• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşum kanatlarını açıp titriyor ayakları ve ceresi olduğundan çok daha sıcak ishali var

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim kanat açıp titreme sıklığı azaldı sıcaklamaları devam ediyor veteriner 5 güne çıkarabilirsiniz dedi bunlara ek kuyruğunda da aşağı yukarı oynaması devam ediyor. Acaba antibiyotik kullanımı bittiğinden hemen sonra bu belirtiler geçer mi ?
Antibiyotik bittikten sonra doksimis ornimix kullanabilirsiniz.

ŞanslıB.

Yeni Üye
Üsutmus olabilir 5 günlük vitaform tedavisi uygulanabilir.
Merhabalar sizin bu önerilerinizden sonra veteriner hekime gittim. 21 Martta enrofloksasin antibiyotik ve aminosol verdi kuşumun suyuna 3 damla antibiyotik 2 damla vitamin katmamı söyledi ilk başta 5 gün dedi sonra geçmeyince 10 güne çıkardı kullandırdım fakat kanatlarını açıp titremesi geçmedi sadece ayaklarındaki ve gagasındaki o aşırı sıcak azaldı fakat kantlarını açıp titreme devam etti. Tekrar gidip durumu anlattım 1 nisanda bu sefer sizinde önerdiğiniz vitaform verdi 5 gün kullan dedi çok fazla antibiyotik kullanmış oluyor diye tereddüt edip sorduğumda kullanmalısınız daha kötü olabilir dedi onu da kullandım ama üzüle üzüle çünkü minicik bir kuşu bu kadar ilaç çok fazla. Teadvisi bitti gidip sorduğumda sadece gözlemle dedi çünkü bir bilgisi YOK. Bu sefer kuşumdaki kanat açma titreme daha şiddetli ve sık oluyor diğer seferlere göre. Kanatları kapalıykende titriyor hatta bazen gagasını dudağıma yakınlaştırdığımda içinin titrediğini hissediyorum.

Güncel sorunlar
kanat açıp aşırı titreme,
titreme sonrası arada ağzını açıp açıp kapatması
kuyruğun aşağı yukarı oynaması
arada sık değil (kuşum uyurken hiç duymadım) vik diye ses çıkarması

Yemini yiyor suyunu içiyor. Konuşuyor neşesinde sorun yok. Genelde kafes içinde daha sık yapıyor bu kanat açıp titremesini su içirince biraz daha diniyor. Titreme videosunu ekledim.

Birde kuşumun tek ayak altında kırmızı bir tahriş gördüm onunda resmini ekliyorum acaba mantar mı ? Yoksa kumlu tüneğinde çok fazla takla atıyor tahriş olmuş olabilir mi?

@Şehmus BAKIR hocam siz de yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kumlu tunegi çıkarın o yapar. Kuşa probiyotik takviyesi yapın sinirsel bir hareket ise b vitamini komplex takviye yapın dışkı fotografida atın bakalim

ŞanslıB.

Yeni Üye
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim probiyotik hangi marka almalıyım bir de b vitamini komplex takviyesi nedir ? Aminosol kullanıyorum şu an kesiyim mi ?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuş iyi görünüyor bir sıkıntı yok bence daha fazla ilaca gerek yok entrobac veya diyazm olabilir 👍 dışkıda hastalık yok

ŞanslıB.

Yeni Üye
Sağolun hocam önerdiğiniz marka var mı bir de kullanımını nasıl yapmalıyım

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
entrobac kullanmanızı tavsiye ederim.
suluğunuz normal 100 mllik suluksa yarım suluğa yarım mercimek tanesi kadar yeterlidir.
3 gün üst üste tazeleyin, 3 gün sonunda dışkı görelim.

ŞanslıB.

Yeni Üye
Teşekkür ederim hocam bir şey daha sorabilir miyim kuşum tüyden çıkamıyor sanırım 2-3 hafta da bir kafasnda kapsüller oluyo böyle normal mı acaba bundan da o titremeleri olabilir mi entrobac ona da iyi gelir mi

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Teşekkür ederim hocam bir şey daha sorabilir miyim kuşum tüyden çıkamıyor sanırım 2-3 hafta da bir kafasnda kapsüller oluyo böyle normal mı acaba bundan da o titremeleri olabilir mi entrobac ona da iyi gelir mi
kuşun tüyden çıkamaması normal değil, kuşlar yılda 2 tüy dönemi geçirirler, tüy süresinin standart bir dönemi yada süresi yoktur, kuşa bağlıdır.
devamlı tüye giriyorsa beslenme programını gözden geçirmek lazım, onu devamlı tüye sokan birşey var demek ki. mesela yem olarak ne veriyorsunuz, örneğin yem rasyonunda yulaf varsa yada siz sürekli yulaf veriyorsanız ara tüy yapar.

tüy döneminden kayıpsız çıkması ve rahat geçirmesi için b vitamini verilir.

ŞanslıB.

Yeni Üye
Kuşum bana iki aylıkken geldi. Haziran 2021 den kasım 2021 e kadar Premiun gold wings young budgies yemi yedi.
Kasım 2021 den Mart 2022 ye kadar garden mixin yetişkin yemini aldım fakat ballı yem ve içeriğinde renkli yemler olduğu için birde hastalanınca veterine sorarak değiştirdik. 2 aydır wunder vogel premium yem yiyor. Yavru yeminden yetişkin yemine geçtiğimizden beri sık tüy dökümü oluyor bu iki yetişkin yeminde de oldu tüy dökümleri artı olarak dal darı ve aspur veriyorum.

Üst Alt