Senin kuşun annesi resesif gene sahip olduğu için babadan gelen görünmez taşıyıcılığı yansıtmış gibi düşün bu kusta babadan gelen görünmez taşıyıcılığı vücudunda edinmiş mantık bu
Aynen öyle geninde bu mutasyonu bulundurmayan kuştan olmaz. Bulundursa bile karşısındaki dişinin de bu mutasyonu çıkarmasına mani olmayacak bir resesiflikte olması lazım. Baskın bir karaktere sahip dişide erkek yavrular taşıyıcı olmaya devam eder ama görünümünde teksaslik olmaz
Çok garip bir gen olayı işin içine girince ucundan anlamaya başlıyor insan ama daha 100 de 1 lik oranda. Daha çok öğreneceğim şeyler var ve bu yazıları okuyan arkadaslar da olursa yeni baslayan, onlarin da anlamasına yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim
Bak sana ben şunu soyliyim show dediğin kuş zaten geniyle oynanmış bir kuştur. Doğada bu irilikte bu boyda bu yapıda bir kuş yok. İkincisi Teksas dediğin kuş lacewing dediğin kuşlar daha da çok genetigine girilmiş kuşlardır. Bende 10 tane show var 2 tane Jumbo 5 tane çek yerli kuş var. Çek yerli olanlari buzluğa atsam birşey olmadan geri alırım diğerlerinin hergun bir sıkıntısını çekiyorum. Bu kadar mutasyona fazla girme kuşun bunyesi zaten olabildiğine zayıf çok stres yaparsın kendine. Show mu besliyeceksin en az genetigiyle oynanmış mutasyondan basla. Dediğim gibi yeşil gri kuşlar sağlam oluyo digerlerine göre hem vasıf yukseltmek içinde elverişli kuşlar bunlarla basla
Sorun yaşama diyorsunuz... O da bir bakış açısı haklısın ama bir şeyler o yöne itiyor beni... Benim kuş dişi Teksas ve showmudur peki yoksa tuye girip çıktıktan sonra mi show irilik belli olur