• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşum kanatlarını açıp titriyor ayakları ve ceresi olduğundan çok daha sıcak ishali var

ŞanslıB.

Yeni Üye
Merhabalar iyi akşamlar muhabbet kuşum 11 aylık 4-5 gündür hafif ishal ve tüy dökümü var destekleyici olarak avisol-a kullandım tüy dökümü bitti sayılır ama ishali devam ediyo fakat şu iki gündür kanatlarını açıp titriyor. Neşesi yerinde konuşuyo halsizliği yok ama ayakları ve ceresi normale göre daha çok daha sıcak 9 aydır bizimle hiç böyle bir şey yaşamamıştık.Ne yapmalıyım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Dışkı fotografida ekleyin bakalim

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Usutmus olabilirmi. Hava akımında kaldimi

ŞanslıB.

Yeni Üye
Evimiz sıcak cereyanda bırakmıyoruz fakat dışarı da olduğu zaman arada gidip mutfak camının havalandırma pervazına konuyordu hemen alıyordum. Şimdi ne yapabilirim bilirim

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Nefes alışverişinde fiklama ve kuyruğunda sekme varmi

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Üsutmus olabilir 5 günlük vitaform tedavisi uygulanabilir.

ŞanslıB.

Yeni Üye
4 gündür avisol a kullandım ama bunu üstüne kullanırsam bir sorun olur mu bir de hafif aşağı yukarı kuyruğu hareket ediyor nefes alıp verirken

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Avisol a dediğin vitamin takviyesi benim dediğim içerisinde tetrasiklin türevi antibiyotik olan bir vitamin. İsmi seni yanıltmasın hafif üşütme ishal durumlarında kullanılan bir ürün

ŞanslıB.

Yeni Üye
Teşekkür ederim dozajını nasıl ayarlamalıyım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ben daha çok zehirlenme olduğunu düşünüyorum tarihi geçmiş ürün, evdeki çiçekler, bayat yem ve yememesi gereken ev yemekleri bunlardan yediği oldu mu? Avisol u nasıl verdiniz? Kaç gün kaldı suyunda?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Avisol 4 gün üst üste fazla olmuş eğer günlük değişmediyse muhtemelen onun yan etkisi çünkü kuşunuz titreme ve ayak ısısı birde dışkıda eminimki zehirlenmiş bu yüzden su basın kursağina günde iki kez

ŞanslıB.

Yeni Üye
Kendi yemi ve dal darısından başka yediği bir şey olmadı ama yere indiği zaman görmeden bir şey almış olabilir. Her gün suyunu değiştirdim Avisolu üstünde yazdığı gibi verdim. Bu dediğiniz şeyi kursağa su basmayı nasıl yapabilirim

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Genellikle solunum sıkıntısı olan yada üst solunum sorunu olan kuşlarda bu kanat titreme olayını gözlemledim. Yüksek ihtimalle ateşi çıktığı için hayvan üşümekten kanat titretiyor. Benimde elime solunum sıkıntısı yaşayan bir adet sevda papağanı ornimix kullandım gözlemlerim sonucu hem kuyruğunda hemde kanatlarındaki hareketlilik gitti. Kuşun sessizleştiyse ötmüyorsa öterken sesli ötüyorsa hapşırık tarzı şeyler yapıyorsa bu solunum sıkıntısı var demektir sizde ornimix doksimis hipradoxsi (doksisiklin etken maddeli) ilaç tedavisine başlayabilirsiniz

ŞanslıB.

Yeni Üye
Hepinize teşekkür ederim veterinere gösterdim antibiyotik ve aminosol verdi onları kullanıp bakacağım durumuna

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Veterinerin verdiği ilaç nedir sordunuzmu

ŞanslıB.

Yeni Üye
Solunum yollarıyla alakalı bir ilaçtı ismini şu an hatırlamıyorum e ile başlıyordu. Kuşuma iyi geldi sorunları git gide azalıyor 3 gün kullanacaktım son günü bugün

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Solunum yollarıyla alakalı bir ilaçtı ismini şu an hatırlamıyorum e ile başlıyordu. Kuşuma iyi geldi sorunları git gide azalıyor 3 gün kullanacaktım son günü bugün
Geçmiş olsun ilaç takviyesi sonrası vitamin önemlidir. Direnç arttırır kuşunuzda ger hastalık sonucu besinlerine ce vitamin vermeye özen gösterin

ŞanslıB.

Yeni Üye
Teşekkür ederim kanat açıp titreme sıklığı azaldı sıcaklamaları devam ediyor veteriner 5 güne çıkarabilirsiniz dedi bunlara ek kuyruğunda da aşağı yukarı oynaması devam ediyor. Acaba antibiyotik kullanımı bittiğinden hemen sonra bu belirtiler geçer mi ?

Üst Alt