• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Mutasyon Öneri desteği

fui_77

Yeni Üye
Aldığım kişiye sordum bunu hiç bir üretici sormaz babanın taşıyıcı oldugunu anlar zaten dedi

fui_77

Yeni Üye
Amacım ileride gerçekten bunu hobi amaçlı yapıp yarışmalara katılıp güzel dereceler alabilmek.....

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Senin kuşun annesi resesif gene sahip olduğu için babadan gelen görünmez taşıyıcılığı yansıtmış gibi düşün bu kusta babadan gelen görünmez taşıyıcılığı vücudunda edinmiş mantık bu

fui_77

Yeni Üye
bulmak istedigim eş adayı erkek Teksas tasiyici olmazsa asla bu renklerde olmaz anlasilmistir.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Aynen öyle geninde bu mutasyonu bulundurmayan kuştan olmaz. Bulundursa bile karşısındaki dişinin de bu mutasyonu çıkarmasına mani olmayacak bir resesiflikte olması lazım. Baskın bir karaktere sahip dişide erkek yavrular taşıyıcı olmaya devam eder ama görünümünde teksaslik olmaz

fui_77

Yeni Üye
Çok garip bir gen olayı işin içine girince ucundan anlamaya başlıyor insan ama daha 100 de 1 lik oranda. Daha çok öğreneceğim şeyler var ve bu yazıları okuyan arkadaslar da olursa yeni baslayan, onlarin da anlamasına yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim

fui_77

Yeni Üye
Lacewing erkek gelse iyi vasıflı kalın tüy yapılı o da nasıl bir şey olur yani lacewing de Teksas a yakinmidir çok farklı bir genetik olaymidir

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Teksas mutasyonu çekinik gendir. Cinsiyete bağlı gendir erkek kuş bu geni taşır.

fui_77

Yeni Üye
Peki nasıl bu mutasyonu ilk uretebilmisler çok merak ediyorum. Garip bir olay doğada olan bir kuş değil sonuçta

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Laceving de cinsiyete bağlı gendir cekiniktir. Mutasyon dediğin şey tamamen çalışma ürünü zaten deneysel şeyler

fui_77

Yeni Üye
O kısma akılsır erdiremiyor insan.... Teksas dişiye lacewing erkek olsa dişi lacewing olur o zaman

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bak sana ben şunu soyliyim show dediğin kuş zaten geniyle oynanmış bir kuştur. Doğada bu irilikte bu boyda bu yapıda bir kuş yok. İkincisi Teksas dediğin kuş lacewing dediğin kuşlar daha da çok genetigine girilmiş kuşlardır. Bende 10 tane show var 2 tane Jumbo 5 tane çek yerli kuş var. Çek yerli olanlari buzluğa atsam birşey olmadan geri alırım diğerlerinin hergun bir sıkıntısını çekiyorum. Bu kadar mutasyona fazla girme kuşun bunyesi zaten olabildiğine zayıf çok stres yaparsın kendine. Show mu besliyeceksin en az genetigiyle oynanmış mutasyondan basla. Dediğim gibi yeşil gri kuşlar sağlam oluyo digerlerine göre hem vasıf yukseltmek içinde elverişli kuşlar bunlarla basla

fui_77

Yeni Üye
Sorun yaşama diyorsunuz... O da bir bakış açısı haklısın ama bir şeyler o yöne itiyor beni... Benim kuş dişi Teksas ve showmudur peki yoksa tuye girip çıktıktan sonra mi show irilik belli olur

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşun show 7 aydan sonra ben burdayım der merak etme.

fui_77

Yeni Üye
Resesif çekiniz aynı şey sanırım. Anne cinnamon yani tarçın mış.

fui_77

Yeni Üye
Bu arada gervit w ile başladım ilk vitamini bu gün yarım suluga 3 damla olarak diğerlerini hangi Aralık'ta ve koymaliyim

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Anne kuşun mutasyonu da cinsiyete bağlı bir mutasyon mesela anne kuşa onun babasından gelme bir mutasyon. O mutasyonu gösterir ama aktaramaz o

fui_77

Yeni Üye
Tuğrul belli sende baya bir birikim var soruyorum devamlı bıkmadan usanmadan cevaplıyorsun Allah razı olsun.... Sende hobi mi yoksa üretim mi