• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Ölsün istemiyorum lütfen yardım edin

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Bu dediğiniz yer çatı arası falansa ebabiller oralara yuva yapıyor dediğim gibi o resimdeki ölen kuş bunun annesi değil

Zhr

Yeni Üye
Bu kuş bu seviyeye orada geldiyse muhtemelen annesi oraya yuva yaptı ve besliyor orada. başka bir kuş alıp gitmez uçacak seviyede değil
aldığımız 2 gün oldu, bilseydim almazdım ama o kadar çok bağırıyor ki daha fazla dayanamadık, şimdi tekrar bıraksak annesi onu kabul eder mi 😔😔

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
aldığımız 2 gün oldu, bilseydim almazdım ama o kadar çok bağırıyor ki daha fazla dayanamadık, şimdi tekrar bıraksak annesi onu kabul eder mi 😔😔
Bence su içirip bırakın oraya kontrol edin ama arada benim fikrim bu bağırırlar çünkü mama isterler anne de gelip besler

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bu kuş bu seviyeye orada geldiyse muhtemelen annesi oraya yuva yaptı ve besliyor orada. başka bir kuş alıp gitmez uçacak seviyede değil
abi ebabiller o kadar alçağa inebiliyor mu ki benim bildiğim alçak seviyeye indikleri zaman bir daha uçamıyolar yanlış mı biliyorum

Zhr

Yeni Üye
Bence su içirip bırakın oraya kontrol edin ama arada benim fikrim bu bağırırlar çünkü mama isterler anne de gelip besler
Yardımlarınız için çok teşekkürler hemen aldığım yere bıraktım ama 2 gündür sesi hiç çıkmadı hatta şimdi fark ettim onu aldığımızdan beri hiç ses çıkarmadı biz şırıngayı uzatmasak yemek bile istemiyor bizi korkutanda buydu inşallah annesi gelirde bir şekilde yaşar 😔😔

Zhr

Yeni Üye
Yok uçarlarda kullanılmayan odaya giriş çıkış var demekki
6.katta oda olarak tasarlanmış sonra sağlam değil diye izin çıkmayınca yıkıntı olarak bırakılmış çökük bir yer normalde giriş yok çocuklar çıkmasın diye biz üstünü kapatıp küçük bir kapı bıraktık ama demek ki kuşlar girip çıkacak bir yer buldular

Son düzenleme:

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Merhaba, size özelden bir link gönderiyorum. Yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş'in ebabillerle alakalı bir yazısı var, yardımcı olacağını umuyorum

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Evet kardeşim ben yanıldım bravo ebabil yavrusu bu👍😊 haşlanmış yumurta sarısı ve bebe bisküvisi sıcak suyla yoğurt kıvamına getirin şırınga ile yedirin şimdilik aç kalmasın susuzluğa dayanır bunlar un kurdunu üreticilerde bulabilirsiniz av balık malzemeleri satanlarda bulabilirsiniz kedi maması Küçük taneli yavrular için olanı ezip verebilirsiniz ama en iyisi besleme maması ve aparatı temin ediniz kurtlu kuş maması da alıp verebilirsiniz yani alternatif çok yeterki araştırın
Estağfurullah abim ☺🙏🏻

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bu kuş türü pek yere inmez genellikle uçarlar. Uçarken uyuyan bir ırk araştırın doğa koruma gibi dernekler varsa verebilirsin onlar ilgileniyorlar nesli tükenme tehlikende olan bir canlı türü

Zhr

Yeni Üye
Bu kuş türü pek yere inmez genellikle uçarlar. Uçarken uyuyan bir ırk araştırın doğa koruma gibi dernekler varsa verebilirsin onlar ilgileniyorlar nesli tükenme tehlikende olan bir canlı türü
Şu an eski yerine bıraktım ama annesi gelmez diye araştırmalarıma devam ediyorum yakınlarda belediyenin doğal yaşam parkı varmış orayla görüştüm mesai saatleri dışında olduğu için konuştuğum kişi net bir şey demedi yarın mesai saatleri içinde tekrar arayıp daha yetkili biriyle görüşeceğim inşallah kabul ederlerse oraya teslim edeceğim 🙏🏻

Kemal88

Yeni Üye
Sinek, böcek tarzı birşeyler yakalayabilirsiniz. Bulunduğunuz yer de kırsal alanlar varsa eğer taşların altında kurt vb şeyler bulunur. Kısa süreli de olsa çözüm olur yani. Ölmesini beklemekten iyidir. Beledeliyelerin doğal yaşam parki evet var ama sizden alıp bir köşeye atma ihtimalleri de var. Herkes aynı duyarlılığı göstermeyebilir. Ebabil gibi kırlangıç gibi kuşlara herkes bakmaz maalesef

Kemal88

Yeni Üye
Kuş yavru ama yağsız kıymayı yiyebileceği hale getirip verirseniz muhtemelen açlığı bir süreliğine yatisacaktir

Zhr

Yeni Üye
Sinek, böcek tarzı birşeyler yakalayabilirsiniz. Bulunduğunuz yer de kırsal alanlar varsa eğer taşların altında kurt vb şeyler bulunur. Kısa süreli de olsa çözüm olur yani. Ölmesini beklemekten iyidir. Beledeliyelerin doğal yaşam parki evet var ama sizden alıp bir köşeye atma ihtimalleri de var. Herkes aynı duyarlılığı göstermeyebilir. Ebabil gibi kırlangıç gibi kuşlara herkes bakmaz maalesef
Kıyma verilebiliyormuş çok az kıyma verdim. Yumurta ve mamadan daha çok sevdi ve eskisine göre daha iyi az az mırıldanmaya başladı. Şimdilik eski yerinde orada daha iyi gibi belkide gerçektende biz yanıldık ve oraya bir giriş var ve annesi orada şimdilik beklemedeyiz. Ama diğer yandan durmadan araştırmaya devam ediyorum büyük bir çiçekçiye gittim yarın gel solucan ayarlayacağım dedi. Yarın duruma göre bakacağım eğer güvenmezsem yada annenin orada bir yerde olduğundan emin olabilirsem bırakmam… ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. İnşallah yaşatmayı başarırım 🙏🏻😔

Kemal88

Yeni Üye
Kıyma verilebiliyormuş çok az kıyma verdim. Yumurta ve mamadan daha çok sevdi ve eskisine göre daha iyi az az mırıldanmaya başladı. Şimdilik eski yerinde orada daha iyi gibi belkide gerçektende biz yanıldık ve oraya bir giriş var ve annesi orada şimdilik beklemedeyiz. Ama diğer yandan durmadan araştırmaya devam ediyorum büyük bir çiçekçiye gittim yarın gel solucan ayarlayacağım dedi. Yarın duruma göre bakacağım eğer güvenmezsem yada annenin orada bir yerde olduğundan emin olabilirsem bırakmam… ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. İnşallah yaşatmayı başarırım 🙏🏻😔
Teşekkür ederim ona gösterdiğiniz merhamet için 🙏 farkındayım bu tür kuşları beslemek çok çok zor. Sabır ve emek istiyor. Şimdi aç olsa bile elinizden yemesi de kolay olmayacaktır. Sürekli uçan konmayi neredeyse sadece yumurtlamak, yavru büyütmek için tercih eden kuşlar. Türkiye de sayıları çok çok fazla aslında Anadolu'nun heryerindeler akşam olana kadar bağırarak uçarlar ama insanların hakkında fazla bilgi sahibi olduğu türler değiller.Halsiz düştüklerinde şekerli su verdiklerini öğrendim biraz araştırınca umarım işinize yarar

Zhr

Yeni Üye
Teşekkür ederim ona gösterdiğiniz merhamet için 🙏 farkındayım bu tür kuşları beslemek çok çok zor. Sabır ve emek istiyor. Şimdi aç olsa bile elinizden yemesi de kolay olmayacaktır. Sürekli uçan konmayi neredeyse sadece yumurtlamak, yavru büyütmek için tercih eden kuşlar. Türkiye de sayıları çok çok fazla aslında Anadolu'nun heryerindeler akşam olana kadar bağırarak uçarlar ama insanların hakkında fazla bilgi sahibi olduğu türler değiller.Halsiz düştüklerinde şekerli su verdiklerini öğrendim biraz araştırınca umarım işinize yarar
Kuşlar ilgi alanım olmadığı için hiç bilmediğim bir alan hele ki ebabil kuşu hakkında neredeyse hiçbir şey bilmiyordum. Miniğin sayesinde baya bilgilendim, çok şükür elle beslemede çok sorun yaşamadım ağzına uzattığım gibi alıyordu ama bilmediğim için ne vereceğim konusunda baya zorlandım.. şimdilik beklemedeyim umarım en kısa zamanda doğal ortamına kavuşturabilirim 🙏🏻

EnesGenç

Eski Forumcu
Kuşlar ilgi alanım olmadığı için hiç bilmediğim bir alan hele ki ebabil kuşu hakkında neredeyse hiçbir şey bilmiyordum. Miniğin sayesinde baya bilgilendim, çok şükür elle beslemede çok sorun yaşamadım ağzına uzattığım gibi alıyordu ama bilmediğim için ne vereceğim konusunda baya zorlandım.. şimdilik beklemedeyim umarım en kısa zamanda doğal ortamına kavuşturabilirim 🙏🏻
İnşallah yasatirsiniz . Yuvayı en ufak değişiklik yapmanız anneyi suphelendirir. Kolay gelsin şimdiden

Kemal88

Yeni Üye
Elinizden yiyorsa yaşar o bişey olmaz. soğukta vs kalmasın, su vermeyi de unutmayın. bir kaç haftaya uçacak duruma gelir gibi görünüyor.

• Like
Tepkiler: Zhr
Üst Alt