ama zamanla iyileşir biraz ilerde tutmaya başladıgında teramıycn deri melheme-i alıp hafifçe günlük masaj yaparak sürün

mangovebulut

Yeni Üye
Video eklemeye çalıştım ama uzantidan dolayı yüklenemedi.Tunek takili degil su an,kafeste yerde yururken var,topalliyor basmiyor o ayagini.Kalamar kemiği,yulaf ve dal dari koydum onlardan yiyip suyunu içiyor.Ayagina takılan ip var mi diye kontrol edeceğim bugün.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Video eklemeye çalıştım ama uzantidan dolayı yüklenemedi.Tunek takili degil su an,kafeste yerde yururken var,topalliyor basmiyor o ayagini.Kalamar kemiği,yulaf ve dal dari koydum onlardan yiyip suyunu içiyor.Ayagina takılan ip var mi diye kontrol edeceğim bugün.
Merhaba kırmızı çizgi içine aldığınız orta ana parmağın dibinde sanki bişey oturmuş. Yada sıkmış ve kuşunuz çıkarmış gibi. Ağrıyor muhtemelen. Ve şişmiş. Terramicyn krem varsa sürün lütfen uyumadan önce. Umarım kırık vs. Yoktur. 😔

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba kırmızı çizgi içine aldığınız orta ana parmağın dibinde sanki bişey oturmuş. Yada sıkmış ve kuşunuz çıkarmış gibi. Ağrıyor muhtemelen. Ve şişmiş. Terramicyn krem varsa sürün lütfen uyumadan önce. Umarım kırık vs. Yoktur. 😔
O bölge pürüzsüz duruyor. Tüle yada birşey takılmış muhtemelen

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Nerede ikamet ediyorsunuz kanatlı uzamanında röntgen çekilip emin olsanız iyi olur. Eğer kırık değil incinme ise dolgit kremle yumuşak masaj yapın. Ağzına devit 3 damlatın düzenli olarak. İp olup olmadığında kontrol edin mutlaka.

mangovebulut

Yeni Üye
Ayağında şişiklik mi var bana mı öyle geliyor Tünekte video ekler misiniz👍 basamıyorsa kırıktır tabana hamster talaşı koyun yem ve suyu aşağı yanaştırın ve yemezse elle besleyın biraz geç olur ama zamanla iyileşir biraz ilerde tutmaya başladıgında teramıycn deri melheme-i alıp hafifçe günlük masaj yaparak sürün
Ayağı şişti evet, terramycn krem aldim dün tavsiye üzerine sürdüm bugun

mangovebulut

Yeni Üye
Nerede ikamet ediyorsunuz kanatlı uzamanında röntgen çekilip emin olsanız iyi olur. Eğer kırık değil incinme ise dolgit kremle yumuşak masaj yapın. Ağzına devit 3 damlatın düzenli olarak. İp olup olmadığında kontrol edin mutlaka.
Devit 3 markanın ismi mi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Terramycn sürüyorum iki gündür fakat hala şiş baya
Yukarda söylenilenlerı yaptınız mı? Eğer kavrama yapamıyorsa şuan krem sürmeyin tünekleri çıkarıp tabana hamster talaşı koyun ve salmayın

mangovebulut

Yeni Üye
Yukarda söylenilenlerı yaptınız mı? Eğer kavrama yapamıyorsa şuan krem sürmeyin tünekleri çıkarıp tabana hamster talaşı koyun ve salmayın
Bugün temin edebildim telaşı ve yaydım tabana.Ben talaş almak için dışarı çıktığımda ayagi kanamış,eve geldiğimde gördüm.Mikrop kalmasın diye oksijenli su ile sileyim mi ayağını ya da ne yapmaliyim

mangovebulut

Yeni Üye
Bugün temin edebildim talaşı ve yaydım tabana.Ben talaş almak için dışarı çıktığımda ayagi kanamış,eve geldiğimde gördüm.Mikrop kalmasın diye oksijenli su ile sileyim mi ayağını ya da ne yapmaliyim

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Neden kanamış ayağı. İlk attığınız fotoda şişlik fazla. Hala inmedi mi şişlik. Şuan ne durumda ayağı

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Peki yukarıda önerilen dolgit krem uyguladınız mı ve devit3 le destekleme yaptınız mı. Şişlik daha da arttiysa eğer bir kanatlı uzmanın görmesinde fayda var 🙏🏻

mangovebulut

Yeni Üye
Peki yukarıda önerilen dolgit krem uyguladınız mı ve devit3 le destekleme yaptınız mı. Şişlik daha da arttiysa eğer bir kanatlı uzmanın görmesinde fayda var 🙏🏻
Dolgitten önce terramycn onermislerdi, onu almıştım,iki gün ona şans vermek istedim.Yarin bir veterinere götürmeye çalışacağım:(

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Dolgitten önce terramycn onermislerdi, onu almıştım,iki gün ona şans vermek istedim.Yarin bir veterinere götürmeye çalışacağım:(
Ayakta incinmeler, zedelenmeler yada kırık olması iki üç günlük tedaviyle maalesef iyileşmiyor tedavi süreci biraz uzun olabiliyor. Tabana yumuşak bir şey sererek havlu olabilir yemini suyunu genel ihtiyaçlarını yanına koyun tünekte daha da zorlamasın ayağı. Yarın pazar çoğu veterinerler kapalı oluyor ama pazartesi mutlaka götürün ve kanatlı uzman olmasından emin olunuz.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Talaş kalsın lütfen. Havlu sermeyelim. Tırnakları ilmeklere geçip daha da zedelenir. Kafese tül takıyorsanız, çok ince tül iplikleri kalmış olabilir. Ayağı inceleyelim. İp dolanması yoksa bir veterinerde röntgen çekilmesi lazım

Üst Alt