• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum çaya düştü

Boncuk1402

Aktif Üye
Merhabalar 1aylık yavru muhabbet kuşum sabah çay bardağındaki çaya girdi. Anında aldığım için uzun süre kalmadı fakat ayakları ve karın bölgesinin küçük bi kısmı çaya değdi. Şuan gayet enerjik yemek yedi yürümesinde bir sıkıntı yok. Ayaklarını hemen soğuk suya tutup havluyla iyice kuruttum. Şuanda kapşonumun içinde uyuyo. Normal davranışlarından farklı bir davranışını göremedim fakat ilk kez kuş beslediğim için çok tedirginim. Sizce fark etmediğim bir sorunu olabilir mi ve silverdin gibi yanık kremi sürmeli miyim?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Ayaklarda bir sıkıntı yoksa tüyden dolayı deride yanık olacağını düşünmüyorum siz yinede ayakların yakın bir resmini ekleyin bakalım

EnesGenç

Eski Forumcu
Çay sıcaksa yanmış olabilir elinize alın tüylerini tara gibi yapın gibek derisini atin

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Çay ve Kahve içerken lütfen dikkat edin... Mümkünse yanında içmeyin... Bunun yüzünden kuş sahipleri hiç arzulamadıkları kazalara şahit oluyorlar...

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuşun yanıkla bir sorunu yok ama ayaklar çok kuru su içiyor mu? Bide kuşun kısa bir videosunu görebilir miyim Streamable com dan ekleyiniz

beyyza02

Müdavim
Kuşun yanıkla bir sorunu yok ama ayaklar çok kuru su içiyor mu? Bide kuşun kısa bir videosunu görebilir miyim Streamable com dan ekleyiniz
benim erkek kuşumun ayaklarının altı da böyle suyla ilgili bir sıkıntısı yok gibi diğer kuşlarımda da yok bu. neden olur acaba terramcyn ve vazelin sürünce yiyor ya da sürüyor bir yerlere.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Vazelin gece yatarken surersen kuşun bir yerlere sürme veya yeme durumu olmaz

Boncuk1402

Aktif Üye
Eve daha yeni geldi. Evde 3.günü ilk deda su içti. Sabah videosunu çekip yükliyim. Ayak kuruluğu ciddi bir probleme yol açar mı?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Çay ve Kahve içerken lütfen dikkat edin... Mümkünse yanında içmeyin... Bunun yüzünden kuş sahipleri hiç arzulamadıkları kazalara şahit oluyorlar...
Ben termos kullanıyorum kapağını da sürekli kapalı tutuyorum hem kızım hem kuşlar için daha makul oluyor

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Teşekkür ederim. Ayaklarında kuruluk olması nasıl bir problem. Bir hastalık belirtisi mi? Çok bi bilgim yok bu konuda o yüzden gece gece baya endişelendim.
Benimde çok bilgim yok o yüzden bir şey diyemiyorum ama Şehmus abi videoyu ve mesajınızı görünce daha sağlıklı bilgi verir size. İçinizi ferah tutun. 😊

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
benim erkek kuşumun ayaklarının altı da böyle suyla ilgili bir sıkıntısı yok gibi diğer kuşlarımda da yok bu. neden olur acaba terramcyn ve vazelin sürünce yiyor ya da sürüyor bir yerlere.
Genelde böbrek yetmezliği olan kuşlarda bu tür sorunlar oluyor.. ayaklarının çok zayıf, kuru ve oldukça mor oluşu bunu belirtir tabi en sağlıklı şekilde öğrenmenin tek yolu röntgen 👍

Boncuk1402

Aktif Üye
Genelde böbrek yetmezliği olan kuşlarda bu tür sorunlar oluyor.. ayaklarının çok zayıf, kuru ve oldukça mor oluşu bunu belirtir tabi en sağlıklı şekilde öğrenmenin tek yolu röntgen 👍
Evden çıkarken uyuyodu o yüzden video çekemedim fakat bi kaç fotoğraf eklicem. Bence aşırı mor değil normal geliyodu bana ama tabi sizin de görüşünüzü almak isterim.

Ekli dosyalar

Üst Alt