• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Papağanım yumurtladıktan sonra çok halsiz oldu

Erhann

Yeni Üye
Merhabalar ben bir iskender papağanı besliyorum. Bir kaç gün önce yumurtladı ve şuan çok halsiz durumda. Kafeste duruken hep uyuyor yakınındaysam bir gözünü açıyor diğer gözü ise kapalı oluyor. Çok bitkin durumda. Ayriyeten kanat düşüklüğü de var kendisinde bir kaç gündür. Ne yapmam lazım acaba?

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Videosunu streamble.com üzerinden paylaşır mısınız? Dışkı fotoğraflarını da ekleyin dönüş yapacaklardır size 🙏🏻

Erhann

Yeni Üye
Videosunu streamble.com üzerinden paylaşır mısınız? Dışkı fotoğraflarını da ekleyin dönüş yapacaklardır size 🙏🏻
Merhaba, videoyu ve dışkısını yükledim. Dışkısı her zamankinden farklı gelmedi bana. Biraz dağıldığı icin bu sekilde gözüküyor. Çok halsiz yemek de hiç yemiyor, ve uçamıyor. Elimle bıraktığımda düşüyordu neredeyse. Acil yardımlarınızı bekliyorum 🙏🏻 Watch unnamed | Streamable

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba, videoyu ve dışkısını yükledim. Dışkısı her zamankinden farklı gelmedi bana. Biraz dağıldığı icin bu sekilde gözüküyor. Çok halsiz yemek de hiç yemiyor, ve uçamıyor. Elimle bıraktığımda düşüyordu neredeyse. Acil yardımlarınızı bekliyorum 🙏🏻 Watch unnamed | Streamable
Anüsü kontrol edin lütfen rahim dışarıda mı, yırtılma var mı? Sertlik var mı popoda
Büyük ihtimalle yumurta var, tekrar yumurtlayacak, kontrol edin lütfen

Erhann

Yeni Üye
Anüsü kontrol edin lütfen rahim dışarıda mı, yırtılma var mı? Sertlik var mı popoda
Büyük ihtimalle yumurta var, tekrar yumurtlayacak, kontrol edin lütfen
Kontrol ettim defalarca herhangi bir sertlik veya şişkinlik yok. Her şey normal gözüküyor, ben de yumurta var diye düşündüm ama elleyince de bir şey yoktu görünüşte de bir şey yok

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kontrol ettim defalarca herhangi bir sertlik veya şişkinlik yok. Her şey normal gözüküyor, ben de yumurta var diye düşündüm ama elleyince de bir şey yoktu görünüşte de bir şey yok
çok sert olmaz, karnının iki yanına dokunun fındık kadar ele gelir, yumurtada kan var mıydı?
Durgunluk bugün mü oldu?
Yumurta sıkışması da olabilir

Erhann

Yeni Üye
çok sert olmaz, karnının iki yanına dokunun fındık kadar ele gelir, yumurtada kan var mıydı?
Durgunluk bugün mü oldu?
Yumurta sıkışması da olabilir
Biz anlayamadık bir şey. Yumurtada kan yoktu ve evet 2 gün önxe yumurtladı, kızgınlık yumurtasıydı. Ama durgunluk bugün zoraki bir şeyler yiyor ama ayakta durmaya hali yok

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Biz anlayamadık bir şey. Yumurtada kan yoktu ve evet 2 gün önxe yumurtladı, kızgınlık yumurtasıydı. Ama durgunluk bugün zoraki bir şeyler yiyor ama ayakta durmaya hali yok
Konumunuz İstanbul Vetform alternatif tıp merkezi var rontgen çektirin lütfen, yada yakında kuş veterineri varsa
Sıkışma enfeksiyon olabilir
ACİL şifalar diliyorum geçmiş olsun

Erhann

Yeni Üye
Rica ederim geçmiş olsun, keşke daha fazla yardımcı olabilsem😔🤲
Bu bile çok yeterli,çok teşekkür ederim ilginize. İyi geceleriniz olsun ☺🙏🏻
Bir de acil olarak endişelenmemiz gereken hayati bir tehlikesi yoktur değil mi? Yarın sabah da devam ediyorsa bir veterinere götürmeyi düşünüyorum. Röntgen çok gerekli mi? Kuşa bir zararı olmaz mı?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bu bile çok yeterli,çok teşekkür ederim ilginize. İyi geceleriniz olsun ☺🙏🏻
Bir de acil olarak endişelenmemiz gereken hayati bir tehlikesi yoktur değil mi? Yarın sabah da devam ediyorsa bir veterinere götürmeyi düşünüyorum. Röntgen çok gerekli mi? Kuşa bir zararı olmaz mı?
Biz teşekkür ederiz 🤲
Her hastalık risklidir, önemli olan götürüp nedenini bulmaktır😊Rontgen de herşey A dan Z ye ortaya çıkar,
Uzman ellerde zararı olmaz🤲😊

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Biraz önce wp den sanırım ablanız ulaştı bana videosunu gördüm ve yumurta sıkışması olduğunu düşünüyorum acil olduğunu belirttim. Hekimin numarasını attım takipteyim 👍

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Biraz önce wp den sanırım ablanız ulaştı bana videosunu gördüm ve yumurta sıkışması olduğunu düşünüyorum acil olduğunu belirttim. Hekimin numarasını attım takipteyim 👍
Allah razı olsun ablacım, Hızır gibi yetişiyorsun😊🤲

Üst Alt