• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumdaki problem

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

htchaticeonem9

Aktif Üye
Muhabbet kuşum Maviş şişman bir kuş. Kilosunu bilmiyorum ama şişman olduğu çok belli oluyor. Genellikle uyurken vik vik diye ses çıkartıyor. Hatta buraya daha önce sormuştum bu konuyu. Ama ilkin fazla olmadığı için geçti zannederek fazla dikkate almamıştım. Ancak artık her gün böyle ses çıkarmaya başladı. Sesin nasıl olduğunu anlamanız için eski videosunu da koyuyorum. Videodaki sesi yapmaya devam ediyor. Üstelik nefes alırken kuyruğu da hareket etmeye başladı. İkinci videoda o kadar kuyruğunda hareketlilik yok ama bazen kuyruk sekmesinden şüphelenecek kadar kuyruğu aşağı-yukarı sekiyor. Halbuki öteki kuşum Menekşe'nin kuyruğu sabit duruyor, hiç kıpırdamıyor. Solunum probleminden şüpheleniyorum. Böyle bir sorunu varsa ilacı var mı? Nasıl ve ne kullanmalıyım?

rilish26

Müdavim
Sürekli böyle olmaları iyi değil bildiğim kadarıyla ayrıca tüneklerde ve oyuncakta baya bir dışkı var ben 1 tane olunca bile hemen temizliyorum temas etmese daha iyi benim önerim veteriner görmesi ama tabii başka bir çözüm önericek olursa da uygulayabilirsiniz.

htchaticeonem9

Aktif Üye
Sürekli böyle olmaları iyi değil bildiğim kadarıyla ayrıca tüneklerde ve oyuncakta baya bir dışkı var ben 1 tane olunca bile hemen temizliyorum temas etmese daha iyi benim önerim veteriner görmesi ama tabii başka bir çözüm önericek olursa da uygulayabilirsiniz.
Haklısınız ama dakika başı kirletiyorlar. Ben haftalık olarak temizliyorum kafesi oyuncaklarıyla, tünekleriyle beraber ama anında batırıyorlar. Zaten her yere yem dökmüşler. Onları temizlemek için dolayısıyla kafesi de temizlemeye çalışıyorum.

Umarım ilaçla vs tedavi edilebilecek bir şeydir. @The Search @Seda. @Kübra Ö. yardımcı olabilir misiniz?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Muhabbet kuşum Maviş şişman bir kuş. Kilosunu bilmiyorum ama şişman olduğu çok belli oluyor. Genellikle uyurken vik vik diye ses çıkartıyor. Hatta buraya daha önce sormuştum bu konuyu. Ama ilkin fazla olmadığı için geçti zannederek fazla dikkate almamıştım. Ancak artık her gün böyle ses çıkarmaya başladı. Sesin nasıl olduğunu anlamanız için eski videosunu da koyuyorum. Videodaki sesi yapmaya devam ediyor. Üstelik nefes alırken kuyruğu da hareket etmeye başladı. İkinci videoda o kadar kuyruğunda hareketlilik yok ama bazen kuyruk sekmesinden şüphelenecek kadar kuyruğu aşağı-yukarı sekiyor. Halbuki öteki kuşum Menekşe'nin kuyruğu sabit duruyor, hiç kıpırdamıyor. Solunum probleminden şüpheleniyorum. Böyle bir sorunu varsa ilacı var mı? Nasıl ve ne kullanmalıyım?

Nefes alırken ağız açma kapama yada hırıltı tarzı bir ses var mı. Ama ben herhangi bir kuyruk sekmesi göremedim. Peki minik dostlarınız her zaman böyle durgun ve kabarıklar mı yoksa uyku modunda oldukları için mi boyleler . Ama siz temiz beyaz peçeteye en güncel dışkı fotosu ekler misiniz.

htchaticeonem9

Aktif Üye
Nefes alırken ağız açma kapama yada hırıltı tarzı bir ses var mı. Ama ben herhangi bir kuyruk sekmesi göremedim. Peki minik dostlarınız her zaman böyle durgun ve kabarıklar mı yoksa uyku modunda oldukları için mi boyleler . Ama siz temiz beyaz peçeteye en güncel dışkı fotosu ekler misiniz.
Menekşe'nin bir sorunu yok. Maviş'le karşılaştırdığımızda Maviş'in kuyruğu nefes alırken daha fazla hareket ediyor. Bu nedenle Maviş'in solunum problemi olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Nefes alırken ağzı açıp kapama yok, sadece kafes içinde uçup fazla efor sarfettiklerinde ikisi de yapıyorlar bunu. Dediğim gibi videoda fazla kuyruğu hareket etmiyor ama bazen kuyruk sekmesinden şüphelenecek kadar kuyruğu aşağı-yukarı hareket ediyor. Bu sırada da vik vik ses çıkarıyor. Böyle olduğunda videosunu çekeyim hatta.

