• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum kusuyor ve tüy döküyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ayt

Yeni Üye
1 yaşından büyük dişi muhabbet kuşum 1 haftadır kusuyor ve tüylerini döküyor. Kendini sürekli silkeliyor ve kafasındaki tüyler diken diken, sert sert. Veteriner götürdüm antibiyotik verdi 5 günlük. Hava değişiminden olmuştur dedi. Antibiyotiği kullanırken daha iyi gibi gözlemledim ama bitince yine kötü oldu. Sebebi nedir? Mantar mı var? Veteriner kursağına bakmıştı ve kanatlarına da bit var mı diye baktı. Hasta mı ya da sadece tüy dökümünde mi? Yardımcı olum lütfen.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yani bize bir kaç görsel gösterin dışkı ve kuşun bir bakalım 👍 Antibiyotik ne verdi? Başka bişey vermedi mi?

Ayt

Yeni Üye
Tüyleri bu şekilde sanki ıslanmış gibi ama ıslanmadı. Sert ve diken gibi. Antibiyotiğin adını hatırlayamıyorum .

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Lütfen bilgisi olanlar cevap versin çok endişeleniyorum.
veteriner antibiyotik verirken nelere baktı, sizden hangi bilgileri aldı, dışkı resmi gördü mü?
kuşunuz tüye girmiş çok net, ayrıca dışkı için yeni bir beyaz havlu peçete koyup yeni dışkı örnekleri paylaşır mısınız?

Ayt

Yeni Üye
veteriner antibiyotik verirken nelere baktı, sizden hangi bilgileri aldı, dışkı resmi gördü mü?
kuşunuz tüye girmiş çok net, ayrıca dışkı için yeni bir beyaz havlu peçete koyup yeni dışkı örnekleri paylaşır mısınız?
Veteriner kanatlarına baktı bit var mı diye ve de kursağını kontrol etti. Dışkısına normal dedi. Evet tüy dökümü de çoktu şimdi yine biraz daha azaldı. Fakat kusması çok korkutuyor beni. Suyu da oldukça az içiyor. Dışkı resmini tekrardan paylaşacağım.

Fatma2581

Yeni Üye
Benim kuşum da sizin söylediğiniz gibi iyilesti mi kuşunuz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt