• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kusum yürüyemiyor, ve vücudunu kaldıramıyor

cerencoruk

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Yürüyememe dengede duramama
Hastalık Belirti Tarihi
27 Mar 2025
Kullanılan İlaç
Antibiyotik, ağrı kesici
Lütfen yardim edin, dün dişi muhabbet kuşumu kafesten disari cikartmistim, eşi de kendiside kolumdaydi, 2 ay önce malesef kanadını duvara çarptı ve ucamamaya basladı, dünde ne olduğunu anlamadim ama bi anda sol ayagini oynatamamaya hatta vücudu kaldıramamaya basladı, veterinere götürdük fakat ayağı kırılmış olabilir ama röntgen çekmeden anlayamayiz dedi, bende lise öğrencisi olduğum için malesef o kadar bütçem yoktu ordaki veterinerlerde fiyatta yardimci oldular, veteriner antibiyotik ve ağrı kesici verdi ve kafesin tabanini ona uygun hazirlayin dedi. Dediğini yaptim fakat kafesde durmak istemiyordu ve çok haraket etmeye calisiyordu ve haraket edincede kanatlarını açıyor denge saglamaya calisiyordu ama dediğim gibi vücudunun arkası sanki tutmuyor, sağlam ayağını bile kullanamiyor, suan onun yumurtlaması için eskiden aldığım bir folluğun tabanına bi kaç bez parçası koydum ve suan uyuyo olmalı, veterinerin verdiği ilaçları gagasına 1 damla damlattim haşlanmış yumurta ile belsedim biraz avucumun içine yem döktüm biraz yedi ama sonra bıraktı yanındaki eşi de onu besliyor kursagi dolu suan, ama kusumu kaybetmekten korkuyorum en azından acı cekmemesi ve daha hızlı iyilesmesi için ne yapabilirim? B vitamini kullanmalı miyim? Yalvarıyorum en kisa sürede yardımcı olun..

cerencoruk

Yeni Üye
Videoyu yuklemeye çalışacağım, fakat nasil yapabilirim bilmiyorum ilk defa burda yazı yazıyorum nasil yapabilecegim hakkında bilgi verebilir misiniz? Ayrica diskisini da gosterebilirim, veteriner ilaçları şırınga halinde verdi isimlerini bilmiyorum ne yazikki, ekstra olarak vazelin sürdüm ve nazikçe masaj yaptim onun dışında kuşa kendim birsey vermedim yada yapmadim, röntgeni ne yazikki öğrenci olduğum için bütçem yetmedi ve cektiremedim, diğer ayağı ile parmağımı kavraya biliyor suan ama veterinerin muhtemelen kırık dediği ayağını oynatmiyor ve ayak hafif sallaniyor ve dengede duramıyor.

zeysssbird

Tutkulu
Videoyu yuklemeye çalışacağım, fakat nasil yapabilirim bilmiyorum ilk defa burda yazı yazıyorum nasil yapabilecegim hakkında bilgi verebilir misiniz? Ayrica diskisini da gosterebilirim, veteriner ilaçları şırınga halinde verdi isimlerini bilmiyorum ne yazikki, ekstra olarak vazelin sürdüm ve nazikçe masaj yaptim onun dışında kuşa kendim birsey vermedim yada yapmadim, röntgeni ne yazikki öğrenci olduğum için bütçem yetmedi ve cektiremedim, diğer ayağı ile parmağımı kavraya biliyor suan ama veterinerin muhtemelen kırık dediği ayağını oynatmiyor ve ayak hafif sallaniyor ve dengede duramıyor.
Buraya videoyu yükleyip linki buraya yapıştırın

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ailemize hoşgeldiniz☺İstanbuldaysanız ben yardımcı olurum. Yukarda belirtildiği gibi tünekte video ekler misiniz

cerencoruk

Yeni Üye
Ailemize hoşgeldiniz☺İstanbuldaysanız ben yardımcı olurum. Yukarda belirtildiği gibi tünekte video ekler misiniz
İstanbul Sarıyer ayazaga da oturuyorum, bu kuşu 2 defa ayni veterinere götürdüm ama pek anladilar gibi gelmedi, ailemin parası ile odemek zorunda kaldım 2 sefer de ve 3. Ye izin vermezler malesef zaten bana da umidi kes diyorlar ama ben kesmiyorum.

cerencoruk

Yeni Üye

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye