• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşum durgun sürekli uyuyor

emine1525

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Tüyleri Kabarık, durgun sürekli uyuyor dışkısı sulu beyaz renkli
Hastalık Belirti Tarihi
25 May 2025
Erkek muhabbet kuşum durgun kabarık duruyor sürekli uyuyor dışkısı da sulu ve beyaz. Kafesin kapısı açık kafesin içinde hiç durmayan kuşum kapısı açık olduğu halde dışarıya çıkmıyor nedeni nedir ? Ne yapmam gerekiyor ? Yardımcı olurmusunuz
😟

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Kafes altına beyaz peçete serip 4 5 tane birikmiş dışkı resmi eklermisiniz ayrıca tünekte dinlenir vaziyette bir video da ekleyin. Yemesi içmesi nasıl kullandığınız takviyeler var mı?

emine1525

Yeni Üye
Kusma hareketi yaptı ve kustu.
Yani yem çıkardı
Daldarı astım yeni yemiyor önceden olsa illa yerdi .
Kullandığım herhangi bi takviye yok ama dün suyuna Birdworld diye bi vitamin koymuştum önceden de kullandığım
Video atamıyorum şu anda kabul etmiyo

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
streamable.com a girin upload yazan yerden videosunu yükleyin oluşan linki buraya msj bölümüne yapıştırın. Özellikle kusma hareketini yakalarsanız iyi olur. Farklı bir şey yemiş, kemirmiş olabilir mi çiçek farklı bir gıda vs. Şuan açlık dışkısı yapıyor yemesi gerekli iyice yumurta haşlayıp verin yemez ise mama ile el beslemesi gerekebilir. Birden mi bu hale geldi?

Ece A.🥇

Tutkulu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Yardımsever üye
Açlık dışkısı yapmış Tarık Bey'in de dediği gibi. İyice haşlanmış yumurtanın sarısını ılık su ile yoğurt kıvamına gelecek şekilde karıştırın. Kuşunuza şırınga veya çay kaşığı yardımı ile yedirmeye çalışın lütfen. Bir şeyler yemesi gerekiyor 🙏🏾

Ece A.🥇

Tutkulu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Yardımsever üye
Şuan dal darısına bile yaklaşmıyorsa yumurtayı yapın. Üşütmüş olması da bir ihtimal tabi. Cereyan da kaldı mı? Kaldığı oda soğuk mu?

emine1525

Yeni Üye
Evet daldarıya yaklaşmıyor . Oda sıcaklığı 23 de camlar havalar sıcak olduğu için haliyle açık duruyor ondan olabilir mi üşütmesi? Ceryanda kalmış olabilir . Bu durum zaten bu sabah oldu dün birşeyi yoktu
Yumurta şu anda pişiyor dediğinizi yapıcam inşallah yer iyi olur 😔😔 peki İlaç falan ne verebilirim ne yapabilirim ?

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Hava yaz sıcak dahi olsa cam açılması büyük risk cereyan her anlamda sıcak soğuk farketmeksizin çok riskli. Arkadaşımın dediğini yapın mutlaka yedirin ayrıca kekik çayı yapıp ikram edin aşağıda konu linki veriyorum ve diğer linkte gerekli takviyeler var mutlaka temin edip kullanın yok ise grit kum da alın mamaist.com dan bölünmüş olarak temin edebilirsiniz. Bir diğer husus plastik tünekleri ahşap ile değiştirin ve kafesi boyasız galvaniz kafes olmalı boyaları kemirilmiş altında pas oluşumu başlıyor direk zehirlenme sebebi kendi yavrum bu yüzden zehirlendi az kalsın kaybediyordum lütfen bu konuyu göz ardı etmeyin.

emine1525

Yeni Üye
Tamam teşekkür ederim söylediklerinizi yapıcam düzelme olur veya olmazsa dönüş yaparım gerçekten çok teşekkür ederim 🤲🏻🙏🏻

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Her hangi bir durumda bilgi geçin arkadaşlarım da yardımcı olacaktır🙏

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ağzından koku geliyor mu? Bir de plastik tünekleri değiştirin, tahta tünek kullanın lütfen

emine1525

Yeni Üye
Öyle bi koku yok şimdilik . Veterinere sorduk 3 tane ilaç çekti verdi şırıngaya onları verdik .
Az da olsa daldarıyı yemeye başladı 🤲🏻
Tahta tünek 2 tane var içinde kısa tünek bulamadığım için onu taktım ama tahtaya çeviririm. İlginiz için çok teşekkür ederim ilerleyen zamanlarda tekrar bilgi veririm.. 🤗

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Öyle bi koku yok şimdilik . Veterinere sorduk 3 tane ilaç çekti verdi şırıngaya onları verdik .
Az da olsa daldarıyı yemeye başladı 🤲🏻
Tahta tünek 2 tane var içinde kısa tünek bulamadığım için onu taktım ama tahtaya çeviririm. İlginiz için çok teşekkür ederim ilerleyen zamanlarda tekrar bilgi veririm.. 🤗
Rica ederim tahtaya çevirin hep mikrop üretir, hem ayaklarında yaralar yapar geçmiş olsun 🥰

Üst Alt