Bir süre önce başladı bu durum, başından itibaren anlatıcam o yüzden biraz uzun olacak kusura bakmayın. Muhabbet kuşum çok seçici. Başta 2 yıl önceye kadar Gold Wings yem veriyordum sonra forumlarda gezerken Vitakraft ve Versele Laga yemin kalitesinden bahsedilen konular gördüm. Bende kuşuma daha iyisi olsun diye Vitakraft yem aldım hemde 4 paket. Midesi bulandı ve yemi yemedi. Kandıramadık kuşu Gold Wings i çıtır çıtır yerken Vitakrafta yaklaşmıyordu. O dönem Vitakraftın türkiye pazarındakinin ucuz malzemelerden yapıldığını yani çakma olduğu öğrendik ve o paketleri atıp Versele Laga yeme geçtik, çok beğendi. Yaklaşık 2 yıldır versele laga muhabbet kuşu yemi veriyordum ve hiçbir sorun yoktu. Sultan papağanımada Versele Laganın papağan yemini veriyorum. Geçenlerde yemi bitti ve yeni paket açıp verdim, 2 gün sonra yemleri değiştireceğim sırada yemi yemediğini farkettim 1 tane bile yem kabuğu yoktu. Bu sefer papağanımın Versele Laga yeminden verdim, onu çıtır çıtır yedi. Acaba dedim benmi yanlış anladım diye iki farklı yemliğe iki yemi koyup ağzına uzattım. Papağan yemini yedi, muhabbet kuşu yeminin kokusundan midesi bulandı ve kusma hareketi yaptı. Yemimizi hep aynı yerden alırdık acaba dedim adam çakma ürün getirmeyemi başladı. Bende internetten sipariş ettim ama internetten aldığım yemide yemedi. İki aydır sultan papağanı yemi yiyordu. Dün yine yemini değiştirecekken baktımki bu sefer sultan papağanı yeminide yememiş ama yeni paket değildi günlerdir yediği yemden kesildi. Bugün sadece yarım dal darı yedi, normalde yapmazdı ama yarısını bırakmış. Babam kursağına baktı dolu dedi ama az geldi bana yediği. Bugün Gold Wings yem aldık tekrar onu yiyordu diye. Uzatıyorum onunda kokusundan midesi bulanıyor. Elimle tane tane uzattığım yemi asla reddetmez diye elimle besledim ama öğüre öğüre yedi. Napıcam bilmiyorum keyfide yerinde aslında. Bir anda olan bi durumda değil yabaş yavaş her yemden midesi bulanmaya başladı. Ne yapabilirim?