• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Pakistan Papağanı yaş ve cinsiyet

fikogc

Aktif Üye
Vitamin olarak Taha nin yazdıklarından bulursanız alın aldığınızda vitaminin fotosunu bizimle paylaşırsanız dozajı belirleriz.. Merve'nin de dediği gibi sebze ve meyve çok severler lakin fazlası zararlıdır verdiğiniz sebzeleri iyi yıkayıp kurutun bağırsaklara zarar vermesin.. sadece çekirdek yiyorsa birde kabuklu fıstık verin..
Şehmuz bey selamlar, teşekkürler. meyve (elma yada armut günde bir yada 2 defa veriyorum (sabah ve akşam gibi) bu fazla ise azaltayım ? dun evde kavrulmuş kaju fıstığı yiyordum. aklıma geldi kırdım biraz vardim sevdi ve biraz yedi. kavrulmamış çiğ kaju bulursam alıp vereceğim. çünkü kavrulmuş tuzlu olan sanıyorum zararlıdır ? vitamin alınca burdan paylaşacağım. acaba multivitamin mi tercih etmeliyim yoksa mineral takviyesi mi ?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba kabuklu fıstık alın o şekilde verin kendisi kırıp yiyor, tuzlu bişey vermeyin mineral olarak grit kum ve multivitamin olarak avisol olabilir.. meyveyi haftada üç gün ama üst üste vermeyin kuru yemler de yesin

fikogc

Aktif Üye
Merhaba kabuklu fıstık alın o şekilde verin kendisi kırıp yiyor, tuzlu bişey vermeyin mineral olarak grit kum ve multivitamin olarak avisol olabilir.. meyveyi haftada üç gün ama üst üste vermeyin kuru yemler de yesin
merhaba, ekteki vitamini ve gaga taşını aldım. umarım faydası olur. fakat bendeki suluk dikine suluklardan değil, aynı yemlik gibi su kabım var. Buna ölçek nasıl olur?

Ekli dosyayı görüntüle 1645
Ekli dosyayı görüntüle 1646

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba vitamini bilmiyorum ama arka kısmındaki kullanımının fotusunu yollayın ben size ölçüyü yazayım..gaga taşı küçük almışsınız Pakistan için büyükler var onlardan temin edebilirsiniz

MERVE

Paylaşımcı
merhaba, ekteki vitamini ve gaga taşını aldım. umarım faydası olur. fakat bendeki suluk dikine suluklardan değil, aynı yemlik gibi su kabım var. Buna ölçek nasıl olur?

Ekli dosyayı görüntüle 1645
Ekli dosyayı görüntüle 1646
Gaga taşı temin ederken mürekkep balığı gaga taşı olarak almanızı tavsiye ederim. Çünkü bunlar kireçten yapılıyor ya da yararlı olmuyor. Zaten mürekkep balığı gaga taşı aldığınızda bundan daha büyük olur.

fikogc

Aktif Üye
Gaga taşı temin ederken mürekkep balığı gaga taşı olarak almanızı tavsiye ederim. Çünkü bunlar kireçten yapılıyor ya da yararlı olmuyor. Zaten mürekkep balığı gaga taşı aldığınızda bundan daha büyük olur.
anladım, ok bunu bir deneyeyim. yemek seçen bir papağan bizimki, bakalım gaga taşına karşı tavrı ne olacak.

MERVE

Paylaşımcı
anladım, ok bunu bir deneyeyim. yemek seçen bir papağan bizimki, bakalım gaga taşına karşı tavrı ne olacak.
İlk başta yanaşmaz, bir süre öylece durur. Ama alışınca zaten mecbur gidip ısırmaya çalışır çünkü kuşlar gagalarını düzeltme ihtiyacı duyarlar.

fikogc

Aktif Üye
İlk başta yanaşmaz, bir süre öylece durur. Ama alışınca zaten mecbur gidip ısırmaya çalışır çünkü kuşlar gagalarını düzeltme ihtiyacı duyarlar.
bizim canavarı artık komple dış tüneğe çıkardım. biraz uçup dolaşıp tüneğine gelip orda takılıyor. tüneğe asıcam gaga taşını. bakalım ne yapacak ben de merak ediyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Değerler iyi fena değil kullanın ve haftada bir veya iki kez yarım suluguna 8 damla olarak kullanabilirsiniz.. günlük suyunu değiştirin

fikogc

Aktif Üye
Değerler iyi fena değil kullanın ve haftada bir veya iki kez yarım suluguna 8 damla olarak kullanabilirsiniz.. günlük suyunu değiştirin
Şehmuz bey selam, sadece hafta bir defa 8 damla mı kullanalım ? orasını tam anlamadım.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba evet suyunu yarım koyup içine sadece 8 damla koyunuz 24 saat sonra tazeleyin ama vitamin koymayın bir hafta sonra aynı gün tekrar yapın..iyi forumlar dilerim

fikogc

Aktif Üye
Selamlar, bu arada papağanı sese ve ses taklidine alıştırmak için papağana çeşitli yabancı yada türkçe şarkılar mı dinletmeliyim
yoksa benzer papağan ötüşleri dinlemek mi daha iyi gelir ?

MERVE

Paylaşımcı
Selamlar, bu arada papağanı sese ve ses taklidine alıştırmak için papağana çeşitli yabancı yada türkçe şarkılar mı dinletmeliyim
yoksa benzer papağan ötüşleri dinlemek mi daha iyi gelir ?
Ben youtubeden konuşan sultan papagani yazıp uzun süreli dinlemistim. 2 hafta sonra söylemeye başlamıştı. Sizde söylemesini istediğiniz kelimeyi ya da şarkıyı internetten dinletin ve sürekli tekrarlayın. Pakistan papağanları konuşma sesleri veya ötüşleri yazın çıkar zaten

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kelimeleri anlayacağı şekilde söylerseniz sizden aldığını tekrar eder..kelimeler içinde s,k,p,ç harfleri olsun

MERVE

Paylaşımcı
bizim canavar parmağa gelmeye başladı, elden de meyve falan yediriyorum. Ama sabah bir kaç defa ötmesi dışında hala sessiz takılıyor :)
bu arada kafesi komple iptal ettim. Tüekte takılıyor. tabi arada perdeleri kemirmesi de var :)

Ekli dosyayı görüntüle 1974
Ekli dosyayı görüntüle 1975
Ekli dosyayı görüntüle 1976
Tünekler çok güzel olmuş kendiniz mi yaptınız? 😊 Maşallah ne güzel en azından artık elinize geliyor bu da büyük bir adım👍🏻😊

fikogc

Aktif Üye

fikogc

Aktif Üye
Tünekler çok güzel olmuş kendiniz mi yaptınız? 😊 Maşallah ne güzel en azından artık elinize geliyor bu da büyük bir adım👍🏻😊
evet, ele gelmesi önemli bir gelişme. sabırla alıştırmaya çalışacağım bakalım ne kadar gelişim olacak. Tüneki kendim yapmadım, bir siteden aldım

Üst Alt