• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Muhabbet kuşumun nefes alırken çıkardığı ses

Mami23

Yeni Üye
Muhabbet kuşum bir haftadan fazla bir süredir bu şekilde ses çıkarıyor nefes alırken kuyruğu titriyor ilk başlarda sıcaktan diye düşündüm ama bir süredir halsizlik ve bu şekilde ses çıkarması arttı. Sebebi ne olabilir yardımcı olabilecek var mı?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ses çok gelmiyor ama sanki kısık sesle ötüyor gibi bir ses mi geliyor? Solunum sıkıntısı olabilir belki. Tünekte iken kuyruğu hareket ediyor mu?

Kuyruğu titriyor demişsiniz. Kekik çayı ve spreyi öneririm öncelikle. Eğer geçmez ise o zaman ilaç takviyesi yaparsınız.

Mami23

Yeni Üye
Ötüyor gibi değil gece de sürekli bu şekilde nefes alıp veriyor. Kekik çayı ve sprey demişsiniz öneriniz için teşekkür ederim ama nasıl bir sprey pek anlamadım.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici

Burada anlatılışı var. İkisinide deneyin.

Mami23

Yeni Üye
Bugün boyunca neredeyse hiç yemek yememiş ve çok halsiz sizce kekik çayı hala iyi gelebilir mi yoksa ilaç başlamam daha mı iyi olur?

atakan_22

Müdavim
Kıdemli Üye
Uçtuğunda nefes nefese kalıyor mu?

Mami23

Yeni Üye
Evet kalıyor konduktan sonra çok sesli nefes alıyor.

atakan_22

Müdavim
Kıdemli Üye
Doksimis içerikli ilaç temin edin veterinerden ilerlemeden yada kanatlı uzmandan destek alın.

Mami23

Yeni Üye
Teşekkür ederim bulunduğun ilde kanatlı uzmanı yok o yüzden buradaki öneri ve tecrübeli insanlark görüşleri çok önemli benim için.

atakan_22

Müdavim
Kıdemli Üye
Rica ederim doksimis içerikli ilaç veterinerlerde bulunur. Kanatlı uzman olmasa da kedi, köpek bakan veterinerde belki olabilir. Bazıları sadece kuş bakmasa da ilaç temin edebiliyor.

atakan_22

Müdavim
Kıdemli Üye
Doksimis içerikli ilaçlar kuvvetli olduğu için vermeden önce entrobacla destekleyin kuşu 2 gün. Sonrasında başlayın 5 gün ilacı kullandıktan sonra tekrar entrobac verin 3 gün arka arkaya. 1 gün boşluk bıraktıktan sonra gervit verin.

Mami23

Yeni Üye
Şuanki durumu bu iyileşmiyor daha kötüye gitti ne yapmam lazım sizce

Mami23

Yeni Üye
Ağzına damlatmakta zorlanıyoruz sonrasında nefes alamıyoruz korkuyorum yapmaya

atakan_22

Müdavim
Kıdemli Üye
İlacı temin ettiniz mi doksimis içerikli? İleri seviyede şu an ama düzelebilir. Şehir olarak nerdesiniz?

Mami23

Yeni Üye
Elazığda oturuyorum bir veterinere götürdüm şırıngaya ilaç çekip verdi onu ağzına damlattım üç gün boyunca, dün kötü oldu videoda olduğu gibi veterinerle tekrar iletişime geçtim, amoklovini mercimek tanesi kadar kırıp sulandırmamı iki damla vermemi ve şırıngadaki ilacı vermemi söyledi. Dediklerini yaptım biraz toparladı gibi ama sonra eski haline dönüyor.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Elazığda oturuyorum bir veterinere götürdüm şırıngaya ilaç çekip verdi onu ağzına damlattım üç gün boyunca, dün kötü oldu videoda olduğu gibi veterinerle tekrar iletişime geçtim, amoklovini mercimek tanesi kadar kırıp sulandırmamı iki damla vermemi ve şırıngadaki ilacı vermemi söyledi. Dediklerini yaptım biraz toparladı gibi ama sonra eski haline dönüyor.
Gittiğiniz veteriner kanatlılardan anlıyor mu. Ayrıca insanlara verilen antibiyotikten kuşlara verilmesi çok sakıncalı 🙁 sizin kuşunuzun röntgeni çekildi mi. Doksisiklin etkenli ilaç kullanmanız gerekir. Ayrıca kanatlıoil respiratory turbo da bronşlara iyi geliyor. Bence veterinerinizi bir gözden geçirin derim 🙁

Mami23

Yeni Üye
Kanatlıdan anlıyor diye oraya yönlendirdi birkaç tane veteriner bu nedenle götürdüm. Röntgen çekilmedi sesinden teşhis yaptı buradakinden farklı bir şey olmadı yani. Malesef kanatlı uzmanı diyebileceğimiz bir veteriner olduğunu sanmıyorum.

Üst Alt