• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Ölmek Üzere Olan Kuşa Ne Yapabilirim

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sizin yavrunuzun iyi bir hastanede bakıma alınması lazım, telepati hayvan hastanesine mutlaka götürün 🙏🌸

tunca

Yeni Üye
Tekrardan merhaba götürdünüz mü? Durumu nasıl şuan
Merhaba. Tavsiye ettiğiniz yere götürmedim. Çünkü son zamanlarda birkaç kuşumu teslim ettiğim veterinerlerde öldü. Güvenmiyorum artık En azından kendi yuvasında ölsün istedim. En son bakan Kavaklıdere Vetener Kliniğinde Ümit Bey'e götürdüm. Dışkı tahlili yaptı. Bakteri, mantar yok denildi. Burada kalsın dedi. İstemedim. Elle besleme yapıyorum. Durumu pek iç açıcı değil.

Demir E.🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Merhaba. Tavsiye ettiğiniz yere götürmedim. Çünkü son zamanlarda birkaç kuşumu teslim ettiğim veterinerlerde öldü. Güvenmiyorum artık En azından kendi yuvasında ölsün istedim. En son bakan Kavaklıdere Vetener Kliniğinde Ümit Bey'e götürdüm. Dışkı tahlili yaptı. Bakteri, mantar yok denildi. Burada kalsın dedi. İstemedim. Elle besleme yapıyorum. Durumu pek iç açıcı değil.
Merhaba evet çok iğrenç veterinerler var turkiyenin yarısı böyle ama arkadaşların önerdiği yer çok iyi siz kanatlı uzmanlarına götürmediğiniz için öldü büyük ihtimal kuşlar. Bazi vetler böyle maalesef

tunca

Yeni Üye
Merhaba evet çok iğrenç veterinerler var turkiyenin yarısı böyle ama arkadaşların önerdiği yer çok iyi siz kanatlı uzmanlarına götürmediğiniz için öldü büyük ihtimal kuşlar. Bazi vetler böyle maalesef
Çok teşekkür ederim Demir Bey. Ama inanın ki götürdüğüm yerler ve kaybettiğim kuşlar da kanatlı uzmanı olan, kendileri kuş sahibi olan, kliniklerinde sürekli kuş tedavi eden, google yorumlarında çoğunlukla kuşlara bakan yerlerdi. Çok kötü anılarım var. Son bir yıl içinde iki forpus papağanımı, bir monk papağanımı, bir ay önce de bir muhabbet kuşunu kaybettim. Bu arada monk papağanım için Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine de gittim. Bir röntgen çekimi esnasında kaybettim kuzumu.

tunca

Yeni Üye
Keşke götürseydiniz önerdiğimiz yerdekiler kanatlı uzmanı 🙏🌸
Keçiören Telepati Hayvan Hastanesine gitmedim. Benim götürdüğüm yerdeki hekim de kanatlı uzmanı. Ama ne yazık ki Türkiye'deki kanatlı uzmanları bile çok kısıtlı hizmet veriyorlar. Röntgen çekmek, kan tahlili yapmak, ameliyat yapmak istemiyorlar. Son bir yılda ölen 4 kuşumum da hastalığı ne bilmiyorum. Çünkü teşhis yok ortada.

maviscesur

Yeni Üye
Çok geçmiş olsun, inşallah en kısa zamanda şifa bulur. Biz de Ankaradayız pek çok veteriner deneyimimiz oldu. Kuşlara bakıyor denilen her yere gittik. Keşke kuşunuz için dua etmekten başka bir tavsiye verebilseydim . Çok zor ama Lütfen kendinizi suçlamayın siz elinizden geleni yapıyorsunuz aynı yoldan biz de geçtiğimiz için neler hissettiğinizi anlıyorum ama maalesef bu işi yapanlar bizim gibi dertlenmiyor . Yem yemiyorsa kursaktan beslenmesini bir uzmana yaptırın ve yanınızdan ayırmayın ,ona en iyi gelecek şey sizin güçlü olmanız ve sevginizdir. Hoşlandığı şeyler varsa bitki çayları, mamalar, yemler vs aralıklarla vermeye çalışın . Allah yardımcınız olsun

