• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet kuşum tüylerini kırıyor, nedeni nedir ? (resim ekledim.)

drayes

Aktif Üye
Merhaba muhabbet kuşum erkek yaklaşık 6 aylık tek kuş kafesi geniş büyük 4-5 tane ilgilenebileceği oyuncağı var kafes içinde gaga taşı mineral blok onlar da mevcut kendi kednine öten keyfi yerinde bir kuş fakat şöyle sorun var kuş gagasıyla kanatlarını kırıyor görselde olduğu gibi bu şekilde olunca da kanat bütünlüğü bozuluyor yani kanat işleyişsiz hale geliyor tüy ben de bu şekilde kendi kırdığı kanatları çekiyorum işlevsiz olduğu için artık yenisi gelsin diye fakat yeni gelene de bu şekilde kırıyor kendi yani bu sorunun nasıl çözerim bilemedim o yüzden siz tecrübeli insanları sormak istiyorum ilgili görselleri konuya ekledim

Son düzenleme:

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, hangi vitamin takviyeleri kullanıyorsunuz ☺

drayes

Aktif Üye
Merhaba, hangi vitamin takviyeleri kullanıyorsunuz ☺
merhaba hiç vitamin takviye kullanmıyorum yeni mineral blok aldım kafese astım fakat mineral bloktan öncede böyleydi
1747927794801.png tebeşir gibi gaga taşı var birde

Kumlu Mineral Blok - Gaga Taşı
bu ikisi mevcut
1747927843035.png
yem ve su başka birşey yok

Demir E.🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bunları düzenli kullanın ☺🌸

drayes

Aktif Üye
Önerilenlere ekstra olarak protein desteği sağlamalısınız. Tüylerin sağlıklı uzaması için protein desteği şart.
tüyleri güzel uzuyor ondan yana sorun yokta tek sorun bu kendi tüyünü kırmasıydı teşekkürler

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
1 gün vitaminli su ertesi gün normal su verelim ozaman doğru mudur vitaminli su bitene kadar kafeste durmayacak doğru mudur ?
birde ne kadar süre devam edeceğiz peki ?
Atılan sayfada takviyelerin hangi günler kullanılacağı yazıyor. Pazartesi gervit Çarşamba entrobac cumartesi bt amin forte şeklinde kullanılmalı. Siz pazartesi gervit yerine bt amin forte vermelisiniz.

Merhaba muhabbet kuşum erkek yaklaşık 6 aylık tek kuş kafesi geniş büyük 4-5 tane ilgilenebileceği oyuncağı var kafes içinde gaga taşı mineral blok onlar da mevcut kendi kednine öten keyfi yerinde bir kuş fakat şöyle sorun var kuş gagasıyla kanatlarını kırıyor görselde olduğu gibi bu şekilde olunca da kanat bütünlüğü bozuluyor yani kanat işleyişsiz hale geliyor tüy ben de bu şekilde kendi kırdığı kanatları çekiyorum işlevsiz olduğu için artık yenisi gelsin diye fakat yeni gelene de bu şekilde kırıyor kendi yani bu sorunun nasıl çözerim bilemedim o yüzden siz tecrübeli insanları sormak istiyorum ilgili görselleri konuya ekledim
Ekli dosyayı görüntüle 87358Ekli dosyayı görüntüle 87359Ekli dosyayı görüntüle 87360Ekli dosyayı görüntüle 87361Ekli dosyayı görüntüle 87362Ekli dosyayı görüntüle 87363

Ekli dosyalar

Herkese merhaba bir arkadaşım kuşunu bir haftalığına bana bıraktı.Kuş aldığımda kusuyor ve kustugunu yiyordu, ayni zamanda tüylerini yolmuş,ve öterken tıs tıs ses çıkarıyordu ayrıca minicik bir kafesi vardi ve kocaman akıllı yemlik koymuşlar içine.kombi mix kürünün 3.gunundeyim yemliğını değiştirdim.vita kraft yem ve dal darı verdim çok şükür yiyor ve bugün hiç kusmadı artık son 3 gün probiyotike geçeyim dedim ama kuş oterken tısliyor hala, ve cilt rengi neredeyse siyah.acaba kombi mixi 5 gün yapıp sonra da 3 gün probiyotik mi yapsam.kusun yeni gelen tüyleri de var ve bugün hiç tüy de yolmamış ne dersiniz.? İşe yariyor gibi.

Ekli dosyayı görüntüle 87358Ekli dosyayı görüntüle 87359Ekli dosyayı görüntüle 87360Ekli dosyayı görüntüle 87361Ekli dosyayı görüntüle 87362Ekli dosyayı görüntüle 87363
Bence kombi mix kürü yapin sayfanın youtube sayfasında nasıl yapılacağı vardı.

drayes

Aktif Üye
@Demir E. @Burçak A. @Yiğit Ö.
videosunu da çektim detaylı olarak ve Bt amin forte kullanacağımı söyledim soranlara sizin tavsiyeniz üzerine onlar şöyle dedi :
'' Ama tüy gelişmesiyle alakası yok bence. Tüy kırması garip olan. Bunu neden yapıyor onu anlamak lazım.. ''
dediler bende detaylı video çekip size yollamak istedim.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
videosunu da çektim detaylı olarak ve Bt amin forte kullanacağımı söyledim soranlara sizin tavsiyeniz üzerine onlar şöyle dedi :
'' Ama tüy gelişmesiyle alakası yok bence. Tüy kırması garip olan. Bunu neden yapıyor onu anlamak lazım.. ''
Tüyleri güçsüz, tüylerinin güçlenmesi gerekli. Bu süreçte bt amin forte ve protein desteğini sağlarsanız tüyler güçlenecektir. Tüylerini ne zamandır kırıyor- yoluyor?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bağışıklık düşük, vitamin, mineral eksikliğinde kanatlar güçsüz ince sağlıksız olur,kırılır dökülür takviyelerini verin
♦BtAmin forte : tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir
Kim alakası yok diyen??

drayes

Aktif Üye
Tüyleri güçsüz, tüylerinin güçlenmesi gerekli. Bu süreçte bt amin forte ve protein desteğini sağlarsanız tüyler güçlenecektir. Tüylerini ne zamandır kırıyor- yoluyor?
son 2 3 aydır falan kırıyor tüyü bu şekilde kırana kadar uğraşıyor

Üst Alt