• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum kabarık duruyor

z.12345

Aktif Üye
Yok yem yiyor özellikle dal darı çok yiyor.
Benim kuşum da kursak mantarıydı. Bir ay oldu, şimdi iyi. Kursak mantarında kusmuğu ekşi kokuyordu.Ve kuşun ağzını kokladığımda da aynı ekşi koku geliyordu. Böyle bir durum varsa kursak mantarı olabilir.

Sibell

Yeni Üye
Çok şükür koku yok bugün bir kuşçu'ya gösterdim kursak mantarı değil dedi,tüy döküyor dedi. Kusması da eş istediğinden dedi.Ağzından belli olur mantar olsa dedi, doğru yalan bilmiyorum.Nasıl tedavi ettiniz kursak mantarını?

z.12345

Aktif Üye
Çok şükür koku yok bugün bir kuşçu'ya gösterdim kursak mantarı değil dedi,tüy döküyor dedi. Kusması da eş istediğinden dedi.Ağzından belli olur mantar olsa dedi, doğru yalan bilmiyorum.Nasıl tedavi ettiniz kursak mantarını?
Benim kuşumun ağzında bir sorun yoktu. Bazen belli oluyormus ama benimkinde öyle bir durum yoktu. Fungi stop kullandım en başta ancak hastalığı ilerlediği için işe yaramadı ne yazık ki :(veterinere götürdüm onun verdiği ilaçlar ile iyileşti. Zor bir hastalık umarım kursak mantarı yoktur, hemen iyileşir kuşunuz 😊

Sibell

Yeni Üye
kabarmanın nedeni ne olabilirr:unsure::unsure::unsure::unsure:
Benim kuşumun ağzında bir sorun yoktu. Bazen belli oluyormus ama benimkinde öyle bir durum yoktu. Fungi stop kullandım en başta ancak hastalığı ilerlediği için işe yaramadı ne yazık ki :(veterinere götürdüm onun verdiği ilaçlar ile iyileşti. Zor bir hastalık umarım kursak mantarı yoktur, hemen iyileşir kuşunuz 😊
Umarım. Durumu nasıldı yani yem yiyormuydu mesela,kusma çokmuydu,koku varmıydı kusuğunda,benim kuşum kendini biraz iyi hissettimi hemen konuşmaya başlıyor umut ediyorum inşallah iyileşir

z.12345

Aktif Üye
Umarım. Durumu nasıldı yani yem yiyormuydu mesela,kusma çokmuydu,koku varmıydı kusuğunda,benim kuşum kendini biraz iyi hissettimi hemen konuşmaya başlıyor umut ediyorum inşallah iyileşir
Yem yiyordu, neşesi de gün içinde iyiydi. Ama kusmaya başladı mı ardı ardına 5-6 kere kusuyordu. O zaman uzun süre bir şey yemiyordu. Ve şeyden de anlayabilirsiniz belki. Kustuktan sonra rahatsız olup kendini silkeliyordu. Kusmuğu kafasına falan bulaşıyordu. Eşlerine kustuklarında böyle bir durum olmuyor diye biliyorum.

Sibell

Yeni Üye
Yem yiyordu, neşesi de gün içinde iyiydi. Ama kusmaya başladı mı ardı ardına 5-6 kere kusuyordu. O zaman uzun süre bir şey yemiyordu. Ve şeyden de anlayabilirsiniz belki. Kustuktan sonra rahatsız olup kendini silkeliyordu. Kusmuğu kafasına falan bulaşıyordu. Eşlerine kustuklarında böyle bir durum olmuyor diye biliyorum.
Bir tek dün gece biraz fazla kustu,kustuktan sonra yem yiyor,sanki kusan o değilmiş gibi devam ediyor😂 Yem yemesi ve su içmesiyle alakalı bir sorun yok çok şükür.Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim🙏

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bir tek dün gece biraz fazla kustu,kustuktan sonra yem yiyor,sanki kusan o değilmiş gibi devam ediyor😂 Yem yemesi ve su içmesiyle alakalı bir sorun yok çok şükür.Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim🙏
Dışkı iyi değil koksidiyoz tedavisi uygulanabilir

Sibell

Yeni Üye
Bugün kuşum hiçbirşey yemedi yapabileceğim birşey varmı? Kabarık ve hep uyuyor😢😢😢

Sibell

Yeni Üye
Hayır farklı birşey vermedim dal darı yiyordu,bugün onuda yemedi. Eczaneye gidip bir sorayım bakalım,ne şurubu bu?

Sibell

Yeni Üye
Kuşunuz son günlerde farklı bir yiyecek verdiniz mi? Yem dışında...Eczaneden bactrim şurup alın vermezler genelde tanıdık veya kuş için olduğunu söyleyin.Ağızdan 1 damla verin her gün 3-4 gün arası sonra bir daha atın foto dışkı ve kuşun.
Malesef eczane vermedi veteriner'e gittim anlattım durumu resmini attığım tozu verdi şimdi ondan vericem

Lila

Yeni Üye
@Sibell çok geçmiş olsun öncelikle umarım kuşunuz iyileşmiştir. Şu an nasıl iyi mi?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Geçmiş olsun kuş almayı düşünürseniz yardımcı olurum 👍

Üst Alt