Ekli dosyayı görüntüle 7174Merhabalar kuşlarımda sırf sıvı dışkı ve beyaz madde ile kaplı kusma gördüğüm için sizlerin de tavsiyesi üzerine ornimix tedavisine başladım ornimix kullanırken dışkılar da hiçbir anormallik yok 5 gün ornimix 3 gün vitamin 3 gün probiyotik veriyorum vitaminin 2. Gününde dışkı gene bozulmaya başlıyor 3 hafta arayla tedaviyi iki defa denedim ilaç kullanımı durunca dışkılar da bozulma başlıyor erkek kuşum da bir sıkıntı göremiyorum kusma şuan tek tek veya toplu olabiliyor fakat tane taneler yani salya veya o beyaz madde neyse onunla kaplı değiller erkek kur yaparken çok kusuyor onun olduğunu düşünüyorum dişinin dışkısı da normale yakın fakat fazla ıslak 3 ayı geçti tüyden de çıkamadı hala tüy tüpçükleri görüyorum üzerinde.
İki kuşumda da zaman zaman kanatları sarkıtma ürkmüş gibi kanatlarını titretme görüyorum
Kuşların ikiside keyifli gibi dişi kuş sürekli yuvalıpa girip çıkıyor bişeyleri kemiriyor elime alında parmağımı kemirmeye çalısıyor felan fakat yukarıda yazdığım şikayetler de devam ediyor ve dişi kuşun seside değişmeye başladı sanırım eskiden çok gür bağırırdı bugün çok bağırmadığını fark ettim eskiden başka kus sesi olmadığı zaman sesi de çıkmıyordu şimdi kendi kendine mırıldanıyor
Sorunum solunum yolu değilse ne olabilir veya ilaç mı yeterli gelmiyor acaba grpet üzerinden almıştım
Kanatlarını titretme dediğim davranışı videoda ekledim hemen hemen tüm gün böyleler kafesin içinde erkek alışık olduğu için ya bana gelmeye çalısıyor ya dişiye kur yapıyor dişide ya böyle tünekte duruyor ya yuvalıkta duruyor bazen de yere inip peçeteleri kemiriyor
İki kuşumda da zaman zaman kanatları sarkıtma ürkmüş gibi kanatlarını titretme görüyorum
Kuşların ikiside keyifli gibi dişi kuş sürekli yuvalıpa girip çıkıyor bişeyleri kemiriyor elime alında parmağımı kemirmeye çalısıyor felan fakat yukarıda yazdığım şikayetler de devam ediyor ve dişi kuşun seside değişmeye başladı sanırım eskiden çok gür bağırırdı bugün çok bağırmadığını fark ettim eskiden başka kus sesi olmadığı zaman sesi de çıkmıyordu şimdi kendi kendine mırıldanıyor
Sorunum solunum yolu değilse ne olabilir veya ilaç mı yeterli gelmiyor acaba grpet üzerinden almıştım
Son düzenleme: