• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum titriyor

hazra

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Tüy dökme kapsülleri çıktı
Titremesi
Kuyruk sallanması
Hastalık Belirti Tarihi
1 Eki 2026
Merhaba, muhabbet kuşumla ilgili danışmak istiyorum. Yaklaşık bir haftadır eskisine göre daha sakin ve daha az ses çıkarıyor. Halsiz gibi görünmüyor; iştahı yerinde, yemini yiyor ve suyunu içiyor. Tüy dökme döneminde olduğu için normal gelmişti.Ancak kuyruğunun normalden daha fazla hareket ettiğini fark ettim ve bugün ara ara, dinlenirken bile vücudunun titrediğini gördüm. Tünekte dengeli duruyor, tüylerini kabartmıyor ve dışkısında belirgin bir değişiklik yok.Şu anda tüy dökümü döneminde. Tüyleri dökülüyor ve yeni çıkan tüylerinin kapsülleri belirginleşmiş durumda. Ancak kabarma yok. Bu durumun tüy dökümüyle ilgili olup olmadığından emin olamadığım için danışmak istedim.Beslenmesine dikkat etmeye çalışıyorum. Geçen hafta iki gün, aralıklarla yumurta verdim. Ispanak, maydanoz ve havuç içeren bir karışım hazırladım. Ara sıra, düzenli olarak her gün değil, aralıklarla multivitamin veriyorum. Dün de B vitamini verdim. Probiyotiği de zaman zaman kullanıyorum ve bugün vermeyi düşünüyordum. Yani vitamin ve takviyeleri sürekli değil, belirli aralıklarla veriyorum.
Bir de ara sıra kafesinin biraz uzağına sıcak su koyarak buhar vermeye çalışıyorum. Ancak son zamanlarda daha sessiz olması ve bugün dinlenirken de titremesi beni endişelendirdi.Veterinere götürme imkânım şu an maalesef kısıtlı. Bu belirtilerin nedeni ne olabilir? Tüy dökümüyle ilişkili olabilir mi, yoksa başka bir sağlık sorunundan şüphelenmeli miyim? Evde şimdilik güvenli olarak neler yapabilirim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kuşunuzun net şekilde yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu görebilir miyiz. Yeni yapılmış dört beş dışkıyı da ekler misiniz. Beyaz peçete üzerine olursa iyi olur.

Üst Alt