tunca

Yeni Üye
Çok geçmiş olsun, inşallah en kısa zamanda şifa bulur. Biz de Ankaradayız pek çok veteriner deneyimimiz oldu. Kuşlara bakıyor denilen her yere gittik. Keşke kuşunuz için dua etmekten başka bir tavsiye verebilseydim . Çok zor ama Lütfen kendinizi suçlamayın siz elinizden geleni yapıyorsunuz aynı yoldan biz de geçtiğimiz için neler hissettiğinizi anlıyorum ama maalesef bu işi yapanlar bizim gibi dertlenmiyor . Yem yemiyorsa kursaktan beslenmesini bir uzmana yaptırın ve yanınızdan ayırmayın ,ona en iyi gelecek şey sizin güçlü olmanız ve sevginizdir. Hoşlandığı şeyler varsa bitki çayları, mamalar, yemler vs aralıklarla vermeye çalışın . Allah yardımcınız olsun
O kadar güzel yazmışsınız ki. İnanın bu kuşla aramda bir bağ yok. Beni tanımaz. Yabanidir. Evcil değil. 5 sene önce birisi getirdi. Kuşlar iki karışlık kafeste, plastik tünekte pislik içindeydi. İkisi de obezdi. Hayatlarında kafesten dışarı çıkmamışlar. Göğüslerinde bezeler vardı. Sen kuşları seviyorsun bak diye zoraki bıraktı gitti. İki tanelerdi. İkisi de dişi. İkisinin de kanatlarını makasla kesmişler. Uçamıyorlardı. Araştırdım. Sordum. Daha travma yaşamasınlar diye kesik kanatlarını her gün birer birer çekerek yeni kanatları çıkmasını bekledim. Yenileri çıktıkça uçmaya başladılar. O kadar mutlu oldum ki onların yeniden uçabilmesine. Havuç, salatalık verdim. Pelet yem verdim. Sağlık tohumu verdim. Hepsine alıştılar. Birini başka bir erkek kuşun yanına verdim. Mutluydu. Ama yabanilerdi hâlâ. İsimleri bile yoktu. Biri bir hafta önce öldü veterinerde. Mezarlığa gittim. Gömdüm. Bu da bendeydi. Bu da şimdi can çekişiyor. Ben elimden geleni yapmak istiyorum sadece. O bir can. Allah sizden razı olsun.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Keçiören Telepati Hayvan Hastanesine gitmedim. Benim götürdüğüm yerdeki hekim de kanatlı uzmanı. Ama ne yazık ki Türkiye'deki kanatlı uzmanları bile çok kısıtlı hizmet veriyorlar. Röntgen çekmek, kan tahlili yapmak, ameliyat yapmak istemiyorlar. Son bir yılda ölen 4 kuşumum da hastalığı ne bilmiyorum. Çünkü teşhis yok ortada.
Anlıyorum sizi ne yazık ki az evet Kavaklıdereyi de biliyorum. Keçiören telepati hayvan hastanesinde forumumuzda bir kuşumuz sağlıklı bir operasyon geçirmişti bu nedenle size önermiştim🙏🌸

tunca

Yeni Üye
Merhaba.

4 ml A21 mama verdim. Son hali bu şekilde. Bu haliyle bile uçmaya çalışıyor ve boynunu kaşıyor iki ayağıyla da. 😔

mortsvivants🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Merhaba.

4 ml A21 mama verdim. Son hali bu şekilde. Bu haliyle bile uçmaya çalışıyor ve boynunu kaşıyor iki ayağıyla da. 😔
İşin içinde olan kanatlı uzmanlarına götürüp üzücü sonuçlar almanızdan ötürü güvenmemenizi çok iyi anlayabiliyorum maalesef. Bu yüzden buradaki önerilen yere götürmenizin mantıklı olabileceğini düşünsem de direkt götürün diyemiyorum.
Fakat bu şekilde duruyor olması da çok üzücü ne diyeceğimi bilemedim. :(

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba.

Beslemeyi iki saatte bir mama biraz sulu olsun 1 ml kadar yavaş yavaş verin.Her ne olursa olsun mantar deyip bu çocugu o şekilde yollamayacaktı kanatlı uzmanınız😩