Hep durgun değil Maviş'im, ama tüylerini genellikle kabartıyor 🤔 Buralarda hava soğuk ondandır belki de. Bana bugün ekstra daha hareketliler gibi geldi.

Dışkı resmini en kısa sürede eklemeye çalışacağım.

htchaticeonem9

Aktif Üye
Çekebildiklerim bunlar

htchaticeonem9

Aktif Üye
Bu şekilde değilde temiz beyaz peçeteye dışkı fotosu atarsanız daha iyi olur. Birde yakalayamadığınız kuyruk sekmesi ve vik vik cikan sesin videosunu da rica edelim.
Peçeteye mümkün değil maalesef çünkü henüz alışmadığı için benden kaçıyor maviş keretası. ☺ Bu yüzden de altına peçete tutamıyorum. Onun yerine ben vikviklediğinde videosunu ekleyim

Son düzenleme:

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Peçeteye mümkün değil maalesef çünkü henüz alışmadığı için benden kaçıyor maviş keretası. ☺ Bu yüzden de altına peçete tutamıyorum. Onun yerine ben vikviklediğinde videosunu ekleyim
Kafesin altına düz beyaz bir kağıt yerleştirir misiniz? A4 defter sayfası gibi. Bir kaç birikmiş dışkı görelim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Neden mümkün değil ki🤔 altta ızgara var ve onun altında gazete var siz gazeteyi çıkarıp yerine kağıt havlu veya A4 kağıdı koyacaksınız dışkı yapinca resim çekip ekleyeceksiniz👍yani kuşun popo altına peçete tutun demiyoruz yanlış anlaşılma var sanırım 😊

htchaticeonem9

Aktif Üye
Neden mümkün değil ki🤔 altta ızgara var ve onun altında gazete var siz gazeteyi çıkarıp yerine kağıt havlu veya A4 kağıdı koyacaksınız dışkı yapinca resim çekip ekleyeceksiniz👍yani kuşun popo altına peçete tutun demiyoruz yanlış anlaşılma var sanırım 😊
Tamam bugün çekmeye çalışacağım 🙃

htchaticeonem9

Aktif Üye
Dışkıları normal aslında her zamanki gibi. Yine de çektim.
Kafesin altına düz beyaz bir kağıt yerleştirir misiniz? A4 defter sayfası gibi. Bir kaç birikmiş dışkı görelim

mberkinizm

Aktif Üye

öncelikle maşallah konudan bağımsız kusura bakmayın doblocu enişteler gibi olmuş kuş çok tatlı

Lokum_0

Yeni Üye

Merhaba çok bi bilgi sahibi olmasamda bende yorumumu yapayım , öncelikle benim kuşumda eskiden böyleydi hatta daha fazla vik vik sesi çıkarıyordu, iyi bir veterinere götürduk ve alerji olduğunu söyledi verdiği ilaçlar sayesinde 1 haftada iyleşti kuşum. Ortamdaki tozdan dolayı alerji oluyorlarmış ve akciğerinin üst kısmına bu tozlar yapışıyormuş.Kırmızı ve kahverengi darı kullanmamamı ve yemi için ak darı kullanmamızı söyledi birde grit kum aldırdı. İlaç olarak Baytrıl vitaform ve antihistamin kullandık. Senin kuşun içinde aynısı geçerlimi bilemem ama biz tedavi sürecinde hergün kafes ve tünekleri silip bulunduğu odayıda hergün temizledik. En iyisi bi veterinere götürün

