• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşum ishal.

dogukancyr

Yeni Üye
Merhaba herkese,muhabbet kuşum bir süredir ishal.Ne kadar süredir olduğunu bilmiyorum çünkü mısır granülü kullanıyordum,son 1 haftadır a4 kağıdı kullanmaya başlayınca fark ettim.Durgun ve iştahı az.Kusma,şişlik ya da herhangi bir koku yok.Bazen geceleri çığlık atıp kendini yere atıyordu dün gece bu hareketi yaptıktan sonra denge kaybı yaşadı,anlık şokla mı alakalı bilmiyorum lambayı kapatınca bir süre sonra rahatsız olup yine yere attı kendini 2 3 kere tekrarladık bu döngüyü.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba geçmiş olsun bakteriyel bir durum olabilir mutlaka Kanatlı Uzmanından Yardım Alın.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim ama yaşadığım şehirde kanatlı uzman yok ve veterinerler muhabbet kuşuna bakmıyor maalesef.
Fakülteye bakabilirsiniz forumumuz da Gaziantep yazdığınız zaman birkaç tane veteriner çıkıyor.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yine Aklınızda Bulunsun.
Pet point Tuğba veteriner kliniği Gaziantep.
(0342) 999 13 80

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kırşehirde yaşıyorum fakülte de yok teşekkür ederim.
Kusura bakmayın Ben Gaziantep diye aklımda kalmış bir iki tane veteriner buldum isterseniz bir arayıp görüşebilirsiniz yani egzotik veteriner olsa da olur .

Ekli dosyalar

dogukancyr

Yeni Üye
Kuşumda karaciğer problemi olduğunu söylediler sizce bunun sebebi ne olabilir.Yemleri genelde karadeniz petten alıyorum.

dogukancyr

Yeni Üye
Haftada 2 kez bt amin forte+sedochol aynı suda,haftada 2 kez de aynı suda prozim plus+carnispeed kullanmayı düşünüyorum hocam,kalan 3 gün de normal su.Sizce ağır mı olur?

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba röntgen görüntüsü var mı ? Varsa Paylaşır mısınız ?

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuşumda karaciğer problemi olduğunu söylediler sizce bunun sebebi ne olabilir.Yemleri genelde karadeniz petten alıyorum.
Karaciğer yağlanması olmayan kuş neredeyse yoktur. Tohumla beslenildiği için genelde Karacıger Problemı Olur Kuşlarda. Kapalı Paket Yem Kullanın. Eger Ben Acık Almak İstiyorum Dersenız Mutlaka Aspur Keten Tohumu Nijer Yulaf Bu Tohumları Olabildiğince Secıp Eleyın.

dogukancyr

Yeni Üye
Merhaba röntgen görüntüsü var mı ? Varsa Paylaşır mısınız ?
Yok hocam o dediğiniz veterinerler de muhabbet kuşuna bakmıyormuş ben de rumipete sordum orası nispeten daha güvenilir.Dışkısına ve kuşun genel durumuna bakarak bu yorumu yaptı.

dogukancyr

Yeni Üye
Karaciğer yağlanması olmayan kuş neredeyse yoktur. Tohumla beslenildiği için genelde Karacıger Problemı Olur Kuşlarda. Kapalı Paket Yem Kullanın. Eger Ben Acık Almak İstiyorum Dersenız Mutlaka Aspur Keten Tohumu Nijer Yulaf Bu Tohumları Olabildiğince Secıp Eleyın.
Hangi marka yem önerirsiniz hocam?Bir de açık alırken %40 aspur oranı mı daha iyi,%20 civarı mı sizce?

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Hangi marka yem önerirsiniz hocam?Bir de açık alırken %40 aspur oranı mı daha iyi,%20 civarı mı sizce?
Aspur olabildiğince az olsun yani 20-30 tane Tohumdan bir tane gibi düşünün. Röntgen çekilmeden Karaciğer hastası olup olmadığı anlaşılmaz dışkılara bakarak %100 Karaciğer hastası denilemez. Takvıye Icın hepsini ayrı ayrı karışımı yapmadan Kullanın.

dogukancyr

Yeni Üye
Aspur olabildiğince az olsun yani 20-30 tane Tohumdan bir tane gibi düşünün. Röntgen çekilmeden Karaciğer hastası olup olmadığı anlaşılmaz dışkılara bakarak %100 Karaciğer hastası denilemez. Takvıye Icın hepsini ayrı ayrı karışımı yapmadan Kullanın.
Tamamdır hocam çok teşekkür ederim.Takviyelerin hepsinden haftada 1 olacak şekilde karıştırmadan vereceğim.Yem olarak deli naturenin 67sini alacağım.85inde aspur miktarı çok fazla.

Üst Alt