• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum uyuz oldu

Simsim35

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Uyuz,kaşıntı
Hastalık Belirti Tarihi
1 Nis 2021
Merhaba,muhabbet kuşumun karaciğerinde büyüme ve bir süredir de uyuzu var.Geçen hafta uyuz tedavisi için veterinerin verdiği karışımı ceresine ve ayaklarına her gün sürmeye başladım fakat bu tedavinin karaciğerindeki büyümenin ilerlettiğini farkedip veteriner doğrultusunda tedaviyi yarıda bıraktık.Şimdi uyuz gözlerine ve hatta tüm vücuduna yayıldı sürekli kaşınıp üzerinden kabuk çıkartıyor çok mutsuz.Ne yapabilirim?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhaba,muhabbet kuşumun karaciğerinde büyüme ve bir süredir de uyuzu var.Geçen hafta uyuz tedavisi için veterinerin verdiği karışımı ceresine ve ayaklarına her gün sürmeye başladım fakat bu tedavinin karaciğerindeki büyümenin ilerlettiğini farkedip veteriner doğrultusunda tedaviyi yarıda bıraktık.Şimdi uyuz gözlerine ve hatta tüm vücuduna yayıldı sürekli kaşınıp üzerinden kabuk çıkartıyor çok mutsuz.Ne yapabilirim?
Hemen bir diyet programına başlayın. Vitamin verin ve yağlı tohumları kusunuzda vermeyin. Özellikle b vitamini komplexi uygulayın. Uyuz dediğiniz şey karaciğer büyümesinden kaynaklı olabilir. Karaciğer yağlanması kusunuzda deri lezyonları olusturabilir

Simsim35

Yeni Üye
Diyet mamaya alıştırmaya çalışıyorum bir kaç gündür.İki aydır karaciğer büyümesi için probiyotik ve takviye gıda kullanıyorum.Uyuzunun karaciğer tespiti yapılana kadar verilen yanlış antibiyotiklerden kaynaklı olduğunu düşünmüştüm.kaşıntısı o kadar şiddetli ki kendine zarar vermesinden tedirginim gözleri kıpkırmızı oldu kaşımaktan

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Diyet mamaya alıştırmaya çalışıyorum bir kaç gündür.İki aydır karaciğer büyümesi için probiyotik ve takviye gıda kullanıyorum.Uyuzunun karaciğer tespiti yapılana kadar verilen yanlış antibiyotiklerden kaynaklı olduğunu düşünmüştüm.kaşıntısı o kadar şiddetli ki kendine zarar vermesinden tedirginim gözleri kıpkırmızı oldu kaşımaktan
Gözleri için gantegut damla kullanabilirsiniz. Gözlerinde akıntı varmı. Nefes almada güçlük çekiyormu. Aloe Verayi suda bekletip yumuşatın daha sonra içindeki özü blenderdan geçirip kuşunuzun suluguna yarım çay kaşığı karıştırıp verin karaciğeri toplar.

Simsim35

Yeni Üye
Nefes almasında problem yok,gözlerinde akıntı da yok sadece göz kapaklarında uyuz var ve kaşıntıya bağlı kızarıklık var.Önerdiğiniz göz damlası uyuz için mi?

Simsim35

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim ikisini de deneyeceğim

Üst Alt