• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Başsağlığı Muhabbet kuşum ağzı açık nefes alıyor

unrival1

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Muhabbet Kuşumda Ağzı Açık Nefes Alma durumu
Hastalık Belirti Tarihi
4 Ağu 2026
Muhabbet kuşum sürekli başını yukarıda tutarak ağzı açık şekilde nefes alıyor ve sürekli ağzını açıp kapatma hareketi yapıyor. Hapşırma da var Bazen de nefes alırken tık tık sesi geliyor. Yem falan yiyor, onda bir sorun göremedim. Çok halsiz de değil fakat biraz hareketsizlik mevcut, sürekli uyumaya çalışıyor. Çevremde veteriner yok fakat ilaç, damla vb. alabilirim. Çözüm önerisinde bulunabilir misiniz?
WhatsApp Image 2026-08-05 at 14.03.14.jpeg

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kuşta kilo problemi var mı. Nefes zorluğu problemin bir çok nedeni vardır önce bunu bilmek önemli. İç organlardan biri büyüyüp organ baskısından dolayı nefes almada güçlük yaşayabilirler. Diğeri de üst veya alt solunum enfeksiyonu. Enfeksiyondan kaynaklı bir problem ise antibiyotik kullanılmalı ama karaciğer büyümesi gibi organ baskısından dolayı ise yağ yakıcı takviyeler vs kuşun zayıflamasına yönelik tedavi gerekli. Kuşun streamable.com üzerinden net şekilde videosunu ve temiz beyaz peçeteye dört beş tane yeni yapılmış dışkıları atar mısınız

unrival1

Yeni Üye

unrival1

Yeni Üye
Çevremdeki veterinerler de kanatlı hayvan bakmıyorlarmış ne yapacagımı şaşırdım bana ne önerebilirsiniz hayvanı rahatlatmak için

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Nefes zorluğu oldukça fazla. Kilodan ötürü mü bakteriyel bir durum mu bunu bilemem. Ya deneme yanılma yapacaksınız yada direkt kanatlı uzmandan röntgen talebi isteyeceksiniz. Deneme yanılmadan kastım önce antibiyotik kullanımı eğer kuşta akciğerlere yerleşmiş bakteriyel kaynaklı ise fayda sağlar diye düşünüyorum. Onu da etken maddesi doksisiklin olan bir antibiyotik kullanmak. Veteriner kliniklerinden alabilirsiniz. Kuş kaç gram bilginiz yok sanırım. Görüntü olarak biraz tombiş geldi. Siz yine de veriyorsanız daldarı yı kesin vermeyin sebze ağırlıklı besleyin. Akdarı oranı yüksek olan yeme geçiş yapın. Karaciğer koruyucu gibi takviyeler kullanın. Aynı zamanda neftor gibi nefes açıcı takviye de eş zamanlı kullanılabilir. Siz hangisini uygun görürseniz.

unrival1

Yeni Üye
Uzman bir veteriner bu ilaçları verdi biri vitamin takviyesi biri antibiyotik biri de mikostatin hepsini suyuna belli bir ölçek damlatın dedi bunu yaptık fakat kuş su pek içmiyor kafesın dıbınde oturmaya başladı mikostatini direkt gagasından versek olur mu ki

WhatsApp Image 2026-08-06 at 23.24.38.jpeg

unrival1

Yeni Üye
dün akşam su'dan şırıngayla verdim 1-2 damla fakat işe yaraması uzun sürüyor da olabilir siz ne tavsiye edersiniz

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Mikostatin neden verdi mantar şüphesi mi var. Antibiyotiğin ismi nedir. Mikostatin i sabah akşam 12 saat arayla ağzına bir damla damlatın ama içtiğinden emin olun. Antibiyotiğide hangi oranda dediyse o şekilde verin. Oranı nedir bu arada. Akşamdan yani gece yatmadan suluğu kafesten alın sabah kalktığınızda antibiyotikli su verin o zaman içer. Çünkü gece genelde uykudayken yem yemezler su içmezler.

unrival1

Yeni Üye
evet kursak mantarı şüphesi var antibiyotiğin ismini tam olarak bilmiyorum antibiyotiği oranı 0,02 cc civarında

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
evet kursak mantarı şüphesi var antibiyotiğin ismini tam olarak bilmiyorum antibiyotiği oranı 0,02 cc civarında
Anladım. Antibiyotiğin ismini bilseydiniz iyi olurdu hekimin dediği şekilde devam edin. Ama 0,02 oranını tam anlayamadım sulukta mı ağızdan mı. Ağızdan ise sorun yok ama sulukta ise yarım suluğa olsa oran düşük kalıyor yarım yada bir damla kadar ediyor galiba. O kısımdan emin olamadım. Yada ben hesaplayamadım. Detaylara takılıyorum çünkü oranlar düşük kalırsa tedavi işe yaramaz.

unrival1

Yeni Üye
birde arada sırada kuş kafesın dibine inip orda duruyor sonra tekrar geri çıkıyor ağzına Mikostatinden bir damla verince biraz rahatladı

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
işaretlediğim yere kadar suluğuna döküyorum
Tamamdır şimdi anladım 🙂 hekimin dediği şekilde devam edin.
birde arada sırada kuş kafesın dibine inip orda duruyor sonra tekrar geri çıkıyor ağzına Mikostatinden bir damla verince biraz rahatladı
Bilemiyorum ağrısı olabilir dişi olduğu için içgüdüsel de olabilir. İlaçlar şifa olsun inşallah. Gelişmelerden haberdar ediniz 🌸

unrival1

Yeni Üye
Tekrardan merhaba, maalesef bugun kuşumuzu kaybettik. Son 2 gündür kafesin dibinde durmaya devam ediyordu arada bir yukarı çıksa da nefes alırken vik vik diye ses çıkartıyordu, geceleri de uyumuyordu. Ayrıyeten bu sabah da ağzına şurup damlatmak için elimize aldık, şurubu damlattık kuş hemen aniden öldü. Kalp masajı falan yaptım fakat hiçbir işe yaramadı

5 senelik kuşumuzdu, çok üzüldüm ama bir yandan da kurtulduğuna seviniyorum. Zaten engelli bir kuştu, uçamıyordu, son zamanlarda da solunum sıkıntısı çok yaşadı. Biraz vicdan azabı da var acaba biz mi yanlışlıkla öldürdük diye düşünüyorum.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tekrardan merhaba, maalesef bugun kuşumuzu kaybettik. Son 2 gündür kafesin dibinde durmaya devam ediyordu arada bir yukarı çıksa da nefes alırken vik vik diye ses çıkartıyordu, geceleri de uyumuyordu. Ayrıyeten bu sabah da ağzına şurup damlatmak için elimize aldık, şurubu damlattık kuş hemen aniden öldü. Kalp masajı falan yaptım fakat hiçbir işe yaramadı

5 senelik kuşumuzdu, çok üzüldüm ama bir yandan da kurtulduğuna seviniyorum. Zaten engelli bir kuştu, uçamıyordu, son zamanlarda da solunum sıkıntısı çok yaşadı. Biraz vicdan azabı da var acaba biz mi yanlışlıkla öldürdük diye düşünüyorum.
Ah yaa hastalık çok ilerlediğinde bazen ilaçların da etkisi pek olmuyor. Sizlik bir durum yok elinizden geleni yaptınız çok üzüldüm başınız sağolsun 😔🙏🏻

Son düzenleme:

unrival1

Yeni Üye
Sağolun size de teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz her sorumu anında cevapladınız 🙏🏻

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Başınız sağ olsun🙏

Üst Alt