Size bir sorum olacaktı alexander papağanı ve Psittacula krameri yakın türler ben ilk defa tecrübe edindim 1 yıldır bakıyorum dışkısı biraz fazla cıvık veterinere gittim pek umursamadı 1 yıldır aynı dışkısı çok enerjik yemesinde icmesinde sorun yok bu türün dışkısı böyle mi
mesajınızı geç gördüm, salata veya meyve verdiğim zamanlar nispeten sulu, ince şeritler şeklinde bir dışkısı olur, bu nadirdir. dediğim gibi o anlık yediği salata vb.sulu şeylerin etkisiyle. buna rağmen jöle gibi bir kıvamı yoktur.
normal zamanlarda ise genellikle kıvamlı, derli toplu bir dışkısı olur. ne çok cıvıktır, ne de çok katı.
beslenmesi nasıl, neler veriyorsunuz.
ben tohum yem, sebze ve az miktarda peletten oluşan, arada çimlenmiş tohum da içeren bir beslenme düzeni uyguluyorum.
bizimkisi biraz pis boğaz, ne bulursa yemek istiyor.
hanım salata yapıyorsa, ıskartaya çıkan sivri biber sapları, salatalık kabukları, domatesin baş kısmını falan yiyor.
karpuz yiyorsak minik bir parça ona da veriyoruz.
çay içiyorsak, bizimle beraber bir tane çiğ badem veya küçük bir parça ceviz yiyor.
kahvaltıda iyi haşlanmış yumurtadan küçük bir parça, minnacık tam tahıllı ekmek parçası vb.
genel olarak durumu stabilse, tünekte duruşunda bir sıkıntı yoksa, enerjik ve günlük aktivitelerini yapabiliyorsa, muhtemelen yediği içtiği şeylerden kaynaklı olabilir.
yine de forumda konunun uzmanı arkadaşlarımız var, onlar daha iyi açıklayabilirler.