menteselif
Yeni Üye
Merhaba, erkek bir muhabbet kuşum var tek yaşıyor. Bir süredir kızgınlık dönemindeydi fakat şu an çok sakin ve halsiz. Gün içerisinde sürekli konuşan ve uçan muhabbet kuşum, durduğu yerde kabarıp uyuyor. Dışkısını da yuvarlak değil de boru gibi yapıyor ve bu sabah kustu. Kızgınlık belirtileri de ortadan kalktı bu süreçle beraber. Veterinere götürdük ve kuşumun röntgeni çekildi. Bağırsak ve kursakta sorun olduğu söylendi ve ilaç tedavisine başlandı. İkisi; avicare multivitamin&amino asit (günde 1 damla), avicare aloe vera (günde bir damla) olmak üzere bitkisel ilaçlarmış. Bunun yanında günde 2 damla da antibiyotik verildi ismi "enrofloksasin".
Veterinerden döndükten sonra da başka bir yerden koksidiyoz tedavisine başlamalısın yorumu aldım. Belirtiler örtüşüyor fakat henüz dışkısında kana rastlamadım, anladığım kadarıyla son evre demek oluyormuş o zaten. Veterinerin tedavisine devam mı etmeliyim yoksa koksidiyoz tedavisine mi başlamalıyım bilemedim.
Bu durumu yaşayan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
Veterinerden döndükten sonra da başka bir yerden koksidiyoz tedavisine başlamalısın yorumu aldım. Belirtiler örtüşüyor fakat henüz dışkısında kana rastlamadım, anladığım kadarıyla son evre demek oluyormuş o zaten. Veterinerin tedavisine devam mı etmeliyim yoksa koksidiyoz tedavisine mi başlamalıyım bilemedim.
Bu durumu yaşayan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.