• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşumda 1 aydır düzelmeyen sümüksü, idrar gibi dışkılama

Bahar Y.

Müdavim
Hayır probiyotikli değil sedachol olan sudan çok içtiler ikisi de. Az önce maydanoz vermek istediğimde kustu mavi olan kuş. Giderek gözümün önünde daha da kötüleşiyor ve veteriner cevap vermiyor…
Kendi fikrim, ilaç kullanan kuş kafesten çıkarılmamalı, yanında başka kuş olmamalı, gaga taşı kalamar kemiği, kum, mineral blok gibi kafes ürünleri çıkarılmalı, sadece temel ihtiyaçlar kalmalı tedaviye öyle devam edilmeli, kuşun özgürlüğünü kısıtlamalısınız bu süreçte kendi iyiliği için

AB2EK

Yeni Üye
Belki bir anlamı vardır. Böyle kambur duruyor arkadaşlar. Arada hareketleniyor. Tünek vs değiştiriyor. Sonra tekrar tüylerini kabartıp uyuklamaya başlıyor. Bazen kafasını tüylerinin arasına sokup uyukluyor. Maydanozu kusması beni korkuttu. İlk kez salyalı bir şekilde kustuğunu görüyorum. Ama maydanozdan önce sabah yumurta sarısı yediğinde bir şey olmadı. Onu da çok az yedi. Şu an sularında hiçbir şey yok saf su koydum. Onu da içti ikisi de. Bir şeyden zehirlenmiş olabilirler mi?

Ekli dosyayı görüntüle 10633

AB2EK

Yeni Üye
Kendi fikrim, ilaç kullanan kuş kafesten çıkarılmamalı, yanında başka kuş olmamalı, gaga taşı kalamar kemiği, kum, mineral blok gibi kafes ürünleri çıkarılmalı, sadece temel ihtiyaçlar kalmalı tedaviye öyle devam edilmeli, kuşun özgürlüğünü kısıtlamalısınız bu süreçte kendi iyiliği için
Sarı yani kabız olan kuştan mı bahsediyorsunuz? O neredeyse sadece kumla besleniyor. Kumun içerisinde bir miktar da kömür var. Yeşillik vermesem ya da mavi kuş bir şey yemeseydi bugüne kadar hiçbir şey yemeye gönlü yok. Bugün mavi olan kuş keyifsiz olduğu için o da pek yemedi. Yani kendi kendine sadece kum yiyor gibi bir şey. Yine de çıkarayım mı kumu?

Bahar Y.

Müdavim
Sarı yani kabız olan kuştan mı bahsediyorsunuz? O neredeyse sadece kumla besleniyor. Kumun içerisinde bir miktar da kömür var. Yeşillik vermesem ya da mavi kuş bir şey yemeseydi bugüne kadar hiçbir şey yemeye gönlü yok. Bugün mavi olan kuş keyifsiz olduğu için o da pek yemedi. Yani kendi kendine sadece kum yiyor gibi bir şey. Yine de çıkarayım mı kumu?
Saydığım ürünler ilaçların etkisini azaltıyor o yüzden söylemiştim, el beslemesi yapmayı biliyor musunuz?

AB2EK

Yeni Üye
Saydığım ürünler ilaçların etkisini azaltıyor o yüzden söylemiştim, el beslemesi yapmayı biliyor musunuz?
El beslemesi hiç yapmadım. Şırınga ile veremesem de damlalık yardımıyla veterinerin kabızlık için verdiği şurubu vermişliğim var. Damlalık yardımıyla besleme de yapabilir miyim? Sıvı mı olacak bahsettiğiniz şey? Kabız olan çok fazla kum ve kömür yiyor bu arada. Kum kabını kaldırmak konusunda kararsızım. Sindirim ile ilgili sıkıntısı var sanırım. Ama bu kadar yemesi normal değil kabızlığa sıkıntı olur diyorsanız kaldırayım.

EnesGenç

Eski Forumcu
Kuşunuza haşlanmış patates verin

mona rıza

Yeni Üye
ilk verilen sarı ilaç vitaform pek fayda etmez.

ikincisi cesamolin bağırsak antiseptiğidir geçici rahatlatır.

kuşun durumu kötüleşiyor fazla vakit yok sizin güçlü bir sistemik ürün kullanmanız lazım. tavsiyem veterinerden enrofloksasin ya da sülfadiazin + trimetoprim etken maddeli antibiyotik isteyin

Ondercltp

Aktif Üye
ilk verilen sarı ilaç vitaform pek fayda etmez.

ikincisi cesamolin bağırsak antiseptiğidir geçici rahatlatır.

kuşun durumu kötüleşiyor fazla vakit yok sizin güçlü bir sistemik ürün kullanmanız lazım. tavsiyem veterinerden enrofloksasin ya da sülfadiazin + trimetoprim etken maddeli antibiyotik isteyin
Bu etken maddeli bildiğiniz bir antibiyotik var mı ? İnternetten araştırmalarımda net bir sonuç elde edemedim. Farklı etken maddelerle karışmış halleri var. Hangisi muhabbet kuşuna iyi gelir bilemedim.

Üst Alt