• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! MuhabbetKuşumun Gagası Ve Tırnakları Fazla Uzuyor

Esra Özlem

Yeni Üye
Ekli dosyayı görüntüle 94992
Kuzenimin muhabbet kuşunun gagası tırnakları falan çok uzuyor veterinere götürüp kestirmiş veterineri mantarının olduğunu söylemiş ama bir müdehale yapmamış veya ilaç yazmamış tekrardan uzamış gagası falan sebebi nedir sizce ve ne yapılmalı :(

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Gagasi Kesilmeli Kanatli Uzmanı Yapmalı Bunu. Tinak ve Gaga Uzaması Organ Kaynaklıdır. Karaciğer Kaynaklı Olabilir. Lütfen Röntgen Çektirin 🌸

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuş yoğun bir mantar atağı geçiriyor. Acil travazol veya trosdy krem alıp gaga ayak popo ve göz çevresine sürün. Mantar heryerini kaplamış. Hergün düzenli sabah akşam sürün bir haftaya toparlar. Mantar kaynaklı uzama gerçekleşmiş. Gaga ve tırnağını kısaltmanız gerek.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba biran evvel dış mantar iç mantara dönüşmeden kuşu tedavi edin. Denilen kremlerden birini alıp uygulayın. Yalnız gaga kesimi gerçekleştiğinde tekrardan uzayacaktır. Bu uzamanın önüne geçmeniz için altta yatan hastalığı bulup tedaviye başlamanız. Konumunuz neresi size kanatlı uzman önerelim.

Esra Özlem

Yeni Üye
Kuş yoğun bir mantar atağı geçiriyor. Acil travazol veya trosdy krem alıp gaga ayak popo ve göz çevresine sürün. Mantar heryerini kaplamış. Hergün düzenli sabah akşam sürün bir haftaya toparlar. Mantar kaynaklı uzama gerçekleşmiş. Gaga ve tırnağını kısaltmanız gerek.
tamam çok sağ olun peki yan etkisi falan olmaz değil mi önerdiğiniz kremlerin kesin olarak önereyim mi kuzenime 🙏🏻🌸

Esra Özlem

Yeni Üye
Merhaba biran evvel dış mantar iç mantara dönüşmeden kuşu tedavi edin. Denilen kremlerden birini alıp uygulayın. Yalnız gaga kesimi gerçekleştiğinde tekrardan uzayacaktır. Bu uzamanın önüne geçmeniz için altta yatan hastalığı bulup tedaviye başlamanız. Konumunuz neresi size kanatlı uzman önerelim.
teşekkür ederimm 🙏🏻

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Evet Ezgi ablamın dediği gibi önce crystalin animal health sıkın bekleyin beş dakika sonra diğer hocalarımın dediği kremi sürün ve mutlaka dışkı analizi yaptırın 🙏🌸

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
tamam çok sağ olun peki yan etkisi falan olmaz değil mi önerdiğiniz kremlerin kesin olarak önereyim mi kuzenime 🙏🏻🌸
Onerebilirsiniz. Ama Yememesine Dikkat Edin. Zehirleyebilir. Sorun Olmasın Derseniz de Benim Dediğim Spreyi Alin. Ama Önceliğimiz Kanatli Uzmanı Olsun. İç Mantarda Olabilir

Esra Özlem

Yeni Üye
Onerebilirsiniz. Ama Yememesine Dikkat Edin. Zehirleyebilir. Sorun Olmasın Derseniz de Benim Dediğim Spreyi Alin. Ama Önceliğimiz Kanatli Uzmanı Olsun. İç Mantarda Olabilir
son bir şey daha sorabilir miyim incelemek için kuşu elime aldım fakat elimi yıkamayı unuttum elimi yüzüme de değdirdim ondaki mantar bana bulaşır mı peki?

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
son bir şey daha sorabilir miyim incelemek için kuşu elime aldım fakat elimi yıkamayı unuttum elimi yüzüme de değdirdim ondaki mantar bana bulaşır mı peki?
Bulaştığını Duymadım. 😇 Ama Minicik Can Bizim Bağışıklık sistemiyle Onun ki Çok Farklı. Benim Dediğim Sprey Çok İse Yarıyor. Kendinize de Sikabilirsiniz.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba geçmiş olsun
Travzol yan etki yapabilir, Böbrekte sıkıntı olabilir
Trosyd tavsiye ederim

Üst Alt