• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumu ne kadar sürede bir kafesten çıkarmalıyım?

vadidekizambak

Paylaşımcı
Merhabalar üç aylık bir kuşum var. Yaklaşık altı haftadır bende. Yavaş yavaş alıştırmaya çalışıyoruz elden yem de yiyor fakat hâlâ korkuyor. Salı, çarşamba ve perşembe günleri sabahtan akşam yedi sekize kadar evde tek kalıyor. Bu yüzden üzülüyorum diğer günler fazlasıyla ilgilenmeye çalışıyorum. Pazartesi ve cuma günleri tüm gün kafesini açıyorum istediği zaman çıkıyor. Diğer günlerde de akşam birer saat kafesini açıyorum. Biraz araştırma yaptım kuşu pek çıkarmayın yazmışlar benim de aklıma takıldı. Bu arada @Taha Bey kuşumun tüy dökme döneminde olduğunu söylemişti. Bu dönemde kuşu çıkarmak zararlı olabiliyor şeklinde bir yazı okudum. Bu hafta sadece pazartesi tüm gün kafesi açıktı. Akşamları kafesi açmayınca da vicdan azabı çekiyorum sanki her gün çıkması gerekiyormuş gibi ne yapmalıyım?

vadidekizambak

Paylaşımcı
Çok da bağlandım çok şirin bir kuş. Bu arada hep masanın üstünde duruyor kafesi yüksek bir yere mi almam gerekir. Masam da çok alçak değil. Yerden bir bir buçuk metre yüksektir

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşlar tüy döneminde depolarını yeni tüy gelişimleri için boşaltır onları bu dönemde salmak ekstra enerji yakınına neden olacağı için önerilmez ama aşırı bir uçma durumu yoksa mesela kafesten çıkıp 2-3 metrelik bir uçuşla bir yere konup orada vakit geçiriyorsa salabilirsin. Ama devamlı bir uçma eğilimi varsa bunu sinirlandirman kuş için iyi olur. Mesela bir kusum vardı her zamn kafesi açıktı ama yaptığı aktivite sadece kafesin içinden üstüne çıkıp orada takılmak beni gördüğünde 3 metre uçmak gibi fazla enerji harcatmayacak biçimde takilmakti. O yüzden tüy dönemi dahil her zamn kafesini açık tuttum ama bu kuş devamlı bir uçma eğiliminde olsaydı kafesi açmaz enerji harcamasına müsade etmezdim bundan yola çıkarak sende gözlem yapabilir buna göre planlayabilirsin

vadidekizambak

Paylaşımcı
Peki illa her gün çıkarmak zorunda mıyım? Yani çıkarmasam kuş için problem olur mu normal zamanlarda? Benimki de iki tur atıyor sonra masada geziyor kafesin üstünde duruyor yorulmuyor çok efor sarf etmiyor yani.

EnesGenç

Eski Forumcu
Çıkaramazsınız yağlanma ihtimali var . Ne kadar müsaitseniz çıkarın. Başında siz olmadan çıkarmayın başkasına emanet etmeyin herkes kuşun bilincinde degildir

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sarfettiği efora bağlı hergun çıkarmak yerinde durmayan bir kuş için de her gün çıkarmak iyi olmayabilir

vadidekizambak

Paylaşımcı
Aşırı hareketli bir kuş değil ama uçup kafesine geri geldiğinde çok hızlı nefes alıyor bir yere hemen konmayınca yoruluyor. Yani haftada üç gün çıkarmıyoruz sadece. Salı çarşamba perşembe. Onun harici dört gün dışarıda. Bu haftaya kadar her gün açıktı kafesi ama çalışırken de zor oluyor aşırı yem atıyor her yere pisliyor

vadidekizambak

Paylaşımcı
Mümkün mertebede haftada beş gün açacağım kafesi. Açık olunca tüm gün açıyorum kafasına göre bazen kafese giriyor bazen çıkıyor.

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Bence evde siz yokken açmayın kafesi çünkü bir yere çarpabilir bir yere düşebilir yardıma ihtiyacı olabilir. olduğunuz zamanlar açarsanız daha iyi olur ve daha rahat eğitirsiniz

Mındık

Yeni Üye
Mümkün mertebede haftada beş gün açacağım kafesi. Açık olunca tüm gün açıyorum kafasına göre bazen kafese giriyor bazen çıkıyor.
Bende her akşam 6 -7 saat cıkartıyorum fakat artık içeri sokma konusunda sıkıntı yaşıyorum . Işıkları kapatıp sokmadığım sürece çok uğraştırıyor. Nasıl makul seviyelere getirebilirim acaba ? az çıkartmak istemiyorum sadece içeri girmesi gerektiğinin farkına varsın istiyorum :(

TG SPAA

Paylaşımcı
Bende her akşam 6 -7 saat cıkartıyorum fakat artık içeri sokma konusunda sıkıntı yaşıyorum . Işıkları kapatıp sokmadığım sürece çok uğraştırıyor. Nasıl makul seviyelere getirebilirim acaba ? az çıkartmak istemiyorum sadece içeri girmesi gerektiğinin farkına varsın istiyorum :(

TG SPAA

Paylaşımcı
Kafesi evinin olduğunu aklına kazimasi lazım. Benim kuşum gibi en küçük tehlike de kafesine kaçması lazım. Çok erken cikartmissiniz. Çıkmamasını istemiyorum demişsiniz ama olması gereken bu. 20 gün olana dek çıkartmayın. Kuş ona zarar verecek bir şey olduğunda evine yani yuvası olan yere veya size gitmeli.

Mındık

Yeni Üye
Kafesi evinin olduğunu aklına kazimasi lazım. Benim kuşum gibi en küçük tehlike de kafesine kaçması lazım. Çok erken cikartmissiniz. Çıkmamasını istemiyorum demişsiniz ama olması gereken bu. 20 gün olana dek çıkartmayın. Kuş ona zarar verecek bir şey olduğunda evine yani yuvası olan yere veya size gitmeli.
4 ay oldu , kafesi evi olduğunu biliyor ama bana olan bağlılığından gidemiyor. ben yokken eşim olunca kafesine girip takılıyor. Muhabbet değil de Kumru gibi maşallah yapışık bir şekilde yanımda sürekli :) çıkarmama cezası verip güven kaybetsin de istemiyorum . Değişik taktikler kullananlar var , belki sizin de önerebileceğiniz bir yöntem vardır diye merak ettim.

TG SPAA

Paylaşımcı
4 ay oldu , kafesi evi olduğunu biliyor ama bana olan bağlılığından gidemiyor. ben yokken eşim olunca kafesine girip takılıyor. Muhabbet değil de Kumru gibi maşallah yapışık bir şekilde yanımda sürekli :) çıkarmama cezası verip güven kaybetsin de istemiyorum . Değişik taktikler kullananlar var , belki sizin de önerebileceğiniz bir yöntem vardır diye merak ettim.

TG SPAA

Paylaşımcı
Kafes nasıl bir şey? Aşırı küçük ve yuvarlak bir kafes değildir umarım.

Mındık

Yeni Üye
45*35 geniş tavanlı. Kafesle alakalı bir konu değil zaten. Eğitimi ile alakalı bir problem.

Üst Alt