• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Mutasyon Öneri desteği

fui_77

Yeni Üye
bende fikrimi paylaşayım.
ilk batındaki yavrular hem teksas olsun hem de show vasfında olsun istiyorsan imkansıza yakın. Bu iki isteğini de 1 çift ile elde etmekte çok çok zor.
Önceliğin teksas dişiye teksas erkek olsun. sonrasında çıkan yavrulara göre yeni çiftlemeler yapman gerekecek.
çap için yeşil yada gri show, teksas içinde kan hattı sağlam olan teksas erkek olması lazım.
Yanlis anlamadiysam eğer gri show alıp annesi veya babası Teksas olan taşıyıcı bir kuş bulmami öneriyorsunuz. Doğru mu anlamışım. Bendeki dişi bu arada nasıl vasfı gözüken durum nedir. Alt - orta- üst sınıf ?

fui_77

Yeni Üye
Elindeki kuşun durumuna göre teksas alırsan hem vasıfını korursun yani elindeki kuşu tamamlaması lazım aldığın kuşun. Sendeki kuş daha tam yetişkinlik tüyüne girmemiş bi kafa patlatsın kafası iri olursa kafası küçük sakalı uzun teksas dişi alırsın iki gen dizilimine sahip yavrular olur yavrular çok vasıflı olmasa bile yavrunun yavrusu çok sağlam çıkar hemde teksas olur yavrular.
Bendeki dişi bu arada yanılmıyorum değil mi?

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
bence yanlış anlamışsınız.
eğer yavrular teksas olsun diyorsanız kan hattı sağlam bir erkek teksas almalı,
yok ben yavrular çaplı olsun istiyorum dersenizde yine kan hattı sağlam normal erkek almalısınız, yeşil yada gri.

fotodan çok net olmasa da kuşunuz dişi gibi. cereyi daha net görebileceğimiz bir foto paylaşırsanız tekrar bakalım.

Sizdeki kuşun vasfını fotodan öngöremeyiz, anne babasını hatta dede ve ninelerini bilmiyoruz.
İlaveten bence kuşunuz 2.tüyden sonra vasfı iyiyse kafa ve vücut olarak patlayabilir.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Maşallah güzel vasıfları varmış anne babasının.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşlar orta vasıf alt vasıf veya orta vasıf alırsın kan hattı fena değil.

fui_77

Yeni Üye
Merakımdan soruyorum. Anne Teksas, baba normal mavi taşıyıcı değil. Onlar bu mutasyonu devam ettirmisken benim kuş neden devam ettirmesin. Çelişkili geldi kimse tabi ki bilemez ama bendeki Teksas değil mi yoksa

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Senin kuşun babası Teksas tasiyicidir

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ayrıca anne diye gösterdiğin kuş Teksas degil

fui_77

Yeni Üye
Sordum degil diyor dedesi de değilmiş. 3 kuşağa kadar değil ondan emin

Bahar Y.

Müdavim
Neden özellikle teksas istiyorsunuz ki bence kuşunuz çok güzel, kendisine uygun eş alırsanız yavrularıda eminim anne baba ayarında güzel kuşlar olur 😊 üretim amacı varsa ayrı tabii

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kardeşim Teksas mutasyonu cinsiyete bağlı mutasyondur taşıyıcılık erkekten gelir. 3 kuşak 13 kuşak meselesi değil bu erkeğin geninde var bu mutasyon

fui_77

Yeni Üye
Ok şimdi oldu net öğrendim. Yanlış söylemişim. Annede bir taşıyıcılık olmazmış taşıyıcı değilmiş.3 kuşak anne değilmis. Baba tasiyiciymis. Ondan dolayı taşıyıcı erkeksen gelen taksas anne taksas değilse dişi olurmuş.