Üsutmus olabilir 5 günlük vitaform tedavisi uygulanabilir.
Merhabalar sizin bu önerilerinizden sonra veteriner hekime gittim. 21 Martta enrofloksasin antibiyotik ve aminosol verdi kuşumun suyuna 3 damla antibiyotik 2 damla vitamin katmamı söyledi ilk başta 5 gün dedi sonra geçmeyince 10 güne çıkardı kullandırdım fakat kanatlarını açıp titremesi geçmedi sadece ayaklarındaki ve gagasındaki o aşırı sıcak azaldı fakat kantlarını açıp titreme devam etti. Tekrar gidip durumu anlattım 1 nisanda bu sefer sizinde önerdiğiniz vitaform verdi 5 gün kullan dedi çok fazla antibiyotik kullanmış oluyor diye tereddüt edip sorduğumda kullanmalısınız daha kötü olabilir dedi onu da kullandım ama üzüle üzüle çünkü minicik bir kuşu bu kadar ilaç çok fazla. Teadvisi bitti gidip sorduğumda sadece gözlemle dedi çünkü bir bilgisi YOK. Bu sefer kuşumdaki kanat açma titreme daha şiddetli ve sık oluyor diğer seferlere göre. Kanatları kapalıykende titriyor hatta bazen gagasını dudağıma yakınlaştırdığımda içinin titrediğini hissediyorum.
Güncel sorunlar
kanat açıp aşırı titreme,
titreme sonrası arada ağzını açıp açıp kapatması
kuyruğun aşağı yukarı oynaması
arada sık değil (kuşum uyurken hiç duymadım) vik diye ses çıkarması
Yemini yiyor suyunu içiyor. Konuşuyor neşesinde sorun yok. Genelde kafes içinde daha sık yapıyor bu kanat açıp titremesini su içirince biraz daha diniyor. Titreme videosunu ekledim.
Watch "WhatsApp Video 2022-04-09 at 12.29.05" on Streamable.
streamable.com
Watch "WhatsApp Video 2022-04-09 at 22.02.32" on Streamable.
streamable.com
Birde kuşumun tek ayak altında kırmızı bir tahriş gördüm onunda resmini ekliyorum acaba mantar mı ? Yoksa kumlu tüneğinde çok fazla takla atıyor tahriş olmuş olabilir mi?
@Şehmus BAKIR hocam siz de yardımcı olabilir misiniz?