• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum kabarık duruyor

Sibell

Yeni Üye
2 yaşında erkek muhabbet kuşum var bir iki gündür kabarık duruyor ve uyuyor arada tüylerini temizliyor çok azda olsa konuşuyor ama yem yemesinde su içmesinde sıkıntı yok kuşçuya gösterdim tüy döküyor sıkıntı olmaz düzelir dedi ama ben korkuyorum önemli birşey varmı diye geç kalmak istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Merhaba.
Öncelikle aramıza hoş geldiniz.

Yardımcı olabilmek için aşağıdaki maddelerde bilgi almamız gerekiyor.
* kuşun yakından ve net fotoğrafı yada videosu ( özellikle baş kısmı ) tüyde olup olmadığını anlamak için
* yakın zamanda alınmış dışkı resmi ( özellikle beyaz kağıt yada havlu peçete üzerinde )
* Verdiğiniz yem hakkında bilgi, ne tarz yem veriyorsunuz/yem değişikliği oldu mu?
* Yem dışında verdiğiniz besin var mı? ne sıklıkla veriyorsunuz?
* Son dönemde kafesin durduğu yerde değişiklik yaptınız mı? normalde nerede duruyor?
* Kafeste kuş kumu, mineral blok ve kalamar kemiği mevcut mudur?

Sibell

Yeni Üye
Hosbuldum teşekkür ederim. Yeminde değişiklik yapmadım,kalamar kemiği yemiyor.yem dışında biz meyve yediğimiz zaman kabuklarından ne hoşuna gidiyorsa yer özellikle muz,elma,portakal yiyor. Kafesi hep aynı yerde duruyor sadece son 3 haftadır güneş oldukça kapalı balkona koyuyorum ama seviyor ve istiyor çokda keyifli oluyor akşam olduğunda içeriye alıyorum umarım tüm sorularınızı cevaplamışımdır attığım resimler bu sabaha ait.

Sibell

Yeni Üye
Teşekkür ederim umarım söylediğiniz gibidir

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Merhaba kuşunuz tüy dökümünde dışkıda bir problem görünmüyor istahta bir sıkıntı yoksa normal durumu
Taha'nın da belirttiği gibi kuşunuz tüyde, kuşunuza haftada 1 banyo, iç yulaf ve mümkünse B vitamini takviyesi yapmanız tüyde rahatlamasını sağlayacaktır.
Ancak siz yine de yakın takibe devam edin. Bu süreçte yem dışında ilave besin vermemeye çalışın.
Sağlıklı günler

Sibell

Yeni Üye
Teşekkür ederim dün dal darı aldım severek yiyor, banyoda suyun altına girmeyi çok seviyor bende açıkçası hasta olur mu diye korkuyordum, haftada bir banyo yaptırırım tekrar teşekkürler

Sibell

Yeni Üye
Tekrardan merhaba kuşum dün çook iyidi bol bol konuştu normal haline çok yakındı bugün keyifsiz yine öylece kabarık duruyor,yem pek yemedi ama dal darı yedi normal mi bu halleri😢

Sibell

Yeni Üye
Kuşum uçmuyor ve kafeste kapalı asla duramıyor aldığımızdan beri böyle,dün iyi olup bugün durgun olunca korktum açıkçası,hemen vitamin vericem ilginiz için teşekkür ederim

Sibell

Yeni Üye
İyi geceler kuşum bir kaç kez kustu ama az önce baya kustu belki yarım saattir kusuyor başka birşeyimi var diye koruyorum video çektim ama izin verilen bir uzantı değil diyor tam bir hafta oldu sürekli kabarık duruyor ve uyuyor son zamanlarda konuşmayada başlamıştı iyiye gidiyor diye seviniyordum,tüy dökümünde denildi ama nerdeyse hiç tüy dökmüyor başka birşeyi varda ben mi anlamıyorum,😢umarım cevap yazan olur.

Son düzenleme:

Sibell

Yeni Üye
Sabah 8'e kadar iyiydi dışkısı 8'den beri sulu, evet yem yiyor

Sibell

Yeni Üye
Teşekkür ederim, malesef muhabbet kuşundan anlayan veteriner'e denk gelmedim,umarım burda yardımcı olurlar😢

Mervet

Yeni Üye
belki kursak mantarı olmuştur yada üşütmüştür. kursak mantarı için ilaç satılıyor benim evde ilacım yokken ben ev yapımı elma sirkesi vermiştim . küçük pet şişe su kapağına su koyup içine bir kaç damla ev yapımı elma sirkesi. çözüm müdür bilmem ama internette görüp yapmıştm işe de yaradı . elle olsun besleme çalışın. Darısı var mı ? vitamini var mı

Sibell

Yeni Üye
Dal darısı var güzel yiyor, sabah suyuna elma sirkesi damlattım içti suda ama hep kabarık ve uyuyor. Kursak mantarı nasıl anlaşılıyor

Mervet

Yeni Üye
benin kuşumun isali yoktu ama kabarıyordu ve kusuyordu. kursak mantarı teşhisi böy le konuldu

Mervet

Yeni Üye
kuşun hasta olmasını beklemeden de 3-4 ay da bir sanırım önleyeci tedavi yapılması gerikiyormus

Ahmed

Müdavim
probyotik takyıvesi yapın yem yemıyosa elle besleme yapın

Sibell

Yeni Üye
Yok yem yiyor özellikle dal darı çok yiyor.

Üst Alt