• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumda deri enfeksiyonu

ceren.96

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Deri enfeksiyonu
Kullanılan İlaç
Terramicn deri kremi
Muhabbet kuşumda 4 gündür farkettim bir durum var.Baş kısmında derisinde önce dökülme ve sonrada deri enfeksiyonu oluştu. Veterinere götürdüm terramicyn krem sürün 20 günden aşağı iyileşmez dedi. Başka önerisi olan varmı değerli arkadaşlarım çok üzülüyorum. Yeme içmesinde sıkıntı yok.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Sizin konunuzu hatırlıyorum. Fakat terramycin merheminin bu yaraya yeterli olacağını sanmıyorum. Yine son söz etiketlenen hocalarimizda. Çok geçmiş olsun 🙏🏻

Mert.

Eski Forumcu
Evt bende hatırlıyorum bu konuyu ben termicen ise yarayacagini düşünmüyorum bence siz kanatlı uzmanına başvurunuz Kanatlı Uzmanı burdan bakabilirsiniz isterseniz

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Muhabbet kuşumda 4 gündür farkettim bir durum var.Baş kısmında derisinde önce dökülme ve sonrada deri enfeksiyonu oluştu. Veterinere götürdüm terramicyn krem sürün 20 günden aşağı iyileşmez dedi. Başka önerisi olan varmı değerli arkadaşlarım çok üzülüyorum. Yeme içmesinde sıkıntı yok.
Merhabalar, konunun evvelini bilmiyorum ama tüyler dökülüp deride tip değişmesi olduysa, ben deri mantarına benzertim bunu. Çaresi de 10 gün kadar trosyd mantar kremini akşamları sürüp ışıkları öyle kapatmak. Böylece orayı kaşıyamayacak ve ilaçlı şekilde uyuyacak. Ama dediğim gibi konunun öncesini bilmiyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Bu kuşun işi çok arkadaşlara katılıyorum 👍 bir kremle enfeksiyon düzelmez kuşun ben tünekte kısa bir videosunu görebilirmiyim nedir neye benziyor kilosu iştahı ne durumda ne yiyor ne içiyor bizim sağlıklı yorum yapmamız için bunları bilmemiz gerekir veteriner muayene ettiği halde kremi verip yollamışken bizden bu fotoğrafa yorum yapmamızı beklemeyin iç hastalık olduğunu düşünüyorum

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
@ceren.96 diğer konunuzu buldum. İlk tüy dökülmesi ile başladı demişsiniz. Anlattıklarınıza istinaden deri mantarı diyorum ben. Gaga çevresi ve ayakları da komtrol edin. Saçaklı, pütürlü, kanamalı, soyulmuş görünüm var mı? Kafasını ayaklarıyla kaşır kuşlar. Mantarsa ayaklarda da olabilir, gaga çevresi ve popoda da. Antibiyotikli merhem işe yaramadıysa, trosyd kremi deneyebilirsiniz. Göz çevresi ve kulakta bile mantar gördüm ben. Belirtiler tüy dökülmesi ile başlar. Bölgede kabartı, şişlikler ve kanamalı bölgeler oluşur kaşıma sonucu. 10 günlük gece trosyd krem uygulanabilir

Üst Alt