• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kusum yürüyemiyor, ve vücudunu kaldıramıyor

cerencoruk

Yeni Üye
Ne kadar biliyor musunuz? Yulaf serpin yemine, kızıldarı, aspur bunlardan zaman zaman miktarı kaçırmadan verebilirsiniz.
Kaç gram olduğunu bilmiyorum, veteriner hekim tartmadı ama kilosu iyi dedi? Ama ben elime alinca hem göğüs kemiği belli oluyo hemde zayif olduğu anlasiliyor. yulaf, kızıldari, aspur bunlari ne miktarda verebilirim?

Mert G.

Eski Forumcu
Kaç gram olduğunu bilmiyorum, veteriner hekim tartmadı ama kilosu iyi dedi? Ama ben elime alinca hem göğüs kemiği belli oluyo hemde zayif olduğu anlasiliyor. yulaf, kızıldari, aspur bunlari ne miktarda verebilirim?
Tatlı kasıgıyla verebilir sınız ölçüyle verın

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Aspur ve daldarı kilo almasına yardımcı olur. Aparat ile direkt kursaktan beslemek lazım kolay olması için diğer türlü hem size hem hayvana eziyet ama daldarı varaa koyun olduğu yere.

cerencoruk

Yeni Üye
Aspur ve daldarı kilo almasına yardımcı olur. Aparat ile direkt kursaktan beslemek lazım kolay olması için diğer türlü hem size hem hayvana eziyet ama daldarı varaa koyun olduğu yere.
Kursaktan nasil besleyebilirim? Daha şırınga ile besleyemiyorum kursaktan nasil beslicem? Daldari ve aspur alacagim aspuru marketlerde bulabilir miyim? Nerden alabilirim?

mortsvivants

Eski Forumcu
Kursaktan nasil besleyebilirim? Daha şırınga ile besleyemiyorum kursaktan nasil beslicem? Daldari ve aspur alacagim aspuru marketlerde bulabilir miyim? Nerden alabilirim?
İnternette videolar mevcut ancak bilmeyen birisinin yapması tehlikeli. Daldarı, aspur ve yulafı petshoplarda bulabilirsiniz. Daldarıyı kapalı pakette tercih edin.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Sizin yavrunuzun iyi bir bakıma ihtiyacı var, iyi beslenmesi lazım 🙏🌸 Arkadaşlarımın dediğini mutlaka kullanın 🌸 Bizim forumumuzda sarımsaklı su da kesinlikle önerilmez 🙏

cerencoruk

Yeni Üye
Sizin yavrunuzun iyi bir bakıma ihtiyacı var, iyi beslenmesi lazım 🙏🌸 Arkadaşlarımın dediğini mutlaka kullanın 🌸 Bizim forumumuzda sarımsaklı su da kesinlikle önerilmez 🙏
Ben kusun baldır kısmında birsey fark ettim, kullanamadığı ayağı ile ilgili olabilir mi? Baldir kısmı kırmızı olmus ve şişmiş gibi fotoğraflarda pek anlasilamiyor fakat şöyle gözüküyor

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Eczaneden anestol pomad alın sürün siz 🙏

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İstanbul Sarıyer ayazaga da oturuyorum, bu kuşu 2 defa ayni veterinere götürdüm ama pek anladilar gibi gelmedi, ailemin parası ile odemek zorunda kaldım 2 sefer de ve 3. Ye izin vermezler malesef zaten bana da umidi kes diyorlar ama ben kesmiyorum.
Baldır kısmında kırık olabilir video da hiç bacağını kullanamıyor ayakları geçtim daha derinde bir kırık olduğunu düşünüyorum sol kalça kemiği de olabilir. Röntgene gerek yok bile anlaşılıyor kıpırdatmıyor. Yana yatıyor😔 Bu kuşun hemen Iyileleşmesi mümkün değil bu belki iki ayı bulur sizin ona iyi bir bakım yapmanız lazım yani haftalık takviye programı haricinde günlük bir elle besleme öneririm. Önemli bir husus daha var hareketlerini kısmanız gerek yani kafesin tabana hamster talaşı koyun ve aşağı kısma yem ve su koyun karesinde dursun seveceğiniz zaman çıkarın tekrar kafese koyun. Ancak bu şekilde zamanla iyileşir

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Yine anestol pomad sürün ağrısını alır 🙏🌸

cerencoruk

Yeni Üye
Baldır kısmında kırık olabilir video da hiç bacağını kullanamıyor ayakları geçtim daha derinde bir kırık olduğunu düşünüyorum sol kalça kemiği de olabilir. Röntgene gerek yok bile anlaşılıyor kıpırdatmıyor. Yana yatıyor😔 Bu kuşun hemen Iyileleşmesi mümkün değil bu belki iki ayı bulur sizin ona iyi bir bakım yapmanız lazım yani haftalık takviye programı haricinde günlük bir elle besleme öneririm. Önemli bir husus daha var hareketlerini kısmanız gerek yani kafesin tabana hamster talaşı koyun ve aşağı kısma yem ve su koyun karesinde dursun seveceğiniz zaman çıkarın tekrar kafese koyun. Ancak bu şekilde zamanla iyileşir
Tamamdirr, bisey olursa yine yazabilir miyim? Ekstra kullanin dediğiniz birsey varmi? İlgilendiginiz için herkese çok teşekkür ederim yine çok bilgili ve temiz kalpli insanlarsiniz💗 veterinerin canlı muayene etmesine rağmen anlamadığı seyi anladiniz teşekkür ederim💞💞💞

cerencoruk

Yeni Üye
Ayrica belirli aralıklarla eşini görmesini sağlayabilir miyiz? Çünkü eşini görmezse rahat durmuyor, ben anlıyorum zaten çıkmak ister gibi haraketler ediyorsa ya acıkmıştir yada eşini görmek istiyordur yada sıkılmıştır diye anlıyorum, petshopa şimdi gideceğim kapanmis midir petshoplar?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Ayrica belirli aralıklarla eşini görmesini sağlayabilir miyiz? Çünkü eşini görmezse rahat durmuyor, ben anlıyorum zaten çıkmak ister gibi haraketler ediyorsa ya acıkmıştir yada eşini görmek istiyordur yada sıkılmıştır diye anlıyorum, petshopa şimdi gideceğim kapanmis midir petshoplar?
Kapanmamıştır, anestol pomad da alın ağrısına şişliğine iyi gelir 🙏🌸