• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Nefes Darlığı❗

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
Merhabalar arkadaşlar, hocalarım. Kuşumda nefes sorunu olduğuna eminim. En yakın zamanda neftorda temin edeceğim evet ama benim acilen bir tedavi yapmam gerek ona. Ağzı açık nefes alıyor, silkeleniyor, kanatları aralık bunların hepsi nefes darlığı belirtisi. Veterinerimize desem dahi sanki hastalıkları benim söylediğim bulduğum şeylerle tedavi etmeye çalışıyor. Lütfen yardımcı olurmusunuz, doksisiklin başlamalımıyım ne yapmalıyım

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
Geceleri nefes darlığı var uyuyamıyor gündüzleri de gece yaptığı sesi yem yerken su içerken veya kur kusmasında yapıyor
Lütfen yardımınıza ihtiyacım var

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
İşinize yarar mı bilmiyorum. Her belirti aynı hastalık da olmuyor fakat sizinkinden daha ağır bir kuş için burada zamanında uğraşılmış. Dikkatli okursanız belki yardımı olabilir.

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
Saat 22.27 de çektim bu videoyu, videoda kuyruğunda tık tık hareket, ağız açık nefes alma, kanatlarını aralama, vik fik sesler çıkarma vardı

yalnız saat 1.15 gibi ses kesildi hafif hafif yapıyor kanatlarını olması gerektiği gibi tutuyor kuyruk düzgün.
1.37deki videosu

Bunu neden yapar anlayamıyorum iki veterinere izletyim videoları onlarda anlayamıyorlar yeni veteriner arıyorum şuan
Ayağını çekerek uyumuyor, çektiğinde çok az tutuyor kafasını arkaya gömmüyor şuan gözleri kapalı ama düz duruyor. Arada silkeleniyor duruyor.
Akarların bittiğini düşünüyoruz çünkü gece gündüz kaşınmıyor artık, ama bıraktıkları tahribat böyle yaparmı bilemiyorum.
Yalnız 19 Nisan 2025 tarihinde kuşumda bir baygınlık gibi bir şey oldu veterinerdeydik Allah'tan, bu olaydan bir buöuk iki ay boyunca tamamen sağlıklı haline döndü sonra tekrar hastalığı başladı yavaş yavaş bu baygınlık dediğim iyleştiği zamandada yalnızca 15 gün vitamin verdik oda ayaklarındaki kaslar düzelmesi içindi.

Şehmus Bey'in sitesinden alışverişimi yapacağım kendisinede sorarak fakat önce burdan yardım almak istedim.
Zaman ayırıp okuduğunuz ve yardım etmeye çalışan herkes için teşekkürler.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ben zaten konunuza baştan beri yorum yapanım. O yüzden yorum yapmadım. Farklı bir yorumu olan arkadaşlarım yazarlar. Neftor alıp kullanın.

Üst Alt