• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşumun solunumunda problem

Özge266

Yeni Üye
Muhabbet kuşum uçtuktan sonra çok yoruluyordu ve viyk viyk diye sesler cikariyordu ama sadece uçarken. Biz de yorulduğu için zannediyorduk. Sonra yem yerken ve tüylerini kaşırken falan da ara ara çıkmaya başladı bu ses. Gece de tik tik tik diye sesler farkettim
Daha sonra gün içinde de ağzını hafif aralayip viyk sesini kafeste çıkarmaya başladı sonra ben araştırdım ve avi ast solunum takviyesi kullandim 6 gün. Hâlâ geçmedi aynı zamanda yutkunuyor gibi bi hareket yapıyor bide ara ara hapsuruyor ıslak.
Hapsurunca arka arkaya 5ten fazla hapsuruyor
bazen de sesi kısık çıkıyor farklı bi ses tonu. Sizce astım mı? Veterinere götürmeden önce buraya da yazmak istedim. Antibiyotik verirse kullanmaktan korkarim da

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Muhabbet kuşum uçtuktan sonra çok yoruluyordu ve viyk viyk diye sesler cikariyordu ama sadece uçarken. Biz de yorulduğu için zannediyorduk. Sonra yem yerken ve tüylerini kaşırken falan da ara ara çıkmaya başladı bu ses. Gece de tik tik tik diye sesler farkettim
Daha sonra gün içinde de ağzını hafif aralayip viyk sesini kafeste çıkarmaya başladı sonra ben araştırdım ve avi ast solunum takviyesi kullandim 6 gün. Hâlâ geçmedi aynı zamanda yutkunuyor gibi bi hareket yapıyor bide ara ara hapsuruyor ıslak.
Hapsurunca arka arkaya 5ten fazla hapsuruyor
bazen de sesi kısık çıkıyor farklı bi ses tonu. Sizce astım mı? Veterinere götürmeden önce buraya da yazmak istedim. Antibiyotik verirse kullanmaktan korkarim da
Merhaba geçmiş olsun
Streamable.com üzerinden kısa bir video paylaşır mısınız lütfen görelim bakalım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Burda kuyruğunu da çekmek istedim ama belli olmuyor hareketli olduğu için, normalde aşağı yukari sallanma durumu yok
Merhaba geçmiş olsun
Bu yakışıklının ağrısı var bu yüzden vikliyor
Biran evvel veteriner hekim görmeli rontgen çekilmeli

Özge266

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun
Bu yakışıklının ağrısı var bu yüzden vikliyor
Biran evvel veteriner hekim görmeli rontgen çekilmeli
İlginiz için çok teşekkür ederim. Bugün veterinere gittim ve solunum sıkıntısı için bu ilaçları verdi. Doğru kullanmak için buraya da sormak istedim yardımcı olabilir misiniz. Yanlış bişey yapıp daha kötü hale getirmek istemiyorum😔

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
İlginiz için çok teşekkür ederim. Bugün veterinere gittim ve solunum sıkıntısı için bu ilaçları verdi. Doğru kullanmak için buraya da sormak istedim yardımcı olabilir misiniz. Yanlış bişey yapıp daha kötü hale getirmek istemiyorum😔
Baytril ve vitamin vermiş
Bağışıklık sistemi güçlenmesi içinde probiyotik öneririm

Röhnfried entrobac iyidir
Geçmiş olsun 🤲🤲

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Çok sağolun🙂 Baytrili ağzına 1 damla dedi ama suluğuna katsam olur mu kuşu düzgün tutmak çok zor
Merhaba geçmiş olsun. Baytril Genelde 4 5 Damla 50 Ml Suluk Icın Dozudur. Ağızdan daha etkili olur bilginiz olsun boğazına kaçırmazsınız korkmayın Eğer ben suyunda vermek istiyorum derseniz de veterinerden yine oranını teyit edin

Özge266

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun. Baytril Genelde 4 5 Damla 50 Ml Suluk Icın Dozudur. Ağızdan daha etkili olur bilginiz olsun boğazına kaçırmazsınız korkmayın Eğer ben suyunda vermek istiyorum derseniz de veterinerden yine oranını teyit edin
Teşekkür ederim. Baytrili diğer vitaminlerle aynı gün 7 gün boyunca kullanmamda bi sakınca var mıdır peki

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim. Baytrili diğer vitaminlerle aynı gün 7 gün boyunca kullanmamda bi sakınca var mıdır peki
Rica ederim .Yok hayır veteriner hekimin dediği şekilde uygulayın. Antibiyotikten sonra bir yarım saat bir saat bekleseniz daha sonra verseniz vitamini daha iyi olur sadece ona dikkat edin

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Son bir kez daha soru sorsam.. Kuşum parmağımdan su damlalari içmeyi çok sever baytril damlayi parmagima 1 damla damlatip içmesini sağlasam olur mu acaba
Rica ederim ne demek elimizden geldiğince yardımcı oluruz inşallah bir an önce iyileşir😇 Bence Dozunu ayarlayamazsınız. Ağzının kenarında 1 Damla verın. Evladınızı düz bir şekilde tutun yani ayakları yere basacak şekilde tutun sağ tarafından bir damla gagasının yanına damlatın bu şekilde yutacaktır ağzının içine damlatmanıza gerek yok

Üst Alt