• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumdaki problem

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Bakın kabarmalari iyi değil ya yetersiz beslenme var yani ac kalıyorlar yada bir hastalık söz konusu bu genetik veya kronik olabilir öğürme kursağıni genişletmek için diyorsunuz lakin bu şekilde kabarık durarak değil ve yukarda dışkıda hoşuma gitmedi havalar soğuk da evde mi soğuk?
Şehmus beye tamamen katılıyorum. kışın en soğuk günlerinde 10-12 derecede sağlıklı şekilde üretim yapıyorum. Siz bize öğürme hareketini mutlaka yollayın. Bu sırada gerwit ve entrobac siparişi verelim. Ben size yazı yazarken msjınızı yazmışsınız. Sıcak ve soğuk anlarda kaç derecelik bir fark var? 5 dereceden fazlaysa sıkıntı. Kuşlar istikrarlı soğuktan değil, bir sıcal bir soğuktan hasta olurlar. 5 dereceden fazla fark varsa ya odanın kaloriferini açın ya da kuşları ısısı değişmeyen odaya alın

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hayır aç filan kalmıyorlar her odaya girdiğimde ikisi de yemlikte oluyorlar. Yetersiz beslenme kesinlikle söz konusu değil. Maviş'in dışkısında evet bir tuhaflık var. Sulu ve sarı yapmaya başladı. Dal darıyı iki gündür biraz fazla yiyor galiba ondan. Dal darı ishal yapar mı bilmiyorum.

Evet ev soğuk oluyor sabahları kabarık duruyor ve birbirlerine yapışık oluyorlar. Çünkü sabahları kalorifer yanmıyor. Gece herkes evde olunca yakıyoruz ev ancak o zaman ısınıyor. Bizim bulunduğumuz oda ayrı, kuşların odası ayrı yerde olduğu için kaloriferi tasarruflu kullanmamız gerekiyor. Gece de uyudukları için kabarık oluyorlar.
Bu şekilde sürekli ısı değişimi kuşları telef eder daldari ishal yapmaz aksine ishali alır kızıl daldari 👍 yemlikte oldukları yem kırıyorlar demek değildir belki kırar gibi yapar

htchaticeonem9

Aktif Üye
Şehmus beye tamamen katılıyorum. kışın en soğuk günlerinde 10-12 derecede sağlıklı şekilde üretim yapıyorum. Siz bize öğürme hareketini mutlaka yollayın. Bu sırada gerwit ve entrobac siparişi verelim. Ben size yazı yazarken msjınızı yazmışsınız. Sıcak ve soğuk anlarda kaç derecelik bir fark var? 5 dereceden fazlaysa sıkıntı. Kuşlar istikrarlı soğuktan değil, bir sıcal bir soğuktan hasta olurlar. 5 dereceden fazla fark varsa ya odanın kaloriferini açın ya da kuşları ısısı değişmeyen odaya alın
İki tane vitaminim vardı bunlar işe yarar mı acaba? Derece farkını bilmiyorum ama çok da bir sıcaklık değişimi olmuyor. Ben odaya sık sık girip çıkıyorum ve kalorifer yanmıyorken bile üşümüyorum. Çünkü kuşları tuttuğumuz oda genellikle ılık oluyor kaloriferle en fazla 2-3 derece fark oluyordur sanırım.

htchaticeonem9

Aktif Üye
Bu şekilde sürekli ısı değişimi kuşları telef eder daldari ishal yapmaz aksine ishali alır kızıl daldari 👍 yemlikte oldukları yem kırıyorlar demek değildir belki kırar gibi yapar
Hayır ben görüyorum yem yediklerini. Odaya girip izliyorum onları. Eminim.

Neyse ki buralar ısınmaya başladı malum yaz geliyor. Artık eskisi kadar soğuk olmuyor oda. Bizim de yapacağımız bir şey yok en sıcak ve uygun oda kuşların bulunduğu oda. Akşam herkes eve geldiğinde iki odanın da kaloriferini yakıyoruz. Sabah-akşam iki odanın yanması bizim imkanımızı aşıyor maalesef.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
İshal için ne yapabilirim peki? Sebze/meyve öneriniz var mı?
Kusura bakmayın, çok özür diliyorum ama çok yordunuz bizi. 3 sayfalık konuşmadan net bir şey çıkaramıyoruz. Dışkı bozuk, entrobac, gerwit sipariş edelim dedim bir kaç kere ama sipariş ettiğinizi söylemediniz. Ayrıca kusma işini çözemedik. Valla 150-180 civarı kuşum var, öyle sindirimini rahatlatmak için kusan yok bende. Kursak mantarı mı crd mi bir türlü net cevap alamadığımız için teşhis de koyamadık. Ama entrobac la başlayalım. Probiyotik. 3 gün boyunca, şişe suya, yarım suluğa mercimek tanesi kadar. Başka bir katkı vermiyoruz. 4.gün dışkıları görelim lütfen. O elinizdeki vitaminler de maalesef hiçbir işe yaramaz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
@htchaticeonem9 her dediğimize muhalefet oldunuz kuşunuzun bişeyi yoksa ne diye konu açıp duruyorsunuz lütfen forumu oyalamayin şimdi baktım modlar tarafından 5 uyar almışsınız sizi uzaklaştırmak zorundayım konu kilit 👍

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt