• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşumun Dışkısı Anormal

menteselif

Yeni Üye
Merhaba, erkek bir muhabbet kuşum var tek yaşıyor. Bir süredir kızgınlık dönemindeydi fakat şu an çok sakin ve halsiz. Gün içerisinde sürekli konuşan ve uçan muhabbet kuşum, durduğu yerde kabarıp uyuyor. Dışkısını da yuvarlak değil de boru gibi yapıyor ve bu sabah kustu. Kızgınlık belirtileri de ortadan kalktı bu süreçle beraber. Veterinere götürdük ve kuşumun röntgeni çekildi. Bağırsak ve kursakta sorun olduğu söylendi ve ilaç tedavisine başlandı. İkisi; avicare multivitamin&amino asit (günde 1 damla), avicare aloe vera (günde bir damla) olmak üzere bitkisel ilaçlarmış. Bunun yanında günde 2 damla da antibiyotik verildi ismi "enrofloksasin".

Veterinerden döndükten sonra da başka bir yerden koksidiyoz tedavisine başlamalısın yorumu aldım. Belirtiler örtüşüyor fakat henüz dışkısında kana rastlamadım, anladığım kadarıyla son evre demek oluyormuş o zaten. Veterinerin tedavisine devam mı etmeliyim yoksa koksidiyoz tedavisine mi başlamalıyım bilemedim.
Bu durumu yaşayan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Veteriner zaten röntgende gördüğünü belirtmiş bağırsak da sorun var demiş yani koksidiyoz demesede ona göre bir antibiyotik verdiğini düşünüyorum 👍 amino asit ve bitkisel ilacı da yanında mutlaka kullanın bağışıklıği için önemli ve ayrıca yetersiz beslenme olacağı için elle besleyin derim tedavi sürecini hızlandırır.gecmis olsun durumu ile ilgili bizi bilgilendirirseniz seviniriz 🙏

menteselif

Yeni Üye
Çok teşekkürler bilgilendirmeniz için. Hareketlilik olmaya başladı kuşumda fakat dışkısı beyaza döndü tamamen ve sıvı. Yemesi arttı diyebilirim fakat su az içiyor. Umarım yarın daha iyi olur, yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim. Ben buradan gelişmeleri yazacağım.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Çok teşekkürler bilgilendirmeniz için. Hareketlilik olmaya başladı kuşumda fakat dışkısı beyaza döndü tamamen ve sıvı. Yemesi arttı diyebilirim fakat su az içiyor. Umarım yarın daha iyi olur, yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim. Ben buradan gelişmeleri yazacağım.
çok geçmiş olsun, inşallah çok kısa sürede atlatırsınız.

Muhabbetsever

Yeni Üye
Enrofloksasin geniş reçeteli bir antibiyotik.Mikoplazma türü hücre duvarı olmayan bakterilerde etkin bir ilaç.Baytril gibi geniş reçeteli sorun yok rahat rahat kullanın.Bir yer dediğiniz forumlar mı ? Blog yazıları mı ?Başka vet mi ? Aleoverayı kesin vermeyin.Dışkıyı bozabilir uzun kullanımlarda.
Bu arada Koksidiyoz olduğunu düşünmüyorum.Koksidiyoz bir protozoadır.Bu ilaç hücre içi parazitiolmayan bakterilerde kullanılır koksidiyoz ise hücre içine giren bir protozoa zaten.Tahliller yapmışsa sorun yok.

menteselif

Yeni Üye
Merhaba, antibiyotik etkili olmadı ve muhabbet kuşuma 1 hafta önce veteriner hekim tarafından kuruma teşhisi kondu. Şu an 36 gr, sürekli konuşan hareketli kuş sürekli kabarıp uyuyor. Dışkısı siyaha yakın koyu yeşil, yemek yemesi azaldı ama devam ediyor. Kullandığımız ilaç ise nistatin etken maddeli bir mantar ilacı (1 hafta oldu bugün). Fakat kuşumda bir düzelme yok ve veteriner hekim amphotericin b ilacının etkili olduğunu fakat bulunmasının zor olduğunu söyledi. Bu ilacı bilen, nerede satıldığı konusunda yardımcı olabilecek biri varsa lütfen yardımlarınızı bekliyorum. Veteriner hekim, çok ileri seviye olmadığını söyledi kurtarma ihtimalimiz olabilir.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhaba, antibiyotik etkili olmadı ve muhabbet kuşuma 1 hafta önce veteriner hekim tarafından kuruma teşhisi kondu. Şu an 36 gr, sürekli konuşan hareketli kuş sürekli kabarıp uyuyor. Dışkısı siyaha yakın koyu yeşil, yemek yemesi azaldı ama devam ediyor. Kullandığımız ilaç ise nistatin etken maddeli bir mantar ilacı (1 hafta oldu bugün). Fakat kuşumda bir düzelme yok ve veteriner hekim amphotericin b ilacının etkili olduğunu fakat bulunmasının zor olduğunu söyledi. Bu ilacı bilen, nerede satıldığı konusunda yardımcı olabilecek biri varsa lütfen yardımlarınızı bekliyorum. Veteriner hekim, çok ileri seviye olmadığını söyledi kurtarma ihtimalimiz olabilir.
Mantar ilacının ismi nedir.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sürüp firmunda olan ilaçları kullanmamaya özen gösterin. Nistatin etkili ilaç yetersiz kalabilir. Fungi stop kullanabilirsiniz. Ecza olarakta flukan tablet alın

menteselif

Yeni Üye
İlacın ismi mikostatin, sabah akşam 1 damla olacak şekilde kullanıyorum. Flukan tableti nasıl kullanmalıyım?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Miko
İlacın ismi mikostatin, sabah akşam 1 damla olacak şekilde kullanıyorum. Flukan tableti nasıl kullanmalıyım?
Mikostatin koruma amaçlı kullanılır. Dediğim gibi önceliğiniz fungi stop olsun. Ama durum acilse flukan tableti 8 e bölüp suyuna karıştırın sudanda bir kaç ml ağzına damlatin

menteselif

Yeni Üye
Fungi stop'u nasıl kullanmalıyım ve petshoplarda satılıyor mu bilginiz var mı? Bu arada çok teşekkür ederim yardımınız için

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Fungi stop'u nasıl kullanmalıyım ve petshoplarda satılıyor mu bilginiz var mı? Bu arada çok teşekkür ederim yardımınız için
Büyük petlerde satılabilir ama mahalle arası yerde satilicagini düşünmüyorum internetten alabilirsiniz grpet ürünleri yazın çıkar bölünmüş olarak 10 Gr yeterli olur size

menteselif

Yeni Üye
Çok teşekkürler, umarım geç kalmış olmayız. Şu an uçabiliyor fakat konduğu yerde uyku halinde.

Üst Alt