• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumdaki problem

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

htchaticeonem9

Aktif Üye
Açıkçası dışkılar bana çok iyi gelmedi. Gerçi temiz peçeteye daha sağlıklı yorum yapılırdı ama tahta tünekteki diskilar çok iyi durmuyor. Kilodan o sesi cikarabilir demişsiniz ama ben kilodan dolayı o sesi çıkardığını düşünmüyorum. Kuşunuz kaç gram acaba tarttiniz mi. Çünkü cinsinden dolayı şişman durur ama kilosu normaldir. Eğer aynı bu sesi gün içinde sürekli çıkarıyorsa solunum problemi olabilir. Ama siz bence başka kuşun değilde hasta olduğundan şüphelendiğiniz kuşunuzun videosunu eklerseniz daha iyi olur. Yine de hocalarımız gördüğünde değerlendirmelerini sunarlar size 🖐🏻
Tamam İnşallah birkaç saat içinde beyaz peçete serip dışkıların fotoğrafını paylaşacağım.

rilish26

Müdavim
Gün içinde böyle uyuyor mu? Böyle uyuması iyi değil benim kuşun hastalık göstergesi hareketsetsizlik ve uyku oldu direkt veterinere koştum

htchaticeonem9

Aktif Üye

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhabalar tekrarsan. Yemesi içmesi nasıl? Kusması var mı? Dışkı çevresinde bir kaç öbekleşmiş tohum gördüm ama yemlikten mi düşmüş yoksa kabuğu çıkarılıp öbekleşmiş yem şeklinde mi (kusulmuş)? Bu arada videodaki kuyruk oynaması normal bir durum. Kuyrukta o kadar oynama olabilir. Ama üstteki sorularıma cevap lütfen

htchaticeonem9

Aktif Üye
Merhabalar tekrarsan. Yemesi içmesi nasıl? Kusması var mı? Dışkı çevresinde bir kaç öbekleşmiş tohum gördüm ama yemlikten mi düşmüş yoksa kabuğu çıkarılıp öbekleşmiş yem şeklinde mi (kusulmuş)? Bu arada videodaki kuyruk oynaması normal bir durum. Kuyrukta o kadar oynama olabilir. Ama üstteki sorularıma cevap lütfen
Yok sadece 1 ay önce 1 kere kusmuştu ama sonra geçmişti. Muhtemelen kur kusmasıydı. Yeme içmesine gelecek olursak, suyunu normal içiyor. Yem çok yiyor. Bazen öğürür gibi kafasını aşağı yukarı hareket ettiriyor ama kusmuyor. Bence çok yediği için kursağını rahatlatmaya çalışıyor bilemiyorum 🤔 Gördüğünüz tohumlar ise Maviş'in yaptığı şımarıklıktan ibaret. :) Çünkü Maviş son birkaç gündür yemliğin içine kafasını sokup eşeliyor ve yemleri aşağı atıyor. Hatta oda, kafes ve kafesin bulunduğu masa her girdiğimde yemle dolu oluyor. Menekşe Maviş'in önüne geçip yemleri aşağı atmasını önlemeye çalışıyor ama Maviş onu gagalayıp uzaklaştırıyor:/ Böyle karışık bir durum işte 🙃

htchaticeonem9

Aktif Üye
Beni tedirgin eden şu videodaki gibi ötmesi ve öterken kuyruğunun normalden fazla hareket etmesi. Başka bir kuşun videosu ama hareketleri, sesi aynı.

htchaticeonem9

Aktif Üye
Beni tedirgin eden şu videodaki gibi ötmesi ve öterken kuyruğunun normalden fazla hareket etmesi.

Ogurur gibi yaptığı hareketini görebilir miyiz 👍 Grit kum tüketiyorlar mı.ahh maviş yaramaz maviş 😅
Evet grit kum var. Aslında duruyor ama pek o tarafa bakmıyorlar. Öğürür hareketi yaparkenki videosu yok maalesef ama nadir yapıyor hatta bazen Menekşe de yapıyor bunu. Bunun normal bir hareket olduğunu düşünüyorum çünkü kuşlar kursaklarını genişletmek maksadıyla bu hareketi yaparlarmış ve bunlar da çok yediklerine göre yapmaları normal galiba 😀

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ben zaten kendiminkileri de buraya göndermiştim. İzlemediniz galiba 🙄

Linki yine atıyorum:
Kabarma hep öyle mi? Uyuklama zamanimi öyleler? Sindirim zamani o hareketi yaparlar Lakin bunu çok sık yapıyorsa sıkıntı var demektir probiyotik varsa verelim ve sindirim için iki parmak kadar Kara lahana yaprağı verin eğer devam edip ve artırirsa tekrar yazın 👍

htchaticeonem9

Aktif Üye
Kabarma hep öyle mi? Uyuklama zamanimi öyleler? Sindirim zamani o hareketi yaparlar Lakin bunu çok sık yapıyorsa sıkıntı var demektir probiyotik varsa verelim ve sindirim için iki parmak kadar Kara lahana yaprağı verin eğer devam edip ve artırirsa tekrar yazın 👍
Genellikle kabarık duruyor Maviş ve birbirlerine sürekli yapışık duruyorlar nedense. Bugün dışarı saldık yine o kadar boş yer varken gelip yapışık tünediler bir yere 😀 Havalar soğuk galiba ondan kabarıp yan yana duruyorlar. Hatta bazen Maviş Menekşe'nin üstüne çıkıp uyuyor. Görselini de atıyorum.

Öğürme benzeri hareketi çok sık yapmıyorlar dediğim gibi nadir yapıyorlar ikisi de. Kursaklarını genişletmek maksadıyla yapıyorlar büyük ihtimalle.

htchaticeonem9

Aktif Üye
Genellikle kabarık duruyor Maviş ve birbirlerine sürekli yapışık duruyorlar nedense. Bugün dışarı saldık yine o kadar boş yer varken gelip yapışık tünediler bir yere 😀 Havalar soğuk galiba ondan kabarıp yan yana duruyorlar. Hatta bazen Maviş Menekşe'nin üstüne çıkıp uyuyor. Görselini de atıyorum.

Öğürme benzeri hareketi çok sık yapmıyorlar dediğim gibi nadir yapıyorlar ikisi de. Kursaklarını genişletmek maksadıyla yapıyorlar büyük ihtimalle.
Ya da belki de kilosundan bana kabarık duruyor gibi geliyor çünkü Maviş fazla kilolu bir kuş. Çok yem yediği için şişmanladı dombuk dombuk oldu. 😄

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici

Bakın kabarmalari iyi değil ya yetersiz beslenme var yani ac kalıyorlar yada bir hastalık söz konusu bu genetik veya kronik olabilir öğürme kursağıni genişletmek için diyorsunuz lakin bu şekilde kabarık durarak değil ve yukarda dışkıda hoşuma gitmedi havalar soğuk da evde mi soğuk?

htchaticeonem9

Aktif Üye
Bakın kabarmalari iyi değil ya yetersiz beslenme var yani ac kalıyorlar yada bir hastalık söz konusu bu genetik veya kronik olabilir öğürme kursağıni genişletmek için diyorsunuz lakin bu şekilde kabarık durarak değil ve yukarda dışkıda hoşuma gitmedi havalar soğuk da evde mi soğuk?
Hayır aç filan kalmıyorlar her odaya girdiğimde ikisi de yemlikte oluyorlar. Yetersiz beslenme kesinlikle söz konusu değil. Maviş'in dışkısında evet bir tuhaflık var. Sulu ve sarı yapmaya başladı. Dal darıyı iki gündür biraz fazla yiyor galiba ondan. Dal darı ishal yapar mı bilmiyorum.

Evet ev soğuk oluyor sabahları kabarık duruyor ve birbirlerine yapışık oluyorlar. Çünkü sabahları kalorifer yanmıyor. Gece herkes evde olunca yakıyoruz ev ancak o zaman ısınıyor. Bizim bulunduğumuz oda ayrı, kuşların odası ayrı yerde olduğu için kaloriferi tasarruflu kullanmamız gerekiyor. Gece de uyudukları için kabarık oluyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt