• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Ölsün istemiyorum lütfen yardım edin

Zhr

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba pazar günü evimizin kullanmadığımız odasında yeni doğan bir kuş bulduk annesi yanı başında ölmüştü, sanırım o gün onu bulmasak açlıktan oda ölecekti. Onu bulduğumuzda ciyak ciyak bağırıyordu ama onu kurtardıktan sonra aşırı sessizleşti. Sürekli yorgun gibi bir köşede uyuklama modunda arada şırıngayla bir şey verdiğimizde ağzını açıyor o kadar. İlk bulduğumuzda yaa çok açtı ondan ona yaklaştığımız an ağzını açıyordu şimdi zar zor iki lokma yiyor. Yavru olduğu içinde ne yedirebileceğimizi de tam bilmiyoruz aslında. Balkona koyduk belki öterde diğer kuşlar yardıma gelir diye ama yok uyuklama modunda devam ediyor.
Sorum ona ne yedirebiliriz? Kendi başına beslenemiyor, solucan falan bulma şansım çok düşük (malum şehir hayatı) ama ne yedirebilirim ki kendine gelsin.
Gördüğüm kadarıyla buradaki kuş türlerinden farklı bir tür ama oda bir can ölsün istemiyorum. Lütfen yardım edin

kussever61

Yeni Üye
Merhaba, küçük veya büyük farketmeksizin tüm şehirlerde balıkçı olur. Canlı solucan satarlar sizin yapmanız gereken eş dost konu komşuya balıkçı sorup eğer bulamazsan googledan şehir adını yazıp balık malzemecisi veya av malzemecisi yaz çıkar. Ordan aldığınız solucanla besleyebilirsiniz. Ek olarak suyunu eksik etmeyin ve balıkçıya bir an önce gidin

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kırlangıç yavrusu bu genelde canlı beslenirler un kurdu bulabilirseniz birde besleme maması ve aparatı temin ediniz İstanbuldaysaniz un kurdu bulunur bende yardımcı olurum 👍

Zhr

Yeni Üye
Merhaba, küçük veya büyük farketmeksizin tüm şehirlerde balıkçı olur. Canlı solucan satarlar sizin yapmanız gereken eş dost konu komşuya balıkçı sorup eğer bulamazsan googledan şehir adını yazıp balık malzemecisi veya av malzemecisi yaz çıkar. Ordan aldığınız solucanla besleyebilirsiniz. Ek olarak suyunu eksik etmeyin ve balıkçıya bir an önce gidin
Cevap için çok teşekkürler hemen yakınımızdaki bir balıkçıyı aradım ama biz deniz şehri değiliz ki satalım antep’te balıkçılarda bulmanız imkansız dedi. Dediğiniz gibi malzemeci aradım ama en yakın yer arabayla 1saat uzaklıkta şu an gitmem imkansız ama balıkçı çicekçilere bak dedi orada bulabilir miyim? Ya da pet shoplarda?

Son düzenleme:

Zhr

Yeni Üye
Kırlangıç yavrusu bu genelde canlı beslenirler un kurdu bulabilirseniz birde besleme maması ve aparatı temin ediniz İstanbuldaysaniz un kurdu bulunur bende yardımcı olurum 👍
Cevap için teşekkürler. Maalesef İstanbul’da değilim. Ama bu kurdu büyük çicekçilerde yada petshopta bulabilir miyim?

Son düzenleme:

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Akvaryum ürünğ satan yerde olabilir. En kötü internetten sipariş verin. Bu süreçte elle besleme yapın

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Un kurdu canlı yem yerler bunlar ağzına atarsan düzelecektir. Ek olarak probiyotik ve antibiyotik varsa verebilirsin hasta gibi kırgın duruyor biraz. Sulphamethatine ver ağzından 1 damla sabah akşam un kurdu yada balık av malzemeleri satan yerlere bak börtü böcük bulursun ağzını açıp besle

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kırlangıç olcağını sanmıyorum. Ağzı sarı oluyor onların adını unuttum bir kuş türü vardı kırlangıca benziyor ama etçil bir hayvan anne resmini çekseydiniz keşke. Daha net yardımcı oluruz

EDİT: HATIRLADIM EBABİL KUŞU

Zhr

Yeni Üye
Akvaryum ürünğ satan yerde olabilir. En kötü internetten sipariş verin. Bu süreçte elle besleme yapın
şu an kötü durumda internetten gelmesini bekleyemeyiz ama çicekçiler de toprak solucanı falan oluyor oda olur mu?

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
şu an kötü durumda internetten gelmesini bekleyemeyiz ama çicekçiler de toprak solucanı falan oluyor oda olur mu?
Canlı olması kafi lakin un kurdu vs olursa daha besleyici olur

• Like
Tepkiler: Zhr

Zhr

Yeni Üye
Kırlangıç olcağını sanmıyorum. Ağzı sarı oluyor onların adını unuttum bir kuş türü vardı kırlangıca benziyor ama etçil bir hayvan anne resmini çekseydiniz keşke. Daha net yardımcı oluruz

Annenin resmini çekmiştim ama net değil, ulaşabileceğimiz bir yerde değil durduğu yer depo gibi kullanılmayan çökük bir yer oraya girmeyi nasıl becerdiler anlamış değiliz.

Zhr

Yeni Üye
Un kurdu canlı yem yerler bunlar ağzına atarsan düzelecektir. Ek olarak probiyotik ve antibiyotik varsa verebilirsin hasta gibi kırgın duruyor biraz. Sulphamethatine ver ağzından 1 damla sabah akşam un kurdu yada balık av malzemeleri satan yerlere bak börtü böcük bulursun ağzını açıp besle
Şu an baya kötü durumda neredeyse kıpırdamıyor, sürekli pençelerini kapatıyor ayakları üzerinde zor duruyor daha önce hiç kuş beslemediğim için hiçbir fikrim yok ama kakası bu şekilde sanırım düşündüğümden daha kötü durumda birazdan gidip çicekçilere bakacağız olmazsa petshopa falanda gideceğim inşallah yardım edebilirim😔😔

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici

Evet kardeşim ben yanıldım bravo ebabil yavrusu bu👍😊 haşlanmış yumurta sarısı ve bebe bisküvisi sıcak suyla yoğurt kıvamına getirin şırınga ile yedirin şimdilik aç kalmasın susuzluğa dayanır bunlar un kurdunu üreticilerde bulabilirsiniz av balık malzemeleri satanlarda bulabilirsiniz kedi maması Küçük taneli yavrular için olanı ezip verebilirsiniz ama en iyisi besleme maması ve aparatı temin ediniz kurtlu kuş maması da alıp verebilirsiniz yani alternatif çok yeterki araştırın

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Şu an baya kötü durumda neredeyse kıpırdamıyor, sürekli pençelerini kapatıyor ayakları üzerinde zor duruyor daha önce hiç kuş beslemediğim için hiçbir fikrim yok ama kakası bu şekilde sanırım düşündüğümden daha kötü durumda birazdan gidip çicekçilere bakacağız olmazsa petshopa falanda gideceğim inşallah yardım edebilirim😔😔
Kuşu böyle bekleyerek izleyerek bir fayda sağlayamazsiniz bulunduğunuz şehrin belediyesinde veteriner hekim yok mu? yakınlarda hiçbir veteriner hekim veya kuşlardan anlayan üretici, petshop yok mu lütfen götürün yada besleyin 🙄

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Bidakika bidakika o fotoğraftaki ölü bir güvercin yani bunun annesi değil bence bunu aldığınız yere koyun annesi gelip besler bunu. bu ebabil fotoğraftaki diğer kuş güvercinn

Zhr

Yeni Üye
Kuşu böyle bekleyerek izleyerek bir fayda sağlayamazsiniz bulunduğunuz şehrin belediyesinde veteriner hekim yok mu? yakınlarda hiçbir veteriner hekim veya kuşlardan anlayan üretici, petshop yok mu lütfen götürün yada besleyin 🙄
Beklemiyorum, 2 veterinere gittik yüzüne bile bakmadan biz kuş bakmıyoruz diyip gönderdiler. Ne yer diye sorduğumda bile doğru düzgün cevap vermediler hatta bir tanesi ne uğraşıyorsun insan kokusu aldı yaşamaz dedi. Belediyeyi aradım doktor şehir dışında gibi bir şey söylediler. 2 gün sonra gelip alacaklar… Yanlış bir şey yapmamak için uğraşıyorum. Onun için özel bebek maması aldım, yumurta haşladım sarısını verdim şırınga ile su verdim ama kötü durumda başka ne yapabilirim diye uğraşıyorum şimdi gidip solucan, kurt ne bulursam alacağım. Gittiğim bir petshop kapalıydı, şimdi tekrar gideceğim.. Ben yaşasın diye elimden geleni yapıyorum 😔😔😔

Zhr

Yeni Üye
Kuşu kesinlikle aldığınız yere bırakın!!
İlk bulduğumuzda onu yerinden kıpırdatmadan olduğu yerde sadece hava alacağı şekilde tüm gün bıraktık başka kuş gelip alır diye ama yok kimse gelip beslemiyor. Orada kalsa ya havasızlıktan yada açlıktan ölecek ama eminseniz bırakalım aldığımız 2 gün oldu ama çok elimize almadık hep kutu içindeydi sadece beslemek için 1-2 kez elimize aldık..

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
İlk bulduğumuzda onu yerinden kıpırdatmadan olduğu yerde sadece hava alacağı şekilde tüm gün bıraktık başka kuş gelip alır diye ama yok kimse gelip beslemiyor. Orada kalsa ya havasızlıktan yada susuzluktan ölecek
Bu kuş bu seviyeye orada geldiyse muhtemelen annesi oraya yuva yaptı ve besliyor orada. başka bir kuş alıp gitmez uçacak seviyede değil

Üst Alt