htchaticeonem9

Aktif Üye
Merhaba çok bi bilgi sahibi olmasamda bende yorumumu yapayım , öncelikle benim kuşumda eskiden böyleydi hatta daha fazla vik vik sesi çıkarıyordu, iyi bir veterinere götürduk ve alerji olduğunu söyledi verdiği ilaçlar sayesinde 1 haftada iyleşti kuşum. Ortamdaki tozdan dolayı alerji oluyorlarmış ve akciğerinin üst kısmına bu tozlar yapışıyormuş.Kırmızı ve kahverengi darı kullanmamamı ve yemi için ak darı kullanmamızı söyledi birde grit kum aldırdı. İlaç olarak Baytrıl vitaform ve antihistamin kullandık. Senin kuşun içinde aynısı geçerlimi bilemem ama biz tedavi sürecinde hergün kafes ve tünekleri silip bulunduğu odayıda hergün temizledik. En iyisi bi veterinere götürün
Veteriner de paralı ya ondan dolayı gitsem mi gitmesem mi emin olamadım 🤦🏻‍♀️ Bazıları bi muayene için çok para alıyor. Annem bir şeyi yoktur onun şişman ondan öyle ses çıkarıyor. Hasta olsa yem yemez, dışkısı da anormal olur dedi. Ben uçurmayı düşünüyorum bol bol şişmanlığından kaynaklanıyorsa zayıflasın diye.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Açıkçası dışkılar bana çok iyi gelmedi. Gerçi temiz peçeteye daha sağlıklı yorum yapılırdı ama tahta tünekteki diskilar çok iyi durmuyor. Kilodan o sesi cikarabilir demişsiniz ama ben kilodan dolayı o sesi çıkardığını düşünmüyorum. Kuşunuz kaç gram acaba tarttiniz mi. Çünkü cinsinden dolayı şişman durur ama kilosu normaldir. Eğer aynı bu sesi gün içinde sürekli çıkarıyorsa solunum problemi olabilir. Ama siz bence başka kuşun değilde hasta olduğundan şüphelendiğiniz kuşunuzun videosunu eklerseniz daha iyi olur. Yine de hocalarımız gördüğünde değerlendirmelerini sunarlar size 🖐🏻

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhabalar,
Sizden kafesin altına beyaz bir kağıt sermenizi ve biriken dışkıların resimlerini eklemenizi, bir de kuşunuzun şu anki durumunu gösteren video eklemenizi istemiştik. Dışkıyı kağıtta istememizin sebebi,.dışkıyı oluşturan 3 unsura bakmak; katı kıskm, ürat, idrar. Ama nedense ısrarla tavsiyemize uymuyorsunuz. Tünekteki dışkının sıvı kısmı akmış, ne olduğu belli değil. Veterinerlerin test, tahlil, röntgenlerle koyduğu teşhisleri, resim ve videolara bakarak koymaya ve sizi yönlendirmeye çalışıyoruz. Yanlış teşhis ya da ilaç kuşu direkt öldürebilir. Ayrıca tüm boş zamanlarımızdan çalarak, ailemize ayıracağımız zamanı size yardımcı olmaya çalışarak, minik canlar iyi olsun diye çabalayarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.
Lütfen beyaz bir kağıda birikmiş dışkı ve kuşun şu anki durumunu gösteren videosunu ekleyiniz.

htchaticeonem9

Aktif Üye
Merhabalar,
Sizden kafesin altına beyaz bir kağıt sermenizi ve biriken dışkıların resimlerini eklemenizi, bir de kuşunuzun şu anki durumunu gösteren video eklemenizi istemiştik. Dışkıyı kağıtta istememizin sebebi,.dışkıyı oluşturan 3 unsura bakmak; katı kıskm, ürat, idrar. Ama nedense ısrarla tavsiyemize uymuyorsunuz. Tünekteki dışkının sıvı kısmı akmış, ne olduğu belli değil. Veterinerlerin test, tahlil, röntgenlerle koyduğu teşhisleri, resim ve videolara bakarak koymaya ve sizi yönlendirmeye çalışıyoruz. Yanlış teşhis ya da ilaç kuşu direkt öldürebilir. Ayrıca tüm boş zamanlarımızdan çalarak, ailemize ayıracağımız zamanı size yardımcı olmaya çalışarak, minik canlar iyi olsun diye çabalayarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.
Lütfen beyaz bir kağıda birikmiş dışkı ve kuşun şu anki durumunu gösteren videosunu ekleyiniz.
Tamam kusura bakmayın sizi meşgul ediyorum. İnşallah en kısa sürede beyaz peçete serip fotoğraf eklemeye çalışacağım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...