• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Ornimix işe yaramadı yardım eder misiniz

Samilbaki

Aktif Üye
Ekli dosyayı görüntüle 7174Merhabalar kuşlarımda sırf sıvı dışkı ve beyaz madde ile kaplı kusma gördüğüm için sizlerin de tavsiyesi üzerine ornimix tedavisine başladım ornimix kullanırken dışkılar da hiçbir anormallik yok 5 gün ornimix 3 gün vitamin 3 gün probiyotik veriyorum vitaminin 2. Gününde dışkı gene bozulmaya başlıyor 3 hafta arayla tedaviyi iki defa denedim ilaç kullanımı durunca dışkılar da bozulma başlıyor erkek kuşum da bir sıkıntı göremiyorum kusma şuan tek tek veya toplu olabiliyor fakat tane taneler yani salya veya o beyaz madde neyse onunla kaplı değiller erkek kur yaparken çok kusuyor onun olduğunu düşünüyorum dişinin dışkısı da normale yakın fakat fazla ıslak 3 ayı geçti tüyden de çıkamadı hala tüy tüpçükleri görüyorum üzerinde.
İki kuşumda da zaman zaman kanatları sarkıtma ürkmüş gibi kanatlarını titretme görüyorum
Kuşların ikiside keyifli gibi dişi kuş sürekli yuvalıpa girip çıkıyor bişeyleri kemiriyor elime alında parmağımı kemirmeye çalısıyor felan fakat yukarıda yazdığım şikayetler de devam ediyor ve dişi kuşun seside değişmeye başladı sanırım eskiden çok gür bağırırdı bugün çok bağırmadığını fark ettim eskiden başka kus sesi olmadığı zaman sesi de çıkmıyordu şimdi kendi kendine mırıldanıyor
Sorunum solunum yolu değilse ne olabilir veya ilaç mı yeterli gelmiyor acaba grpet üzerinden almıştım
Kanatlarını titretme dediğim davranışı videoda ekledim hemen hemen tüm gün böyleler kafesin içinde erkek alışık olduğu için ya bana gelmeye çalısıyor ya dişiye kur yapıyor dişide ya böyle tünekte duruyor ya yuvalıkta duruyor bazen de yere inip peçeteleri kemiriyor

Son düzenleme:

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Konuyu daha önce görmüştüm. Kullandığınız ilaçta hem Doksisiklin %10(antibac) hemde metronidazol(antiprotozoa) %10 miktarda içeriyor sanırım. Solunum yolu için ve Ağız içi, kursakta oluşacak sorunlarda kullanılıyor. Fakat bunların yanında candida mantarı da solunum yollarına zarar verebilir.
Bu yüzden ek olarak eczaneden nistatin içeren mikostatin(antifungal) kullanmanızı öneririm. Kusmada her zaman salya olmayabiliyor. Yani iyice gözlemleyip nesneye kur yaparken kusup yemleri düşürdüğü yoksa kafasını aşağı bakacak şekilde bir kusma eylemimi yaptığı. Kullanılan etken maddeler çoğu hastalık/sorunlarda literatür ki ilaçların muadili. Veteriner hekime gidilemediği için olasılık yönünden ilerleyebiliriz. Hem dışkı hem ses sorunu için mikostatin önerebiliyorum.

Samilbaki

Aktif Üye
Konuyu daha önce görmüştüm. Kullandığınız ilaçta hem Doksisiklin %10(antibac) hemde metronidazol(antiprotozoa) %10 miktarda içeriyor sanırım. Solunum yolu için ve Ağız içi, kursakta oluşacak sorunlarda kullanılıyor. Fakat bunların yanında candida mantarı da solunum yollarına zarar verebilir.
Bu yüzden ek olarak eczaneden nistatin içeren mikostatin(antifungal) kullanmanızı öneririm. Kusmada her zaman salya olmayabiliyor. Yani iyice gözlemleyip nesneye kur yaparken kusup yemleri düşürdüğü yoksa kafasını aşağı bakacak şekilde bir kusma eylemimi yaptığı. Kullanılan etken maddeler çoğu hastalık/sorunlarda literatür ki ilaçların muadili. Veteriner hekime gidilemediği için olasılık yönünden ilerleyebiliriz. Hem dışkı hem ses sorunu için mikostatin önerebiliyorum.
Genelde gözüm hep üzerlerinde dişiyi kusarken hiç görmedim genelde erkek kur yaparken kusuyor dişi yüz vermediğinden kendi kendine kusuyor bazen dişi yiyor bazen ilgilenmiyor bahsettiğiniz ilacın kullanımı nasıl oluyor diğer ilaçla aynı andamı vereceğim dozajı nasıl olacak
Ayrıca solunum yolu sorunu olduğundan emin değilim bu tehşis de burada koyulmuştu

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Yeteri kadar 2 kez tekrarlamışsınız. Kullanmaya gerek yok şuan. İlacı elde edesiye kadar probiyotik kullanımana devam edin. 10 gün yarım suluğa 4 damla şeklinde kullanın.

Samilbaki

Aktif Üye
Yeteri kadar 2 kez tekrarlamışsınız. Kullanmaya gerek yok şuan. İlacı elde edesiye kadar probiyotik kullanımana devam edin. 10 gün yarım suluğa 4 damla şeklinde kullanın.
Mukostatin şurup sanırım yarın alıp başlıyorum o zaman tedaviye

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Mukostatin şurup sanırım yarın alıp başlıyorum o zaman tedaviye
Bu, çok büyük bir sorun olmadığı sürece son tedavi olsun. Teşhis gözle yapmak zor olduğu için kuşun metobolizması, karaciğer,bağsak sistemi sağlığı ilaçlarla daha kötü olabilir.

Samilbaki

Aktif Üye
Bu, çok büyük bir sorun olmadığı sürece son tedavi olsun. Teşhis gözle yapmak zor olduğu için kuşun metobolizması, karaciğer,bağsak sistemi sağlığı ilaçlarla daha kötü olabilir.
Şuan kendi hallerine bırakıyorum o zaman haftada 1 probiyotik le devam ediyorum
Neredeyse 3 aydır tüyde olması sorun değil değil mi kafasında sakallarına tüpçğkler var hala

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Belirli bir süre geçtikten sonra(1-2 ay gibi) daha önce kullandığı ilacın etkileri atıldığında ufak bir kür niyeti için kullanılabilir. Çıkan tüy kapsüllerinin kökü kanlı değil ise elinizle ufak ovalama ile açabilirsiniz.

Samilbaki

Aktif Üye
Belirli bir süre geçtikten sonra(1-2 ay gibi) daha önce kullandığı ilacın etkileri atıldığında ufak bir kür niyeti için kullanılabilir. Çıkan tüy kapsüllerinin kökü kanlı değil ise elinizle ufak ovalama ile açabilirsiniz.
Anladım teşekkür ediyorum şuanda dişi kuşum sesli nefes alıyor hırıltı gibi değil sadece soluk soluğa kalmış gibi ama sıcaktan olduğunu düşünüyorum şubatta 7 aylık aldım çiftleşmelerini ümit etmekten vazgeçtim sağlıklı olmasını ümit ediyorum sadece 2 aydır dışkısı normal değil yeşil renkli sıvı tabakası hep var ama kuş davranış olarak hasta gibi de değil ne yapacağımı şaşırdım artık
Bide merak ettiğim diğer bir konu eklediğim videodaki gibi kanatlarını titremesi normal mi eskiden sürekli oyuncağına sürtünüyordu şimdi sürtünecek bişey bulamıyor ondan felan olabilir mi acaba

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Anladım teşekkür ediyorum şuanda dişi kuşum sesli nefes alıyor hırıltı gibi değil sadece soluk soluğa kalmış gibi ama sıcaktan olduğunu düşünüyorum şubatta 7 aylık aldım çiftleşmelerini ümit etmekten vazgeçtim sağlıklı olmasını ümit ediyorum sadece 2 aydır dışkısı normal değil yeşil renkli sıvı tabakası hep var ama kuş davranış olarak hasta gibi de değil ne yapacağımı şaşırdım artık
Bide merak ettiğim diğer bir konu eklediğim videodaki gibi kanatlarını titremesi normal mi eskiden sürekli oyuncağına sürtünüyordu şimdi sürtünecek bişey bulamıyor ondan felan olabilir mi acaba
Kanat titreme ya zehirlenme yada strese dayalı oluyor yedikleri ve içtiklerini gözden geçirin

Samilbaki

Aktif Üye
2 defa tedavi denedim son tedaviden sonra 24 gün geçti sıvı dışkı ve kusulmuş yem görüyorum hala. yemleri erkek kur yaparken kusuyor diye düşünüyorum dişi bazen tepki vermiyor yemleri yere düşürüyor. dişi kuş bazen normal bazen aşırı sıvı dışkılıyor resim ekliyorum. erkek kuşun son birkaç gündür dışkısı poposunda oluyor haraket ederken düşürüyor tüylere yapışıyor dışkısı genelde
Dişi kuşum kemiricek bişey görmediği sürece hareketsiz ama üstüne örtülü örtüyü bile kemirmeye çalısıyor deli gibi kalamar kemiği kemiriyor toz edip kafesin dibine döküyor genelde mırıldanır gibi ötüyor nadiren bağırıyor fakat sesinin az çıktığını düşünüyorum %20 felan daha az sesi çıkıyor gibi. Bazen peşpeşe defalarca hapşırıyor. 4 aydır da tüpçükleri bitmedi tüyden çıkamadı tüyler açılıyor arkasından yeni tüpçük geliyor
Erkek devamlı haraketli ve neredeyse hiç susmuyor
Yani özet olarak iki kuşda görüntüde sağlıklı haraket li gibi fakat yukarıdaki yazdıklarım da aynı kuşlara ait bir üstat bu konu içerisinde kandide için bir ilaç önermişti onu denemeden önce tekrar sormak istedim ne yapmalıyım

Not: maydanoz sapı yediler ama normal zamanda da dışkılar böyle sarı yeşil sulu

Son düzenleme: