• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum büyük oranda sulu ishal dışkılıyor

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Gervitte mineral yok.
Kardeşim gervit sadece vitamin değil kombinasyon olarak böbreklerde, karaciğerde alınacak her şeyi karşılıyor. Hücre sentezine bile faydalı içerik var bak ben sana bir şey diyeyim mi, bana muhalefet olana kadar git biyoloji çalış ve bana bir daha asla muhalefet etme. Bu bilmem kaçıncı uyarışım.

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
yine bir iyileşme yok
İyileşme hemen olacak bir şey değildir. Röntgenden ziyade mikroskop altında dışkı analizi yapılması gerekmekte diye düşünüyorum, tedaviyi desteklemek adına Entrobac ve sıvı kaybı yüksek derecede olduğu için Elektrolyt 3 Plus kullanmanızı tavsiye ederim.

‼İSHAL TEDAVİSİ VE DİĞER HASTALIKLARIN TEDAVİSİNDE SİRKE KULLANIMINDAN KAÇININ.

nediyimbilemedim

Yeni Üye
İyileşme hemen olacak bir şey değildir. Röntgenden ziyade mikroskop altında dışkı analizi yapılması gerekmekte diye düşünüyorum, tedaviyi desteklemek adına Entrobac ve sıvı kaybı yüksek derecede olduğu için Elektrolyt 3 Plus kullanmanızı tavsiye ederim.

‼İSHAL TEDAVİSİ VE DİĞER HASTALIKLARIN TEDAVİSİNDE SİRKE KULLANIMINDAN KAÇININ.
hemen iyileşme değil yaklaşık 6 aydan fazla bir süredir bu şekilde. hiçbir halsizliği yemek yememe gibi bi durumu yok çok hareketli ama çok sulu bir ishali var. kafesten çıkaramadığım için üzülüyorum.

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
hemen iyileşme değil yaklaşık 6 aydan fazla bir süredir bu şekilde. hiçbir halsizliği yemek yememe gibi bi durumu yok çok hareketli ama çok sulu bir ishali var. kafesten çıkaramadığım için üzülüyorum.
Mikroskop altında dışkı tayini yaptırmanız gerekiyor bu durumda, altta yatan başka bir hastalık olabilir çünkü.

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
hem veterinere hem veterinerlik fakültesinin hastanesine götürdüm hiçbiri böyle bir şey yapmadı nereden yaptıracağım ki
Kendiniz talep ettiniz mi? Anemnez sürecinde yetersiz bilgi vermiş olabilirsiniz, bu sebepten ötürü dışkı tayinini gerek görmemiş olabilirler.

nediyimbilemedim

Yeni Üye
Kendiniz talep ettiniz mi? Anemnez sürecinde yetersiz bilgi vermiş olabilirsiniz, bu sebepten ötürü dışkı tayinini gerek görmemiş olabilirler.
her türlü bilgiyi verdim, veteriner hekimle de temas halindeyim hala ancak bir çözüme ulaşmadı. pek bir bilgim yoktu ne yapılacağına dair. doktor da ek olarak dışkı analizinden bahsetmedi.

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
her türlü bilgiyi verdim, veteriner hekimle de temas halindeyim hala ancak bir çözüme ulaşmadı. pek bir bilgim yoktu ne yapılacağına dair. doktor da ek olarak dışkı analizinden bahsetmedi.
Ozaman veterinerin açık olduğu bir zamanda gidip testi yaptırmak istediğinizi belirtiniz. Ayrıca yapılan testlerin üzerinden ne kadar zaman geçti? Eğer 3-4 ay geçtiyse yeniletebilirsiniz. Yeniyd forumdada paylaşınız anlayan hocalarımız yorum yapabilir.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Capitol hayvan hastanesinde kanatlı uzmanı hocalar var, tavsiye ederim götürün lütfen

Çikoland

Yeni Üye
merhaba n’aptınız, kuşunuz düzeldi mi?
Merhabalar. Çok önemli bir yol kat ettik. Benim minik böbrek değil kloaka iltihabiyla ugrasiyormus. Veterinerimizin tavsiyesiyle belirli aralıklarla antibiyotik kullandık diskilamasi neredeyse düzeldi. Kendine geldi diyebilirim.ama hala tam olarak geçti diyemiyorum hala sulu yaptığı oluyor. Böbrek ise sorunu vedavet in destekleyici ürünü var veterinerimiz ilk onu önermişti. O da biraz toparlatmisti açıkçası belki de denk geldi bilmiyorum. Cnku veterinere goturemedim malesef sadece fotoğraf üzerinden gittik.biraz sabır istiyor sanırım doğru tedaviyi bulsanız bile . Suanlik sulu dışkılama ( ishal demiyorlar cnku ishal bu kadar uzun surmezmis) sorunumuz %80 düzeldi nesemiz %100 düzeldi çok şükür. Kilo fazlamiz vardı onu da Şehmuz beyle hallettik 10 gram verdik. Kendisine teşekkür ederim.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar. Çok önemli bir yol kat ettik. Benim minik böbrek değil kloaka iltihabiyla ugrasiyormus. Veterinerimizin tavsiyesiyle belirli aralıklarla antibiyotik kullandık diskilamasi neredeyse düzeldi. Kendine geldi diyebilirim.ama hala tam olarak geçti diyemiyorum hala sulu yaptığı oluyor. Böbrek ise sorunu vedavet in destekleyici ürünü var veterinerimiz ilk onu önermişti. O da biraz toparlatmisti açıkçası belki de denk geldi bilmiyorum. Cnku veterinere goturemedim malesef sadece fotoğraf üzerinden gittik.biraz sabır istiyor sanırım doğru tedaviyi bulsanız bile . Suanlik sulu dışkılama ( ishal demiyorlar cnku ishal bu kadar uzun surmezmis) sorunumuz %80 düzeldi nesemiz %100 düzeldi çok şükür. Kilo fazlamiz vardı onu da Şehmuz beyle hallettik 10 gram verdik. Kendisine teşekkür ederim.
Çok sevindim çok geçmiş olsun 🙏☺

Çikoland

Yeni Üye

Yardımcı olacaksa kullandığımız ilaç ve destek ürünlerinin resimlerini de ekleyeyim. İlk önce böbrek sanıp vedavet böbrek destek ürününün sıvı formunu 1 damla olacak şekilde her gün sabah akşam icirdik 1 ay boyunca boyle gittik. Arada düzgün diskilama yapmaya başlamıştı. Ama yine de sırf su seklindeydi dışkısı cogunlukla. Daha sonra başka bir veterinerin tahminiyle antibiyotikle başladık. Kloaka iltihabı olabilir dedi. Amoksivet antibiyotik ismi. Onu güzelce ezip toz haline gtirdik 1 hafta boyunca her gün 100 ml suluga mercimek tanesi kadar ilave edip karıştırıp verdik.diger hafta 1 hafta boyunca probiyotik verdik. Sonra tekrar antibiyotik 1 hafta tekrar probiyotik 1 hafta şeklinde toplam 4 hafta böyle ilerledik şimdi 15 gün dinlenme süresi verdi normal devam edeceğiz sonrasına durumuna göre konuşuruz tekrar dedi. Not: kuşumuz 7 aydır full sulu diskiliyordu. Yemesi içmesi oynaması herşeyi normaldi. Ve ben günde iki kere altını üstünü değiştirip kafesini temizliyordum. Cnku bu süreçte hijyen çok önemli.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Çok geçmiş olsun. İnşallah tamamen düzeldiğinin haberinide verirsiniz ama dediğiniz gibi büyük gelişmeler olmuş. :)
Minikte oldukça şanslı, sizin gibi bir sahibi var. 😊

Üst Alt