• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet Kuşumda Solunum Zorluğu ve Vik Vik ses

bayramb

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Nefes alırken vik vik ses çıkarıyor. Kuyuruğu nefes alırken aşağı yukarı hareket ediyor.
Hastalık Belirti Tarihi
29 Tem 2026
Merhaba,

Benim 2 3 yaşlarında dişi bir muhabbet kuşum var. Kafesten hiç çıkmadığı (kendi çıkmıyor, zorla da çıkartmıyorum kalp krizi geçirmemesi için) için çok kilolu. Birkaç gündür nefes alırken vik vik ses çıkarttığını ve tüylerini kabarttığını fark ettim. Kuyuruğu nefes alırken aşağı yukarı hareket ediyor. Sanırım ishal de olmuş. Cenaze sebebiyle veterinere henüz götüremedim. Aynı kafeste yavru erkek kuşum da var. Onu çıkartım bulaşıcı bir hastalıksa bulaşmaması için. Benzer başka konudan aldığım fikire kekik suyu yapacağım. Şu an yapabileceğim başka bir şey var mı? Lütfen yardımcı olur musunuz çok teşekkür ederim.

Sevgiler
signal-2026-08-02-165700.jpeg.Ekli dosyayı görüntüle 107795IMG_9488.jpg

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba,

Benim 2 3 yaşlarında dişi bir muhabbet kuşum var. Kafesten hiç çıkmadığı (kendi çıkmıyor, zorla da çıkartmıyorum kalp krizi geçirmemesi için) için çok kilolu. Birkaç gündür nefes alırken vik vik ses çıkarttığını ve tüylerini kabarttığını fark ettim. Kuyuruğu nefes alırken aşağı yukarı hareket ediyor. Sanırım ishal de olmuş. Cenaze sebebiyle veterinere henüz götüremedim. Aynı kafeste yavru erkek kuşum da var. Onu çıkartım bulaşıcı bir hastalıksa bulaşmaması için. Benzer başka konudan aldığım fikire kekik suyu yapacağım. Şu an yapabileceğim başka bir şey var mı? Lütfen yardımcı olur musunuz çok teşekkür ederim.

Sevgiler
Ekli dosyayı görüntüle 107797.Ekli dosyayı görüntüle 107795Ekli dosyayı görüntüle 107796
Merhaba öncelikle başınız sağ olsun 🤲
Bakteri sebepli üst solunum yolu enfeksiyonu olabilir
Yem yemiyor ise el besleme maması ile besleyin aç kalmasın
İdrar dışkı formu iyi gözükmüyor

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba geçmiş olsun mutlaka Kanatlı Uzmanının Gormesı Lazım. Bakteriyel Problemı Olabilir. Solunum Problemi İcin Zaten Antibiyotik Kullanmanız Gerekecek. İhtimal Etmeyın Lütfen.

Üst Alt