• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun poposundaki tüyleri dökülüyor ve şişkinlik var. Yardım

ZelalEmel

Yeni Üye
Merhaba. Mavis adinda bir muhabbet kusum var. Yavruyken edindigimizde bana erkek oldugu soylenmisti. Biraz buyuyup elimize ve bize alisinca bir disi kus es aldik. 1-2 sene beraberlerdi. Mavis ciftlesmek icin disi olanin uzerine vs cikmaya calisiyordu ama ciftlestiklerini gormedim. Disi hep kaciyordu. Yurtdisina yerlestigimiz icin kuslari aileme birakmak zorunda kaldim. Ve disi olan bir sure sonra rahatsizlandi. "Kuruluk" hastaligi dediler ne yaptiysak kurtaramadik. Kaybettik. Sonrasinda Mavis bize cok dustu tepemizden hic inmedi. Zaten hep disarda kafese bi tek acikinca ve gece giriyordu. Oyle olunca yeni bir es edinmek uzere gidince bize Mavisin aslinda disi oldugu soylendi. Bir kac yere daha sorduk ve herkes disi oldugunu erkek almamiz gerektigini soyledi. Yeni bir erkek es aldik. Oglusum diye severken kizim demeye basladim. Yeni esiyle bayagi bi ustte olma cabasi verdiler. Ama sonucunda erkek olan kazandi. Mavis disiligi kabul etti. Bi cok kez ciftlestiklerine sahit oldum
Su an kuslarim yine benden uzakta babam bakiyor ama Mavisin karakteri degismis cok hirsli sinirli isiran bir kus olmus. Su an da poposu kipkirmizi, sis ve tuyleri dokulmus. Diskisida biraz poposuna yapisiyormus. Veterinere goturmus babam ama bir sey yok yumurta yok kizginlikta olur demisler vitamin vermisler. Ama ilerlemis. Veteriner fakultesi bakar demisler. Boyle bir durumla karsilasan var mi acaba. Hem cinsiyet karmasasi hem bu rahatsizlikla ilgili? Kuslarimdan da uzaktayim. Elimden bir sey gelmiyor. Cok uzuluyorum. Biraz uzun anlattim ama yardimci olursaniz cok sevinirim. Tesekkur ederim.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ailemize hoş geldiniz 😇 İki kuşunuzun da cere rengi net görünecek şekilde fotoğraflarını, bulundukları ortamı, kısa bir videolarını ve temiz peçete üzerinde güncel dışkı resmini görebilir miyiz 🙏

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Hoşgeldiniz.
Anlattıklarınızdan yola çıkarak Mavişin yumurta hazırlığında olduğu sonucu çıkıyor ama @Feyza T. nin dediği gibi fotoğraf ve video atarsanız daha sağlıklı bilgi verebiliriz. 😊

ZelalEmel

Yeni Üye
Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim. Kuslar babamda oldugu icin ondan fotograf bekledigim icin ancak yazabildim..video ve dıskı fotografini da yollayinca tekrar yazacagim. Simdilik elimde olanlar bunlar. Bir de yuva koymus kenara girip girip cikiyomus. Tahtayi yiyomus. Simdi biraz video izleyip bilgi edinecegim cunki daha once bu durumla karsilasmamistim. Ne yapmam gerek bilemiyorum. Kuslarimiz hep disardalar. Acaba kafesten cikarmayip, ayri kafeslerde mi tutmali:/ Panikledim. Ben yurtdisindayim. Babam zaten zor bakiyor bir de yumurta olursa bakimi vs umarim kolaydir.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Karın kısmına dokunun sertlik var mı bir bakın

ZelalEmel

Yeni Üye
Karın kısmına dokunun sertlik var mı bir bakın
Popo kisminda biraz varmis.
Hic uyumadim gece bir suru video izledim. Babamin anlattiklarina gore okuyup izlediklerime gore sanirim yavrulamak istiyor. Cok zor bir bakimi yokmus aslinda. Turkiye de olsam ben rahatlikla bakardim. Ama babam sanirim bakamayacak yavrularsa. Burdan gercekten seven bakan kisilere ucretsiz sahiplendirebiliyor muyuz acaba? Hani iletisimde kalip arada kuslarimizi gorebilecegimiz:(

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Popo kisminda biraz varmis.
Hic uyumadim gece bir suru video izledim. Babamin anlattiklarina gore okuyup izlediklerime gore sanirim yavrulamak istiyor. Cok zor bir bakimi yokmus aslinda. Turkiye de olsam ben rahatlikla bakardim. Ama babam sanirim bakamayacak yavrularsa. Burdan gercekten seven bakan kisilere ucretsiz sahiplendirebiliyor muyuz acaba? Hani iletisimde kalip arada kuslarimizi gorebilecegimiz:(
Merhaba.
Buradan ilan açın isteyen olursa yazar size.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ailemize hoş geldiniz 😊
Ben kısa bir video görebilirmiyim birde sahiplendirmek isterseniz Kübra kardeşimin gönderdiği linkten konu açabilirsiniz şehir onegi ekleyerek bilgi verebilirsiniz

ZelalEmel

Yeni Üye
Ailemize hoş geldiniz 😊
Ben kısa bir video görebilirmiyim birde sahiplendirmek isterseniz Kübra kardeşimin gönderdiği linkten konu açabilirsiniz şehir onegi ekleyerek bilgi verebilirsiniz
Tesekkur ederim. Hos buldum. Video istemistim babamdan yanlis anlamis ciftlesirken cekip yollamis :/. Normal videolari gelsin hemen yollayacagim. Sorun olmazsa onu da yollayabilirim. Kendisi de videolar izlemis yavru kus bakimi vs. su an icin bakabilecegini soyledi kuslarima. Ama linki ogrenmem iyi oldu zor bi durumda kalirsak en azindan gercekten seven ve bakimindan anlayan kisilere teslim edebilirim.

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Başta zor gibi görünsede basit aslında kuluçka dönemide. Yeter ki br düzene oturtup bakalım kuşlara. Bu süreçte aklınıza takılanları sorabilirsiniz. :)

ZelalEmel

Yeni Üye
Başta zor gibi görünsede basit aslında kuluçka dönemide. Yeter ki br düzene oturtup bakalım kuşlara. Bu süreçte aklınıza takılanları sorabilirsiniz. :)
Tesekkur ederim ilginiz icin. Aslinda ben kislarimin yaninda olabilsem cok guzel bakardim. Uzakta olunca iste. Bu forumdan cok faydalanacagim eminim. 🤗

Üst Alt