• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Dişi muhabbet kuşumun gözünde tüy dökülmesi

superdodgie

Yeni Üye
Dişi muhabbet kuşumun gözlerini ve yüzünü tüneğe sürterek birkaç haftadır kaşıdığını fark ettim ama normalde de kaşınıyorlar o yüzden çok sorun etmedim. Ama şimdi gözünü kapalı tutuyor genellikle ve tüyleri dökülmüş ve şişmiş gibi. Kafeste erkek muhabbet kuşumla beraber kalıyorlar ve bazen erkeğin dişiye vurduğunu görüyorum gagasıyla ama buna sebep olabilir mi bilmiyorum. Normalde iyi anlaşıyorlar kavga olayı yok yani. Gözünü kapalı tutması, kaşınması dışında başka hiçbir sorunu yok. Geldiğinden beri sessiz sakin bir kuş.WhatsApp Image 2026-08-09 at 11.27.29 AM.jpeg

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba göz kenarları çevresine tüy dökülen yerlere terramicyn göz merhemi kulak çubuğu yardımıyla az bir miktar sürün. Sabah akşam günde iki kez. Ve yine sabah akşam olacak şekilde tobrased göz damlası damlatın. Kuşta solunum problemi var mı kuyrukta sekme vs dikkat ettiniz mi.

superdodgie

Yeni Üye
Merhaba göz kenarları çevresine tüy dökülen yerlere terramicyn göz merhemi kulak çubuğu yardımıyla az bir miktar sürün. Sabah akşam günde iki kez. Ve yine sabah akşam olacak şekilde tobrased göz damlası damlatın. Kuşta solunum problemi var mı kuyrukta sekme vs dikkat ettiniz mi.
Korktuğu zaman sadece nefes nefese kalıyor gagasını açıp kapatarak nefes alıyor ama onun dışında hiçbir sıkıntısını görmedim. Güzel uçuyor da. Solunumunda bir problem olduğunu düşünmüyorum.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Korktuğu zaman sadece nefes nefese kalıyor gagasını açıp kapatarak nefes alıyor ama onun dışında hiçbir sıkıntısını görmedim. Güzel uçuyor da. Solunumunda bir problem olduğunu düşünmüyorum.
Anladım dediğim tedaviyi altı gün boyunca aksatmadan uygulayın.

Üst Alt