• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Pakistan papağanı

Esmaer

Yeni Üye
Merhaba neredeyse 1 yıl önce Pakistan papağanı aldım dişi ve 3,5 aylıktı benim düşünceme göre doğadan alınmış bitliydi tüyleri kırık ve gagası iyi bir halde değildi veterinere götürdüm bit sorunu ortadan kalktı sağlıklı parlak tüylere sahip ama bir türlü eğitimini veremedim çok hırçın ekstra olarak muhabbet kuşumuz var eğitimini ben verdim ama ne olduysa papağan da böyle olmadı tavsiyeniz var mı teşekkürler

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ayağında bilezik var gibi duruyor doğuştan takılan bileziklerden değil mi sonradan takılan bileziklerden mi?

Size geldiğinde yavru olmayabilir yavruluktan çıktıktan sonra bu türleri eğitmek çok zordur ama imkansız değildir.

Esmaer

Yeni Üye
Ayağında bilezik var gibi duruyor doğuştan takılan bileziklerden değil mi sonradan takılan bileziklerden mi?

Size geldiğinde yavru olmayabilir yavruluktan çıktıktan sonra bu türleri eğitmek çok zordur ama imkansız değildir.
Onu ben taktırdım tasma niyetine ama hiç kullanmadım 1 yıldır var

Esmaer

Yeni Üye
İlk geldiği gün çektim göz bebekleri normal gagasında koyuluk yoktu üç buçuk aydan büyük mü küçük mü bilmiyorum anlayan varsa cevaplarsa çok mutlu olurum

Son düzenleme:

Esmaer

Yeni Üye
güncel hali

Son düzenleme:

Esmaer

Yeni Üye
Sorun şu aşırı agresif papağanı nasıl eğitirim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bence geldiğinde de pek yavru değilmiş. Yetişkin pakistanı eğitmek zor imkansız değil ama çok zor. Sürekli ve aşırı ilgilenmeniz gerek.

Esmaer

Yeni Üye
Bence geldiğinde de pek yavru değilmiş. Yetişkin pakistanı eğitmek zor imkansız değil ama çok zor. Sürekli ve aşırı ilgilenmeniz gerek.
Yanına geldiğimde tıslıyor beni ısırmaya çalışıyor kibar kibar konuşurum uyuyor pek aramız iyi değil 🙃

Rob_Roy

Aktif Üye
Araştırmacı Üye
Elinizden bir şey yiyor mu? çiğ badem veya bir parça elma olabilir.

Esmaer

Yeni Üye
Bir ara omzuma aldığımda elimden elma yedi. Son üç dört gündür bir bebekmiş gibi konuşuyorum, kafesine dokunmamaya çalışıyorum. Normalde yanından geçerken bile saldıran papağanım son günlerde daha da ılımlı davranıyor ama onu elime almama müsaade etmiyor. Eğitim hakkında bana önerilerde bulunur musunuz?

Esmaer

Yeni Üye
Elinizden bir şey yiyor mu? çiğ badem veya bir parça elma olabilir.
Size bir sorum olacaktı alexander papağanı ve Psittacula krameri yakın türler ben ilk defa tecrübe edindim 1 yıldır bakıyorum dışkısı biraz fazla cıvık veterinere gittim pek umursamadı 1 yıldır aynı dışkısı çok enerjik yemesinde icmesinde sorun yok bu türün dışkısı böyle mi

Rob_Roy

Aktif Üye
Araştırmacı Üye
Size bir sorum olacaktı alexander papağanı ve Psittacula krameri yakın türler ben ilk defa tecrübe edindim 1 yıldır bakıyorum dışkısı biraz fazla cıvık veterinere gittim pek umursamadı 1 yıldır aynı dışkısı çok enerjik yemesinde icmesinde sorun yok bu türün dışkısı böyle mi
mesajınızı geç gördüm, salata veya meyve verdiğim zamanlar nispeten sulu, ince şeritler şeklinde bir dışkısı olur, bu nadirdir. dediğim gibi o anlık yediği salata vb.sulu şeylerin etkisiyle. buna rağmen jöle gibi bir kıvamı yoktur.

normal zamanlarda ise genellikle kıvamlı, derli toplu bir dışkısı olur. ne çok cıvıktır, ne de çok katı.

beslenmesi nasıl, neler veriyorsunuz.

ben tohum yem, sebze ve az miktarda peletten oluşan, arada çimlenmiş tohum da içeren bir beslenme düzeni uyguluyorum.

bizimkisi biraz pis boğaz, ne bulursa yemek istiyor.

hanım salata yapıyorsa, ıskartaya çıkan sivri biber sapları, salatalık kabukları, domatesin baş kısmını falan yiyor.

karpuz yiyorsak minik bir parça ona da veriyoruz.

çay içiyorsak, bizimle beraber bir tane çiğ badem veya küçük bir parça ceviz yiyor.

kahvaltıda iyi haşlanmış yumurtadan küçük bir parça, minnacık tam tahıllı ekmek parçası vb.

genel olarak durumu stabilse, tünekte duruşunda bir sıkıntı yoksa, enerjik ve günlük aktivitelerini yapabiliyorsa, muhtemelen yediği içtiği şeylerden kaynaklı olabilir.

yine de forumda konunun uzmanı arkadaşlarımız var, onlar daha iyi açıklayabilirler.

Esmaer

Yeni Üye
Ne güzel, erkek bir de cana yakındır. Uzun ömrü olur inşallah. Bizimki uyuz ve aşırı hareketli, sürekli dinç maşallah ama dışkısı sıvı oluyor. Belki de normal olan budur, ben de tam emin değilim.

Prestige yemi kullanıyorum. Onun dışında şeftali, elma, armut, muz, salatalık ve haşlanmış yumurtanın beyazını veriyorum. Bazen de çok küçük bir parça haşlanmış patates verdiğim oluyor. Bu aralar beslenmesinde yeniliklere yoğunlaşmaya çalışıyorum ama bizimki yeni şeylerden biraz korkuyor. Bir şeye saldırırken tadını fark ediyor ve sonradan yemeye başlıyor

Daha önce muhabbet kuşu bakmışlığım var ama papağan konusunda daha yeni yeni öğreniyorum. Hatta kendime bir liste bile yaptım. NutriBird P15 palet yemini alıp alıştırmayı düşünüyorum. Ödül olarak da Rasyon Ödül Yemini denemek istiyorum.

Bağışıklığı için haftada bir okaliptüs yaprağı önerenleri de gördüm ama onu iyice araştırıp öyle almak istiyorum. İlk geldiği aylarda havalar soğumaya başlamıştı ve aşırı sesli nefes alıyordu, şimdi çok şükür öyle bir durum yok. Düzenli kullanımının faydaları varmış ama açıkçası iyice araştırmadan vermek istemiyorum.

Kısacası hepsini tek tek ve özenle araştırmaya çalışıyorum. Sizin de bu konuda bildiğiniz veya özellikle dikkat etmemi önerdiğiniz şeyler varsa yazarsanız çok çok mutlu olurum. Ben de öğrenmeye devam ediyorum 😊

Esmaer

Yeni Üye

Son düzenleme:
Üst Alt