• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumda karaciğer hastalığı genetik olur mu

AybarsK

Paylaşımcı
dört adet yavru muhabbet kuşum iki ay önce dünyaya geldi bu dördünden bir tanesini bi sevdiğim ablaya vermiştim bugün o kuş karaciğer hastalığı yüzünden ölmüş veteriner genetik olabileceğini söylemiş böyle bi durumda geri kalan üç yavrumda da karaciğer yetmeziliği olma durumu varmı varsa nasıl anlıyabilirim?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Başınız sağ olsun. Karaciğer rahatsızlığının genetik olduğunu ilk defa duydum. Veteriner kanatlı uzmanı ya da kuşlardan anlayan iyi bir veteriner miymiş?

AybarsK

Paylaşımcı
öbür kuşlarımda olup olmadığını nasıl anlıyabilirim?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hiç karaciğer hastalığının genetik olduğunu hiç duymadım, ama emin olmak isterseniz kanatlı uzmanına danışmanızı öneririm. Kuşlarınızı ve dışkılarını da görebilirsek daha iyi yardımcı olabiliriz. Sadece sizin anlatmanıza göre bişey demek doğru olmaz

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Karaciğer hastalığı olan kuşlarda gagada aşırı uzama, deride ve ayaklarda kararma gözlemlenir. Bunlar en yaygın belirtilerdir. Ben kuşlarınızda karaciğer ile alakalı bir sorun olduğunu düşünmüyorum yalnız dışkılar arasında sadece beyaz olanlar mı var yoksa fotoğraftan dolayı mı o şekilde çıkmış 🤔

AybarsK

Paylaşımcı
Fotoğraftan dolayı beyaz çıkmış bazıları